Joaquin Phoenix

Joaquin Rafael Bottom

9,1
112 886 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Joaquin Phoenix

A w jakim filmie Joaquin podobał wam się najbardziej?
Mi w "Gladiatorze" jako Kommudus

Muza_2

Mi w "Znaki" Jako Merril i w "Płonąca Pułapka" jako Jack :)
Pozdro ;]

Valenciaa

No w znakach też był fajny zwłaszcza w tej czapeczce ze sreberka:)

Muza_2

Podobał mi się we wszystkich które widziałam do tej pory czyli w rolach Kommudusa,Johny'ego Casha i Bobby'ego Greena:)
Wiem,że to skromna lista ale od czegoś trzeba zacząć:) Oczywiście mam zamiar poznć głębiej jego filmografię.Mam nadzieję,że mi się uda.

Muza_2

Noo, ale wogóle taki jakiś przystojniak z Niego:)

Valenciaa

Najlepsza jest ta jego blizna:) słodziutka mówią że to po rozszczepie wargi ale to nie prawda ma ją od urodzenia

Muza_2

Właśnie zawsze się zastanawiałam skad mu się wzięła ta blizna:)) Ma ja od urodzenia? Skąd wiesz:))

P.S. Oglądałam płonącą pułapkę ale fragmentami. Tak,że nie mogę się wypowiedziec czy mi się podobał czy nie...

Joasia16

Mi podobają się wszystkie jego role oprócz w "Ślepym torze" film do bani pozdro:)

Tiffany_2

ja nie widziałam ślepego toru
za krotki

Muza_2

ogladalam chyba 5 filmow z jego udzialem i w kazdym z nich był niesamowity !!! bez wzgledu na to czy wciela sie w czarny charakter czy tez we wzorowego obywatela jest świetny !!!

Joasia16

Tego, że ma bliznę od urodzenia można się dowiedzieć z "Ciekawostki" po lewej stronie:) Pozdrawiam

Muza_2

Mam tak jak on roszczep wargi i podniepienia a nie jakaś zajęczą warge. TO ma sie od urodzenia w klinikach ci to zszywają. ja jestem po 14 operacjach tak jak i on ( coś koło tego) ale znak zawsze pozostaje....

NIe mniej jednak to dobry aktor i szacunek dla jego umjejętnośći

Rico123

Joaquin nie miał żadnej operacji. Urodził się z mikrorozszczepem wargi, więc interwencja chirurgiczna nie była konieczna.

kaja84

masz jakieś onfo na ten temat ? Daj link czy cos :)

Rico123

1.Ostatni paragraf:
http://plasticsurgery.about.com/od/Cleft-Lip-And-Palate/a/What-Is-A-Cleft-Lip_2. htm
2.numer 7
http://www.spike.com/articles/41tl4u/the-top-10-celebrities-with-deformities
zakładam, że kolega dobrze zna angielski.

kaja84

Nie tylko angielski ;) Dziękuje za link.

Muza_2

Najbardziej mi się podobały jego rola w "Gladiatorze" i "Powrocie do raju" :)

Leni

On jest świetny, widziałam kilka filmów z jego udziałem i jak do tej pory mnie nie zawiódł. Jedną role wybrac ciężki, hmm mam słabośc do "Zatrutego pióra"...

HekateV

Ja ryczałam na "Płonącej pułapce" do końca miałam nadzieję że go uratują...

Tiffany_2

Ej no wielkie dzięki ! Ja "Płonącej pułapki" nie oglądałam ( nie chciało mi się, moje lenistwo mnie przeraża) a ty mi tu kurcze z takim tekstem. Jak mam to teraz obejrzec skoro wiem, ze zginie... hmmm

Muza_2

Ja go polubiłam dzięki Gladiatorowi, więc uważam, ze to jedna z jego najlepszych ról, strasznie fajnie gra czarne charaktery :)

Muza_2

Wielu filmów z nim nie widziałam, ale z tego co widziałam wybieram "Zatrute pióro".

selene_

również 'Quills' genialny film i rola.

Muza_2

wg mnie najlepszy byl w fimie pt: ,,Spacer po linie" jako Johnny Cash;]
nigdy nie zapomne tego filmu;]

NattGD

Tak, do tego świetnie śpiewa :) ale wolę Gladiatora no i Zatrute Pióro :)

mala_aga88

To prawda za śpiewanie ma wielki plus nie każdy aktor by się tego podioł.

Muza_2

Zdecydowanie ''Zatrute Pióro'' :) (pierwszy film, który zawrócił mi w głowie! xP)
i ''Gladiator''

beatka_1

tak, "Zatrute pióro" jak dla mnie fenomenalne :)

Muza_2

"Gladiator" to było coś, ale faktycznie za to śpiewanie w "Spacerze po linie" wielkie brawa dla niego! I dla Reese, oczywiście. Fajnie im to wyszło.

tuczyn

GLADIADOR :)
bezsprzecznie!!! :) jak dla mnie fenomenalny :)

LostLittleGirl

Zgadzam się!! W Gladiatorze był fenomenalny^^

Muza_2

w gladiatorze byl najlepszy ... tylko dlaczego nie dostal za ta role w 2000 roku oscara... czekalam cala noc zeby ogladnac transmisje jak joaquin dostaje oscara i nie dostal :((((

nNesti

A dla mnie jego najlepszą rolą jest ta w ,,Spacerze po linie". Tam pokazał na co go stać.

Muza_2

"Zatrute pióro" -kocham ten film a i on zagrał w nim świetnie
"Osada" - ten film bardzo lubię
"Gladiator" - no i średnio lubię ten film ale lubię go w roli złego

Muza_2

Najlepsza rola to w Gladiatorze, niesamowita kreacja.

Świetnie zagra też w Osadzie, Płonącej pułapce.

Spaceru po linie nie widziałam, musze koniecznie go obejrzeć

Muza_2

1. "Gladiator" jako Kommodus
2. "Zatrute pióro" jako Coulmier
3. "U turn" ("Droga przez piekło") jako Toby N. Tucker (T.N.T.)

Elizeusz

Moim zdaniem świetnie zagrał Kommudusa ale polecam rówierz film "Martwe gołębie" w którym zagrał Claya Bidwella

wera1989_89_17

Achh zapomniałem o ,,Gladiatorze":)

paciek

Oczywiście w Gladiatorze jako Komodus, nie rozumiem dlaczego nie zdobył Oscara, jego rola podobała mi się nawet bardziej od Russela Crowe jako Maximusa, oboje powinni dostać Oscara

Muza_2

Podobal mi sie w Clay Pigeons i w Gladiatorze.

wojteck

Zdecydowanie "Spacer po linie"!!!

Muza_2

gladiator, gladiator i jeszcze raz gladiator - genialnie zagrał.

olciaxp

Wspaniale zagrał w "Gladiatorze" oraz w "Spacer po linie". Ale, że w tym drugim również wspaniale zaśpiewał, dlatego minimalnie wygrywa "Spacer po linie"

Muza_2

mi sie zdecydowanie najbardziej podobal w "znaki" i "gladiator"

Muza_2

polubiłam go dzięki "Znakom", ale w "Gladiatorze" podobał mi się najbardziej :) uwielbiam tego gościa

Muza_2

Mi najlepiej się podobał w "Płonącej Pułapce" i najbardziej w "Gladiatorze".

Muza_2

Zdecydowanie "gladiator". Dla mnie to była oskarowa rola. Śmiem twierdzić, że przyćmił nieco Russela Crowa. Przegrał w rywalizacji o statuetkę z Benicio Del Toro za film "Traffic". Czy słusznie to nie wiem, bo nie widziałem tego filmu.

micnol

"Gladiator" jako Kommodus GE N I A L N Y
"Zatrute pióro" jako Coulmier
"Spacer po linie" jako Johny Cash ,
w "Znakach" też mi się podobał :)
"Płonącej pułapki" jeszcze nie widziałam, ale nadrobię ^^

Nadia_Nadia

Rola Johnny'ego Casha w Walk the Line. Zdecydowanie.

barney_stinson_what_up

Zgadzam się, dla mnie jego najlepszą rolą był Cash z 'Walk the line', zrobił na mnie olbrzymie wrażenie i bardzo żałowałam, że za rolę nie przypadł mu Oskar, ale uwielbiam go też jako Clay'a z 'Clay pigeons'...ten film oglądałam z uśmiechem od ucha do ucha, świetny klimat :). 'Gladiatora' oglądałam w starych licealnych czasach i szczerze mówiąc nie pamiętałam, że tam wystąpił więc muszę sobie odświeżyć ten film. Po 'Spacerze..' postarałam się obejrzeć wszystko w czym zagrał, czasem wiedząc że film nie w moim typie (czyt. We own the night), ale chciałam zobaczyć jak zagrał :D, polecam też 'Inventing the Abbotts', natomiast w odróżnieniu od Was jakoś nie przypadła mi do gustu rola w 'Quills', bo sam film nie zachwycił mnie jakoś. Co do 'It's all about love'...ten film nie powinien był powstać :P

Muza_2

Zachwycił mnie jako zły, szalony Kommodus w Gladiatorze i opanowany i milczący Lucius w Osadzie... Gdzieś przeczytałam, że miarą aktora jest to, jak bardzo odbiorcy znienawidzą grany przez niego czarny charakter... Jeśli to prawda to Joaquin Phoenix w moim odbiorze jest genialnym aktorem - bo Kommodus wzbudzał we mnie ogromne emocje. Na jego tle Russel Crow wypadał blado, mało wyraziście :) Choć uważam, że zagrał bardzo dobrze. To mimo wszystko Joaquin go przyćmił.
Pozdrawiam :)