Artur Pietras

5,7
3 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Artur Pietras

W tym temacie chciałbym zapisywać (lub w miarę niemożności [lub chęci innej osoby], aby zrobił to ktoś inny po uprzednim skontaktowani się na priv, bo może powstać syf, że z tego samego dnia oceny wrzuci kilka osób) zapisywać jakie filmy ocenił Kinomaniak oraz jaką dał ocenę. Nigdzie w necie czegoś takiego nie ma, żadnego archiwum programów, ani nawet strony oficjalnej nie ma.

Zaczynam.

29.06.2008

1. Orzeł kontra rekin 7/10
2. Hallam Foe 6,5/10
3. Sex w wielkim mieście 3,5/10

Sub_Zero

28 maj 2011:
Bobasy [7]
Legion
Kod da Vinci
Ksiądz [3]
Mr. Nice [5,5]

* Filmy bez ocen nie były oceniane w tym odcinku, bądź były wstępem do innego filmu.

A za tydzień: Melancholia

Kacper_1984

hmm pewnie będzie 7,5.

Sub_Zero

4 czerwiec 2011:
Przełamując fale
Tańcząc w ciemnościach
Melancholia [8]
Obywatel Milk
Fair Game [7]
Nie opuszczaj mnie [3]

* Filmy bez ocen nie były oceniane w tym odcinku, bądź były wstępem do innego filmu.

A za tydzień: Kac Vegas w Bangkoku

Kacper_1984

Miło byłoby gdyby ocenił również nowych x-menów.

Sub_Zero

11 czerwiec 2011:
Leon zawodowiec
Hanna [6,5]
X-men
X-men: Pierwsza klasa [6]
Kac Vegas
Kac Vegas w Bangkoku [5,5]

A za tydzień: Festiwal Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni

Sub_Zero

11.06.2011
Hanna - 6,5/10
"oniryczny klimat, efektowne zdjęcia i muzyka + Saoirse Ronan (...) miejscami naciągane i niewiarygodne, ale wciąga"
X-Men: Pierwsza klasa - 6/10
"fantastycznie zagrane, oldskulowy klimat, miejscami naiwne i naciągane, ale dobrze się ogląda"
Kac Vegas w Bangkoku - 5,5/10
"ostra jazda bez trzymanki, dobrze zagrane, ale nieoryginalne"

Za tydzień najlepsze film 36. FPFF w Gdyni wg Kinomaniaka.

Radzimir_Radzmirowski

18.06.2011
Essential Killing
Lęk wysokości
Ki
Wymyk
Róża

Sub_Zero

Wie ktoś jaki numer mają odcinki z Blade Runnerem,Ziemią Obiecaną i Czasem Apokalipsy ?

Lecho1523

Chyba nr.407

stfnlbr

O tak, dzięki. 407 to z Blade Runnerem a 406 z Ziemią obiecaną.
Wie ktoś może w jakim był Czas apokalipsy ?
Co do BR to jednak spodziewałem się że powie coś więcej o tym filmie.

Sub_Zero

25.06.2011:

1. Super 8 - 7/10
2. Largo Winch 2 (Spisek) - 3,5/10

Sub_Zero

Na ipli coś słabo, ciągle najnowszy odcinek to 496...

Sub_Zero

25 czerwiec 2011 (odc. 499):
Zagubieni (Lost)
Star Trek
Bliskie spotkania III stopnia
Park Jurajski
E.T.
Super 8 [7]
Largo Winch
Largo Winch 2 (Spisek) [3,5] (tania wersja Bonda)
Nic do oclenia (nowość; bez oceny)

Sub_Zero

2 lipiec 2011 (odc. 500):
Auta
Bujdy na resorach
Auta 2 [6,5]
Maraton tańca (PL) [3,5]
Chico i Rita [7]
Transformers 3 (nowość; bez oceny)

A za tydzień:
Monsters
Larry Crowne

Kacper_1984

Szkoda że nie ocenił "Drzewa życia".
Panie Arturze jeśli Pan czyta to forum to prosimy aby Pan w najbliższym odcinku ocenił najnowszy film T. Malicka.
Czy ktoś ma adres jego E -maila?
Nieraz już podawał w programie, ale nigdy jakoś nie przyszło mi do głowy aby sobie go odpisać.

wojtek40i4

Jego adres to kinomaniak@tv4.pl.
Spróbuj, może się uda.

Sub_Zero

9 lipiec 2011 (odc. 501):
Wojna Charliego Wilsona
Larry Crowne - uśmiech losu [6,5]
Transformers 3 (nowość; bez oceny)
Monsters / Strefa X [7,5]
W lepszym świecie [7]

A za tydzień:
Harry Potter i Insygnia Śmierci: część II

Kacper_1984

Dzisiaj miał chyba dobry dzień skoro aż trzy filmy ocenił tak wysoko. :)

Poza tym oglądalność musiała wzrosnąć skoro w tym roku kinomaniak jest nadawany nawet we wakacje.

użytkownik usunięty
szuBZ

Może mi sie wydaje ale ostatnio Kinomaniak szybko mi mija jak by się z biegiem czasu zmieniał, kiedyś facet opowiadał jakby dłużej i ciekawiej ,

Zastanawia mnie też to że Monsters /Strefa X dostał tyle co Mroczny Rycerz , a na filmweb raptem (5,9) kpina
O czym to świadczy że widz głupieje i nie rozumie autorskiego kina ?

Więc uważasz że wszystkie oceny "kinomaniaka" odzwierciedlają rzeczywisty stan rzeczy ?

użytkownik usunięty
Lecho1523

Tego nie powiedziałem , z nie wszystkimi ocenami się zgadzam ale widz w niektórych momentach mógły się trochę wysilić więcej.

Sub_Zero

16.07.2011

Harry Potter i Insygnia Śmierci : Część II (nowość; bez oceny)
Debiutanci 7/10
Niebo nad Saharą 3/10

Za tydzień: Green Lantern

nikike

rozumiem, że zarówno transformery jak i potter ciągle bez oceny? o co chodzi?

kopecjusz

Transformers 3 - powiedział, że nie ma zamiaru tracić kasy na bilet do kina i w sumie mu się nie dziwię. T3 to gigantyczne WOW i masa niestworzonych rzeczy i pełna bzdur pierdoła. Widowiskowe ale nic więcej. :) Jego ocena pewnie nie byłaby wysoka ( patrząc na to że nie ma o serii dobrego zdania a wątpię że 3 część która generalnie nie jest jakoś wykoko oceniania nagle by mu się spodobała). Także odpowiadając na część Twojego pyutania T3 nie będzie ocenione.

Enolamai

Ja widziałem ten odcinek z Transformersami i powiedział, że nie widział i że trzeci raz nie da się na to nabrać.

kopecjusz

Zauważyłem, że on czasami prezentuje jakiś film, ale go nie ocenia, praktycznie zawsze dotyczy to filmu któregoś z serii (pamiętam, że nie ocenił też najnowszego Bonda). Sądzę, że on uważa, że każdy wyrobił już sobie zdanie o danej serii i jeśli komuś się wcześniejsze filmy podobały to i tak pójdzie do kina, a jak w nich nie gustuje, to nikt go nie namówi, a on nie chce nikomu nic sugerować swoją oceną. Takie są moje przypuszczenia na temat postawionego powyżej problemu, pozdro

Strichu_2

Nie ocenił ani Transformers 3 ani najnowszego i ostatniego Harrego Pottera.
Moim zdaniem trzeba trzymać dystans... każdy i tak ma inny gust.
Jak dla mnie "Kinomaniak" daje za niskie oceny. Niech każdy ocenia po swojemu.

Sub_Zero

16 lipiec 2011:
Harry Potter i Kamień Filozoficzny (2001)
Harry Potter i Insygnia Śmierci: część I [7]
Harry Potter i Insygnia Śmierci: część II (nowość; bez oceny)
Autor widmo
Debiutanci [7]
Niebo nad saharą [3]

A za tydzień: Zielona latarnia

Sub_Zero

23 lipiec 2011:
Zielona latarnia [3,5]
Wall-e
Pierwszy raz [3]
Happy Feet: Tupot małych stóp 2
Pan Popper i jego pingwiny [5]
Kot w butach 3D (zapowiedź)

A za tydzień:
Cedar Rapids
Kret (PL)

Kacper_1984

Wydawało mi się, że Pan Popper dostał 5,5 :)

kopecjusz

Masz rację... wydawało ci się ;)
Temu filmowi dał 5/10.

Sub_Zero

30 lipiec 2011:
Kac Vegas
Cedar Rapids [6,5]
Kret (PL) [5]
Druhny [6,5]

Kacper_1984

przerwa w kinomianiaku ?

Krelian

Pewnie wziął sobie urlop w sierpniu, przypominam sobie, że w ostatnim odcinku życzył miłych wakacji. A ja mam pytanie do osób, które korzystają z Ipla. Czy w telewizji Ipla są wszystkie odcinki Kinomaniaka od momentu powstania programu?

osjan33

Niestety nie. Dostępne są odcinki od 323. (wtedy oceniał np. Potter 5), czyli mniej więcej od września 2007.

Sub_Zero

Tutaj dodaję parę archiwalnych ocen z kinomaniaka( z czasów gdy nie było jeszcze tego forum). Niestety bez dat:

Dziękujemy za palenie 6,5
Doskonałe popołudnie 6,5
Flyboys 4
Parę osób, mały czas 7
Moje życie beze mnie 7
Ściśle tajne 5,5
Zabójstwo Jessiego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda 6,5
Smaki miłości 6
Nie ma takiego numeru 6
American gangster 8
To nie jest kraj dla starych ludzi 7
Metoda 7,5
Pociąg do Darjeeling 7
Persepolis 8
Chłopiec z latawcem 9
Sweeney Todd 8
Wojna Charliego Wilsona 7
Aż poleje się krew 8,5
John Rambo- nie chciał ocenić
Host- Potwór-nie ocenił
1408- 7
Resident Evil 3 3
Miłość w czasach zarazy 7
Gdzie jesteś Amando 7
Polak potrzebny od zaraz 7
Once 7
Droga do przebaczenia 3
Nadzieja 4
Choć goni nas czas 5
Drapieżnik 5
Przebacz 6, 5
Skorumpowani- nie ocenił
Pora mroku- nie ocenił
Nie wszystko złoto co się świeci 6,5
Sierociniec 7
Po prostu walcz 1!
Sztuka masażu 4
W dolinie Elah 7,5
Niezawodny system 7
Paranoid Park 7
Martwa rzeka 3
Happy, go lucky 7
Zawodowcy 6
Wielki Stach 4
Slumdog, milioner z ulicy 8
Oszukana 5

suyeon

Wiecie może kiedy wraca Kinomaniak na antene tv4??

użytkownik usunięty
suyeon

To nie jest kraj dla starych ludzi 7 = pan Pietras gówno się zna, tym bardziej że na tyle samo wycenił Zmierzch

Zmierzch ocenił na 6.

Sub_Zero

Kocha,lubi,szanuje 6,5

Sub_Zero

1920 Bitwa Warszawska 3/10 (albo 3,5 nie pamiętam)

lkieza

Gdzie ocenił Bitwę Warszawską? przecież już nie ma tego programu

Aragorn88

Lecą kilkuminutowe migawki między reklamami (o Bitwie Warszawskiej było w niedzielę koło 22, wygląda to tak, że idą sceny z filmu, a głos Pietrasa w tle). Nie mam pojęcia czy pokazywane są jakoś regularnie, czy od tak, kiedy akurat jest kilka minut miejsca w ramówce.

Sub_Zero

Porwanie ( Abduction ) 4/10

Powiedział: " że naiwne i naciągane a wilk sztywny i głupi, wydawało mu się że jako wilk był bardziej napakowany ale było go strasznie mało, tu ma mniejsze bicepsy ale jest go dużo za dużo''

Sub_Zero

dziś koło godziny 10, w przerwie różowej pantery chyba, znów była minirecenzja bitwy warszawskiej. potwierdzam: 3,5/10

kopecjusz

Koło 12 opowiedział o filmie "Ewa" i dał 7/10

Sub_Zero

Jak ma nie być więcej odcinków to niech się więcej nie udziela w tych rzekomych komentarzach, bo mnie to wali co da temu czy innemu filmowi. Tym bardziej jak ocena 8/10 to max co daje a skala jest troche wyższa.

Sub_Zero

Elita Zabójców 6/10
(dziś w okolicach 13)

Po pierwsze nie daje max 8/10, bo premierowym filmom dał kilka 9 (z 3 razy sam widziałem), poza tym kuuupe 8,5, nie mówiąc już o 3x10/10 jakie dał, powiedzmy, klasykom :) w retrospektywnych odcinkach. Moim zdaniem i tak bardzo często zawyżał oceny, odnajdując jakąś wartość w tych wszystkich "rozrywkowych" szmirach (vide nota w tymże poście). Nie oszukujmy się, od 2006 (?) roku, od kiedy wystawiał punktowe oceny filmom, raczej nie powstało nic 10/10 z perspektywy 116 lat kinematografii światowej, a na pewno już nie wśród "multipleksowych dzieł", jakie w większości oceniał w swoim (byłym) programie.
Ale to nie miejsce na żale i smuty, tylko na oceny i recenzje, które ciągle przecież wystawia i prezentuje w tv, choć w zmienionej i uboższej formule.

Sub_Zero

Rozstanie 7,5/10