Artur Pietras

5,7
3 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Artur Pietras

W tym temacie chciałbym zapisywać (lub w miarę niemożności [lub chęci innej osoby], aby zrobił to ktoś inny po uprzednim skontaktowani się na priv, bo może powstać syf, że z tego samego dnia oceny wrzuci kilka osób) zapisywać jakie filmy ocenił Kinomaniak oraz jaką dał ocenę. Nigdzie w necie czegoś takiego nie ma, żadnego archiwum programów, ani nawet strony oficjalnej nie ma.

Zaczynam.

29.06.2008

1. Orzeł kontra rekin 7/10
2. Hallam Foe 6,5/10
3. Sex w wielkim mieście 3,5/10

arealista

Street dance miał ocenę 3 lub 5.
3/10 jako film, a 5/10 jako teledysk muzyczny.

I mam wrażenie, że Karate Kid dostało 5,5/10 a nie 3?

h_anka

Tak, Karate Kid 5,5. Ja się zdziwiłam, że choć zachwycił się Jestem miłością, dał temu filmowi tylko 7,5 choć z drugiej strony dziwić się nie powinnam, bo Pietras raczej nie szafuje wysokimi ocenami...

malwina_s

włączyłem tv pod koniec, tak źle popatrzyłem na tablice Pietrasa ;P stąd wydawało mi się, że KK dostał 3

arealista

Karate Kid dostał 5.5.. ale dlaczego Incepcji nie ocenił?

Kinomaniak91

Bo Incepcja była w kinach na wakacje, a w wakacje nie ma tego programu, także przepada jego ocena wszystkich filmów mających premierę w wakacje, no chyba, że tych co były pod sam koniec wakacji, np. Niezniszczalni.

0wner2

To była różnica 3 tygodni, więc nie tak wiele. Poza tym jeśli jego argumentem dla ocenienia Niezniszczalnych był fakt, że to hit lata to jak w takim razie nazwać Incepcję, która cieszyła się większą popularnością (i jest cały czas wyświetlana w kinach)?
Do tego Matkę Teresę od kotów omówił praktycznie dwa razy. Ostatnio i jakiś czas temu przy okazji festiwalu. Można było ten czas poświęcić na Incepcję.

0wner2

ujowa zasada gdyby chciał to by ocenił.. :p ten film go przerasta :D

Kinomaniak91

ciebie przerasta nastolatku pewnie "nie ogarniasz"

lotr12345

"nastolatku" pff ;p Ty natomiast panie dorosły "ogarnij" banie bo jakoś nie widzę żeby ktoś się ciebie Nurku pytał o zdanie :)

Sub_Zero

2 październik 2010

Wall Street 9/10
Wall Street II 6/10
Dorian Gray 6/10

Sub_Zero

Mam pytanie
Gdzie można(jeśli wogóle jest to możliwe) obejrzeć archwalne odcinki Kinomaniaka?
Na razie sporo szukałem ale nic nie znalazłem

_Konrad

jedynie ipla (nie ma aż takich starych odcinków, ale zawsze coś) a poza tym to raczej nigdzie więcej...

seyre

Pirania 3D - 1
Jedz, módl się, kochaj - 5
Śluby panieńskie - 7
za tydzien Social Network

M0RiARTY

Hahaha, na pewno jakiś szajs z Julią Roberts jest lepszy od Piranii, hehe, żenada, widać, że koleś nie ma pojęcia o sztuce filmowej.

0wner2

Zwróćcie uwagę na jego dziwny system oceniania. O ile pamiętam to w jakims odcinku zrecenzowal pozytywnie "jestemmiłością" i powiedział ze film dostaje bardzo wysoka note - 7.5. A teraz dosc negatywnie wypowiedzial sie o "jedz, módl sie i kochaj", powiedział że film nie był dobry a ocenił go na 5. różnica miedzy filmem który mu sie niezle podobal a filmem ktory nie jest tylko 2.5 pkt. Czy nie dziwne ?

0wner2

Lubię oglądać Kinomaniaka, ale Pietras czasami sam nie wie co czyni. "Pirania" to kicz w stanie czystym i totalna zgrywa. Facet wymienia zalety takiego kina (bezsens, sieczka, itd.) daje ocenę 1, nie oglądając chyba nigdy wcześniej "Martwicy mózgu" czy "Evil Dead". Widząc żywiołowe reakcje podczas seansu "Piranii 3D" twórcy osiągneli zamierzony efekt, którym nie miało być chyba filozofowanie nad sensem życia. Trochę luzu panie Arturze.

Sub_Zero

16.10.2010

The Social Network - 8/10
Chrzest - 7/10

Mówił też o RED - spodziewa się dobrej zabawy, ale filmu jeszcze nie oglądał. W następnym odcinku: Essential Killing.

Sub_Zero

23.10.2010

Krótki wywiad ze Skolimowskim i przegląd jego filmów.

Essential Killing - 8/10
Aż po grób - 7,5/10

2night

Pietras jest dziwny, ocenił zmierzch na 7 a mrocznego rycerza na 7.5...

M0RiARTY

Fajnie byłoby jakby każdy przy ocenach podawał numer odcinka ,wtedy z łatwością po kilku miesiącach można byłoby odnaleźć archiwalny odcinek

_Konrad

A w jaki sposób dowiedzieć się, który jest dany odcinek?

30.10.2010

Wspomnienie aktorów i twórców filmowych, którzy niedawno odeszli oraz przegląd filmów podejmujących tematykę umierania (Adam, Jestem miłością, Niewinna, Dobre serce, Księga ocalenia, Odlot, Biała wstążka, Mr. Nobody, The Hurt Locker. W pułapce wojny, Samotny mężczyzna, Nostalgia anioła). Nie było ocen w tym odcinku.

2night

Właściwie to nie filmy z tematyką umierania, tylko sceny umierania/odchodzenia/śmierci z filmów z ostatniego roku (zazwyczaj). Jak zawsze w okolicach 1 listopada.

M0RiARTY

Zmierzch na 7? Co ty jaja sobie robisz? Przecież Zmierzch na 1 nie zasługuje nawet.

Sub_Zero

06.11.10
Amerykanin - 6,5
Skrzydlate świnie - 5
Chloe - 4,5

Sub_Zero

13.11.10
Hej, skarbie - 8/10
Śniadanie do łózka - 4,5/10
Policja zastępcza - 3/10

Sub_Zero

13.11.10
Hej, skarbie - 8
Śniadanie do łóżka - 4,5
Policja zastępcza - 3

Arthizo

niech jeszcze trzecia osoba potwierdzi oceny, po dwóch nadal nie jestem przekonany..

Sub_Zero

20.11.10
Prosta historia o miłości 6
Maczeta 4
Niepowstrzymany 3

Jack_Sparrow

A co mniej więcej powiedzial o Maczeta?

Sub_Zero

Sobota, 27.11.2010:

1. Joanna - 5/10
2. Wyjście przez sklep z pamiątkami - 5/10
3. Wygrać miłość - 2/10

PerlaVermeera

bedzie oceniac harrego?

M0RiARTY

czemu tak nisko Joanna i wyjście przez sklep z pamiątkami? byłem pewny że każdy z nich dostanie co najmniej 7 ale nie mogłem niestety oglądać :-/

Sub_Zero

04.12.10
W drodze do domu - 7.5
Dziennik cwaniaczka - 6

Arthizo

Kinomaniak wspomniał też o dwóch filmach familijnych: "Święty Mikołaj" i "Zaplątani".

Radzimir_Radzmirowski

A mógłbyś mi powiedzieć co wspominał o Zaplątanych? Bo nie oglądałam akurat tego odcinka

Sub_Zero

Harry Potter i Insygnia Śmierci - 7/10
Och, życie - 6,5/10

Sub_Zero

11.12.10
Harry Potter i Insygnia Śmierci - 7/10
Och, życie - 6.5/10
Pogrzebany - 6.5/10
Jackass 3D - bez oceny :)

Arthizo

Jackass 3D bez oceny, ale wyrywkowo fragmenty z programów Pan Artur zna :P
P.S.
fanów "Kinomaniaka" zapraszam na fanowską stronkę na fejsie
http://www.facebook.com/kinomaniak
;)

Arthizo

Ogólnie koleś nie jest złym krytykiem, dobrze, humorystycznie prowadzi program i w ogóle , ale czasem ma swoje dziwne odchyły, jeśli chodzi o oceny. 6,5 dla "Pogrzebanego" i 7,5 dla "The Hurt Locker" między innymi to moim zdaniem oceny zdecydowanie za niskie.

Sub_Zero

18.12.10
Królestwo zwierząt - 7.5
Mr Nobody - 5.5 (oj, pogniewamy się za to panie Pietras... Żenująco słaba i infantylna recenzja)
5 Wymiar - 3

Arthizo

To jego subiektywna opinia co do Mr Nobody. To jemu ma sie podobać, bo to jego program. O gustach sie nie dyskutuje. Program tylko daje obraz tego, an co warto może się wybrać. Mi tez osobiście i jednemu może znajomemu jeszcze ten film się nie podobał, bo jest trochę za bardzo przestylizowany... Ale to tylko moja opinia

arealista

Mnie natomiast zawsze rozbija moment , gdy ktos sie zaslania sloganem ' o gustach sie nie dyskutuje ' , to na ogol znaczy , ze albo ktos nie ma ciekawych argumentow odnoszacych sie do dyskusji , albo wykazuje sie zwyczajna indolnecja (bez obrazy rzecz jasna). Od 'Kinomaniaka' powinno sie wymagac glebszych przemyslen, recezji ... Po to jest jego program chyba. Kazdy poldebil moze stworzyc program o kinie, mowiac o danym filmie, ze 'byl biedny bo tak!'
Pozdro

AcidBoy

Przecież on sporo razy ma dużo do powiedzenia, ale niektórych filmów to nawet nie ma co głębiej interpretować, bo po co?.
Każdy ma mniej lub więcej do powiedzenia na temat jakiegoś filmu.

Sub_Zero

Sobota, 8.01.2011, godz. 14:00:

1. Tamara i mężczyźni - 6,5/10
2. Poznaj naszą rodzinkę - 3,5/10
3. Tron: Dziedzictwo - 3/10

użytkownik usunięty
Sub_Zero

Witam forumowiczów. Szukam/em, i nie znalazłem. Może tutaj ktoś mi pomoże?
Poszukuje odcinek "Kinomaniaka", w którym Pan Artur Pietras omówił i ocenił film "Blade Runer".
Dziękuje za uwage i poświęcony czas. Byłbym niezmiernie wdzięczny.
Pozdrawiam.

Wszystkie odcinki Kinomaniaka są do obejrzenia w programie Ipla, oczywiście wszystekie za darmo.
Pozdrawiam

conrado67

wszystkie to może nie ale ten Blade Runnerem powinien być :)

Sub_Zero

Sobota, 15.01.2011:

1. Soul Kitchen - 6,5/10
2. Turysta - 5,5/10
3. Weekend - 4/10

PerlaVermeera

Na ipli jest odcinek kinomaniaka nr.407 gdzie Pietras ocenia film blade runner, na samym początku.