PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570904}

Zaginiony wojownik

Guan yun chang
2011
6,2 1,7 tys. ocen
6,2 10 1 1671
Zaginiony wojownik
powrót do forum filmu Zaginiony wojownik

Po obejrzeniu pozostaje lekki niedosyt, mianowicie szkoda iż film trwał tak krótko ,ciekawiej byłoby obejrzeć ten film z bardziej rozbudowanymi scenami ,gdyż historia w tym filmie była naprawdę piękna choć tak jak mówię ciężko zmieścić się z taką opowieścią w około 100 minutach i może dlatego ,niektóre sceny mogły wydawać się co poniektórym nie do końca zrozumiałymi.
Osobiście uważam ,że to była tradycyjna chińska historyczna opowieść ,która w swojej klasie spełniła większość wymogów.
Co do reszty nie mam zastrzeżeń walki były na wysokim poziomie ,nie przekoloryzowane takie prawdziwe, do tego dobrze dopasowana muzyka oraz jak zwykle dobra gra Donnie Yen choć i inni aktorzy bardzo dobrze się spisali.
Całość wypadła naprawdę w porządku i jedyną pretensję jaką można mieć do producenta to to iż nie podzielono tego filmu na 2 części .
Dłuższa i bardziej rozbudowana historia na pewno zwiększyłyby możliwości:)
Uważam iż film ten zasługuje jak najbardziej na bardzo mocne 7/10.I myślę iż każdemu powinien przypaść do gustu tym bardziej miłośnikom takiego gatunku filmów.

ocenił(a) film na 8
Fireghost

popieram przedmówcę w całej rozciągłości, uwypuklając duet aktorski Donnie Yen - Betty Sun

ocenił(a) film na 6
Fireghost

tak jak mowisz. troszke sie gubilem na tym filmie. szczegolnie jak (momentami) wymieniali te chinskie prowincje i niektore imiona to nie wiedzialem o co/kogo chodzi. pewnie musze jeszcze raz go ogladnac... dodam, ze z chistorii chinskiej jestem na bakier. topewnie tez powod mojego "zagubienia." mimo wszystko film i tak mi sie podobal.

ocenił(a) film na 7
Fireghost

dzis obejrzalem i tez jak dla mnie mocne 7.. swietne walki i filozoficzne dysputy.. choc czuje niedosyt bo film skonczyl sie zbyt szybko..