Czytam te opinie i szczerze, nie wiem co komu w tym filmie przeszkadza? Nie wiem, może wypowiadają się fani tandetnych filmów i płytkich scenariuszy. Nie wiem, nie oceniam. Ja pomimo - wieku poniżej 40 i braku dzieci, pomimo niezachęcającego tytułu, obejrzałam na HBO i nie żałuje!!!! Świetny film, mega śmieszny! Tyle zabawnych tekstów, sytuacji a i też takich wzruszających! Nie rozumiem, że filmy takie jak Zmierzch, czy np. z nowych jakie widziałam 50 twarzy Greya, Body, Nie daj się oszukać (Focus) - mają lepsze opinie, a jak dla mnie, nie wiem czemu są w kinie bo nie oferują nic poza tandetą. Ci co zobaczą Mamuśki, gratuluję, świetny film!
Tez tak uważam. Film przyjemnie się ogląda, mnóstwo zabawnych gagów...uśmiałam się do łez....Naprawdę warto polecić..
Poczatek bardzo mi sie podobal, srodek tez niczego sobie ale koncowka kiczowata:(
Co mi się nie podoba? Faceci-idioci. Naprawdę myślicie, że naprawdę architekci, inżynierowie i mechanicy nie potrafią się jeden dzień zając dzieckiem? Jestem aż takim wyjątkiem?
Faceci idioci? Popatrz lepiej na kobiety, wieczne służebnice swoich mężów, siedzą tylko w domu albo są ich pomagierami, mają rodzić dzieci i ew. się opiekować dziećmi innych, jeśli już chcą pracować. Jak w tej przestarzałej ohydnej religijnej książce. http://www.filmweb.pl/film/Wychodne+mamusiek-2014-697120/discussion/W+pewnych+as pektach+ciekawy,2871885
Nie zrozumiałeś. Nie chodziło mi o rzeczywistość, tylko obraz facetów (w filmie), którzy nie radzą sobie z niczym w domu.
Nie chcę się za bardzo wymądrzać ale to nie dokument, ale fabuła, komedia. Obraz przekrzywiony, udziwniony. To imaginarium scenarzysty i producenta. Kobiety też są pokazane jako niezdarne mamuśki, co potrafią tylko przeklinać, krzyczeć i gubią swoje dzieci. Nie rozumiem dlaczego filmy wymyślone, nie oparte o prawdziwą historię są traktowane nieomal jak dokument.
Ja się nie zgodzę z tą opinią.
Film pomimo obiecującego tematu jest kiepski. Pełno w nim pseudo-śmiesznych „udziwnionych” gagów co to niby mają być śmieszne a nie są. Ostatnio jest moda na takie „udziwnione” nieśmieszne komedie co to tylko ziewać się chce. Do tego dochodzi dosyć kiepskie aktorstwo. Zmarnowany potencjał na naprawdę dobrą komedie.
Brakuje komedii w starym dobrym stylu.
Brawo, wreszcie ktoś podziela moją opinię. W tym filmie jak i wielu innych pełno wymuszonych dowcipów, a końcówka tak patetyczna, że aż mdło się robiło. Komedie dawnych lat - wracajcie.