Zastanawia mnie fakt, ze kiedy film w USA okazal sie hitem (nominacja do Oscara, 3 nominacje do Zlotego Globu), w Polsce malo kto go widzial. Dodac do tego tak nedzna srednia, kiedy film jest naprawde bardzo dobry. Inteligentny humor, swietna kreacja Reese sprawiaja, ze film jest na pewno warty obejrzenia. 8/10
No cóż Polacy wolą oglądać chłam (disco robaczki ? :D), a nie doceniają dobrych filmów, mi się bardzo spodobał, chociaż trafiłem na niego zupełnie przypadkowo w telewizji, to wciągnął mnie od pierwszych minut. I jest to też dla mnie potwierdzenie, że nie warto kierować się głosami użytkowników :)
Rola Reese jest świetna, super wyrazista, początek z przytupem, a film na pewno jest o wiele bardziej inteligentną komedią niż niejedny amerykański film tego gatunku, ale i tak to nie wystarczyło. Strasznie mnie po jakmś czasie zaczął irytować - te stopklatki i komentarze-myśli bohaterów. Pretensjonalne się to zrobiło.
a Ty nie jesteś Polakiem? Myślę, że każdy ogląda to co lubi. A co do tego, że filmu nie ma w Polsce - zapytajcie dystrybutorów.
Słowo hit chyba nie jest tu odpowiednie - dostał jedną nominację do Złotego Globu, nie 3, jak napisałeś, a w Box Office zarobił ledwie 14mln przy 8mln budżecie - co do samego filmu to się nie wypowiem, bo jeszcze nie widziałem, aczkolwiek obejrzę z racji osoby reżysera
Na DVD sporo zarobił + spójrz na średnią ocen na ilość głosów na tamtym portalu. Hitem był na pewno wśród krytyków.
Na przykład w sobotę 4 lipca o 15:50 na Paramount Channel. Pewnie będą też kolejne emisje w późniejszym czasie - wczoraj wieczorem na tym kanale była chyba premiera.