W Merlinie jest ale wersja angielska , a w Empiku produkt niedostępny.
Mi udało się przez Allegro kupić.
A to przepraszam, ostatnio (2 miechy temu) w empiku kupowałem, żeby mieć dwa egzemplarze. Widać znów nakład się rozszedł.
Farciarz. Ja szukam od kilku miesięcy tej książki i aż mnie nie powiem co strzela ze złości, bo nigdzie jej nie ma.
O ile wiem wersji Polskiej nikt do sieci nie wrzucił krąży tylko wersja angielska.
Jeżeli cię to interesuje The Zombie Survival Guide jest wersja PL tego samego autora.
To jest po prostu podręcznik do obrony przed atakiem żywych trupów:D Opisuje rodzaje broni, najskuteczniejsze kryjówki itp. bardzo rzeczowe podejście do tematu xD A "Wojny zombie" to powieść.
Bodzia-Ale niestety nie na Europejskie realia jest zwrócona ta książka:P NIe mamy dostępu do sprzętu tak jak Amerykańce i inne kraje Czarnego lądu:))
Niestety, ale i tak miło się czyta:) Zawsze dobrze mieć jakieś podstawy samoobrony przed atakiem zombie;P Po za tym zawsze można mieć nadzieję, że skoro podr raczej dla USA wyszedł, to może zombie tylko tam zaatakują;D
my zawsze mamy młotek,łom i takie tam do obrony:P A tak na wspak to nawet było by ciekawie jak by zombiaki wyskoczyły:)))
mógłby być taki program - 1 rozdział = 1 odcinek, w którym przekazanoby teorię i dokładnie opowiedziano jak się kończy niestosowanie do rad;) Na pewno chętnie bym go obejrzała:D
P.S. U nas zawsze sie jakiś Jakub Wędrowycz trafi, który ze wszystkim sobie poradzi - bimbrem poleje i po zombiaku;D
Jakub i samego Lenina uwalił jak mu sie wstawało:P a co do rozdziałów to by to sensownie wyglądało bo coś boje sie przekładu książki:/ Ale i tak czekamy na premiere:)))
Żeby tylko Lenina;P Jakub ma na swoim koncie tyle niedocenionych zasług, że aż niewiadomo od czego zacząć;D Szkoda, że ostatnia walka z szamanem była tylko snem...
Sądzę, że pewnie zawartość podręcznika zostanie ujęta w filmie tj. kto nie będzie się stosował do rad autora ten po prostu zginie i już - przeżyją tylko wierni oryginałowi:D
Kurde, widzę, że tyle osób pisze,że ma książkę po polsku, a nie wrzuci w neta jak tyle ludzi prosi. Bo po co się dzielić z innymi ;/
Angielska wersja książki jest w necie w formacie pdf. Jeśli znasz angielski to nie ma problemu. Sam czytałem ang. wersję, świetna lektura, naprawdę warto przeczytać.
Jeśli kogoś interesuje angielska wersja w pdf to zapraszam na mojego gryzonia wyspa112 folder książki->Brooks max
Ta sama tyle że to jest polski tytuł , książkę szybko się czyta gdyż jest w formie wywiadu , zapisu rozmów z wieloma różnymi ludźmi, którzy przetrwali Wojnę Z.
Jak nie chce się komuś kupować za zawyżoną cenę na allegro to warto spytać o pomoc pewnego futrzaka o którym nie wolno mówić na FW:).
Czytałem tą książkę, jej polski tytuł to "Wojna Zombie" i nie jest to książkowa wersja filmu lecz forma wywiadu z ludźmi walczącymi w wojnie z zombiakami 10 lat po niej. Ogólnie ciekawa pozycja ze względu na praktyczny opis jak to mogło by wyglądać. Ale podkreślić trzeba, że TO NIE JEST KSIĄŻKOWY ODPOWIEDNIK FILMU.
P.S. Jeśli nie ma w sklepie poszukaj w bibliotekach, ja właśnie tam ją znalazłem.