PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608184}
6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 84830
5,5 38 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei

o homoseksualistach.Niech nie włażą mi na głowę są mniejszością i powinni siedzieć w ostatnich ławach sejmu najlepiej za murem.Wcześniej o ludziach nie wypuszczających posłów z sejmu mówił o pałowaniu.Mam przypomnieć,że Wałęsa jak zakładał Solidarność też był w mniejszości więc też Jaruzelski powinien go umieścić za murem.On ma być ikoną Polski.Podobno demokracja ma polegać na tym,że większość powinna dbać o prawa mniejszości.Ja jako człowiek tolerancyjny szanujący odmienne poglądy dotyczące życia seksualnego wstydzę się,że taka osoba reprezentuje mnie i Polskę zacofana i mało wykształcona.

Dyskusja z tobą jest już jałowa, gdyz nic juz sie w Twojej głowie nie urodzi, dziale mówisz o tym samym, o mojej ortografi, nie widzisz róznicy miedzy roznymi pojeciami i wrzucasz wszystko do jednego worka. Na szczescie postep, laicyzacja i zwiekszona tolerancja w swiecie zachodiej cywilizacji postepuje dziarsko do przodu, mimo Twego typu pomrukiwan, które w czasie beda tracic a znaczeniu. Wiem ze wolałbys zapewne sredniowiecze bez zadnej tolerancji, wertosci, poszanowania czlowieka, za to monotematycznie oddane kultowi kosciola itd , a jak ktos mysi inaczej to zapewne :"jeb na stos" :) ... ale pociesze Cie, sa jeszcze miejsca na swiecie gdzie osoby o tak wyitnie intelektualnych pogladach jak Ty znalazły by swój filozoficzny raj, kraje w których nie ma tolerancji i nawet w dzisiejszych czasach homoseksualizm karany jest śmiercia, państwa na mapie świata w których odnalazł bys wielu intelelektualnych współbraci to Iran, Mauretania, Sudan, Somalia... zawsze możesz spróbowac skorzystac z dorodziejstw tamtych cywilizacji a nie bedziesz sie tu zatracał w Europie, która spada zapewne wg Ciebie w piekelną odchłań :D

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Mnie nie interesuje po prostu kto co robi własymi narzadaim, oczywiscie dopóki nie robi tego wbrew czyjejs woli a czy jest to choroba, dyskujsje powinni prowadzic lekarze, dyskusje naukowa ale nie walke na swiatopoglad, wybacz ale wiekszosc z nich jest zdania ze nie jest to choroa jak uznali na forum miedzynarodowym w WHO , powiesz ze dzialalo silne lobby homoseksualistow, to ja Ci powiem ze lobby religijne sa znacznie wieksze, wiec nie mow mi o mitycznych lobby wpływu. Siła i zasady to brzmi jak nazizm ... smutne, nie dziwia mnie Twoje poglady skoro uwazasz zapewne ze jak nie ma argumentow merytorycznych to argumentem siły nalezy ksztaltowac polityke i spoleczenstwo...smutne...Ekspansja islamu nastepuje tylko dlatego, ze z zacofanych krajow islamskich w poszukiwaniu chleba i lepszego zycia przyjezdzaja oni do europy, nie jest tak by rodowici europejczycy odnalezi w islami wartosci, Ci maja tedencje laicystyczne, coraz wiecej ludzie maja wiedzy i rozumieja swiat i dlatego mamy coraz wiecej ateistow i agostykow.

użytkownik usunięty

Jałowa dyskusja i dlaczego sugerujesz ze ja jestem gejem, skoro napisałem Ci ze nie? Naprawde nie mozesz uwierzyc ze heteroseksualista moze byc tolerancyjny i za prawami dla kazdego człowieka, niekazdy jak Ty jest skrajna prawica, mało tego powiem Ci ze nie tylko prawicowy, katolik moze byc partiota, ja mam poglady bardziej lewicowe, ale patriota czuje sie mocnym.

użytkownik usunięty
leogemini

Och, nie sugeruję, że jesteś sodomitą. To był jedynie taki zabieg komediancki z tą księżycową nocą... Czy normalny człowiek, jakim jest osoba, która odczuwa pociąg do osoby o płci przeciwnej, może być tolerancyjny? Chyba każda relacja międzyludzka opiera się na tolerancji! Jak można być nietolerancyjnym albo nawet «doskonale nietolerancyjnym»?... Nie wiem. Pewnie takie przypadki są, w szpitalach psychiatrycznych, może. Problemem dzisiejszego społeczeństwa cywilizacji zachodniej jest nadużywanie słowa na «T» i zupełnie niewłaściwe go rozumienie. Dyskusja nt. tolerancji jest jałowa, faktycznie, jeśli się mówi w dwóch innych językach. Bo dla mnie tolerancja to rudymentarna umiejętność poszanowania pozytywnej różnorodności myślenia, zachowania się, wyznania, kultury etc., a dla Ciebie tolerancja to jest promowanie dziwactw i dewiacji. Za prawami dla każdego człowieka? A co to znaczy? To znaczy, że każdy ma mieć prawo do robienie tego, co mu się podoba? To jak tu można mówić o prawach, jeśli to jest esencja anarchii...? Co...? Powiedz mi. Czy jestem skrajną prawicą? Wiesz co, nie wiem i nie zaprzątam sobie głowy tym, czy jestem prawicą, lewicą, czy skrajną, czy centrową. To, że poglądy prawicy są miejscami bardziej zbliżone do moich niż poglądy lewicy, nie czyni mnie wcale człowiekiem prawicy, skrajnej prawicy. Poza tym odnoszę wrażenie, że skrajna prawica stała się czymś, co zastąpiło babę jagę w roli straszaka na oświeconą dziatwę. I wcale nie uważam tego za mądre, co najwyżej za cwane. Oczywiście, że każdy może być polskim patriotą, niezależnie od wyznania. Ale wiesz, ja osobiście uważam, że pauperyzacja w staranności pisowni i promowanie zboczeń to działania dla kraju destrukcyjne, antypatriotyczne bardziej niż budujące i patriotyczne. Co jednak wcale nie oznacza, że odmawiam Ci prawa do nazywania się, czucia się i bycia patriotą.

leogemini

"Jednym z najczęściej używanych argumentów dowodzących normalności homoseksualizmu jest fakt wykreślenia go ze spisu chorób w 1973 roku przez Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne, a w konsekwencji także przez WHO. Dlaczego jednak stamtąd homoseksualizm zniknął?

Chyba najważniejszą informacją jest fakt, że homoseksualizm usunięto ze spisu chorób w wyniku głosowania. Naukowcy nie otrzymali rzetelnego raportu podsumowującego badania nad homoseksualizmem. Zamiast tego spotkania naukowców, członków APA były przerywane przez grupy aktywistów gejowskich rzucających emocjonalne oskarżenia – porównujących psychiatrów z nazistami i zarzucających im prześladowania.
"Dzięki atmosferze farsy jeden epizod z dziejów współczesnej psychiatrii uzyskał legendarny status. W korespondencyjnym głosowaniu z roku 1974 członkowie Amerykańskiego Stowarzyszenia Psychiatrycznego (APA) przegłosowali – raczej niewielkim marginesem głosów – usunięcie homoseksualizmu ze swego katalogu zaburzeń psychicznych. Głosowanie poprzedzone było szalonym, a czasem brutalnym lobbingiem: spotkania stowarzyszenia były szturmowane przez aktywistów Gay Lib (…). Podczas kongresu przemówił przebrany i zakryty kapturem "Dr Anonymous", który zadeklarował, że jest gejem i zakomunikował, że ponad 200 innych członków APA też jest gejami, w ten sposób niejako grożąc ich ujawnieniem. (1)"

Gdy próbuje się stosować zasady demokracji do orzekania o faktach naukowych dochodzi do takich absurdów jak ogłoszenie ślimaka rybą lądową. Homoseksualizm także został metodami demokratycznymi wykreślony z listy chorób."

Bardzo naukowe podejście, nie sądzisz ?

ocenił(a) film na 5

Ale czemu piszesz w ten sposób "Polskę zacofana i mało wykształcona". Ja nigdy się z nim nie zgadzałem i nie szanowałem, a po jego kolejnych wypowiedziach mój zerowy szacunek schodzi z każdą wypowiedzią poniżej zera.
Nie wiem tylko jak ludzie się nabrali i wybrali go na prezydenta, osobę która ma problem poprawnie sklecić zdanie.
On gdyby doszedł do władzy obecnie to nie wiem czy nie przeskoczył by Jaruzelskiego.
Ten pan zawsze miał mocno prawicowe poglądy a teraz coraz bardziej je ujawnia. Tak szczerze to on zawsze walczył o swoje cele, a nie całej Polski i jak widać osiągnął je patrząc jak mu się obecnie wiedzie.

użytkownik usunięty
rafib1975

Nie pisałem,że Polska jest zacofana tylko,że Wałęsa jest człowiekiem zacofanym i mało wykształconym i nie jestem zadowolony,że jako osoba publiczna mnie i mój kraj reprezentuje.

ocenił(a) film na 5

Może źle odebrałem twoją wypowiedź ze względu, że na koniec powinno być "osoba", jak tak to zwracam szacunek.

ocenił(a) film na 1

Hahahahahahahaha,
Niesamowite, jak w ciągu 24h żydowski triumwirat Salonu, Lis-Michnik-Olejnik potrafił z Wałęsy "autorytetu" zrobić "zacofanego ciemnogrodzianina, któremu powinno odebrać się nagrodę Nobla". Już wkrótce na okładce Newsweeka przeczytamy "cała prawda o agencie Bolku" :D

A co do gejów, panie Rycerzu - obok "orientacji" takich jak homoseksualizm od zarania dziejów istnieją także dendrofilia, nektofilia i kanibalizm. "Każdy ma prawo kochać jak chce.Ludzie rodzą się wolni i dokonują własnych wyborów i nikt nie może narzucać im swej woli". OK - jutro biorę ślub z moją owcą i będę publicznie okazywał jej uczucia. Co Pan na to? :D

użytkownik usunięty
KerianRegis

To,że Lech Wałęsa jest Bolkiem to każdy Polak wie i nie musi słuchać liberalnego ścierwa,które w żywe oczy kłamie w mediach.I znowu Żydzi. Tak jak Adolf Hitler uprawiał propagandę i palił Żydów w gettach tak Kaczyński i Rydzyk robią z Żydami oczerniając plując i robiąc z nich propagandę,aby niszcząc jednych zdobywając władzę u drugich.

ocenił(a) film na 1

http://www.youtube.com/watch?v=bASe_lNOc0Q
Jak Pan sądzi, co łączy te trzy osoby na video?
Może to, że bawili się razem w dzieciństwie w piaskownicy? :D

ocenił(a) film na 1
KerianRegis

Mnie ciekawi jaki wyrok dostanie ten dżentelmen, który przepuścił pieniądze fundacji Kidprotect. Nie słyszałem, żeby został aresztowany.

użytkownik usunięty
KerianRegis

Nie widzę sensu twojej wypowiedzi.Widać,że jesteś prawicowym ideologiem.Najpierw doucz się w zakresie tolerancji i szacunku do drugiego człowieka.Nie widzę tutaj związku z Żydami,ani polityką.Typowa propaganda mająca na celu poniżenie w stylu Hitlera,a w dodatku wrzucanie takich wypowiedzi jak twoje świadczą,że jesteś w wieku 10 lat gdzie mama musi cię uczyć,że homoseksualizm to zło .A porównując kanibalizm czy inne tego typu historie dowodzi twojej ograniczonej spostrzegawczości świata.

ocenił(a) film na 1

Oczywisty troll jest oczywisty. Szkoda czasu.

użytkownik usunięty
KerianRegis

Widzę,że nie ma sensu dalej cię pognębiać,bo to typowe zachowanie osoby,która nie ma nic do powiedzenia poza tym,że Wałęsa jest bohaterem narodowym,a homoseksualizm to zło gdzie porównuje się do kanibalizmu to trzeba mieć mało doświadczenia życiowego,małą wiedzę oraz ograniczoną kulturę osobistą.Następnym razem przemyśl zanim napiszesz i się ośmieszysz wyzywając wszystkich od Żydów.

użytkownik usunięty

Właśnie! Jak można to porównywać! Ja na przykład jestem bardzo ciekaw, jak smakuje ludzkie mięso, za to jak to jest pitigrilić się z facetem, bym się za żadne skarby świata nie chciał dowiedzieć. Trochę tolerancji dla kanibalów, Ciemnogrodzie!

użytkownik usunięty

Park09 nie winie ciebie to wina twoich rodziców.Zaraz przecież do ciebie nie pisałem chyba,że nazywasz się KerianRegis.Poza tym kompromitujesz się i pokazujesz jak może być zacofany prawdziwy Polak.

użytkownik usunięty

Zdefiniuj zacofanie.

użytkownik usunięty

Spójrz w lustro.

użytkownik usunięty

Dla mnie wybór jest prosty. Zawsze wybiorę swoje «zacofanie», zamiast Twojej homo-postępowości.

ocenił(a) film na 5
KerianRegis

Po pierwsze jakie 24 godziny? Większość od dawna wie, że to nie żaden autorytet i że jest zacofany, nawet to że dobrze nie umie się po Polsku wypowiadać. A jeśli chodzi o nagrodę Nobla to on nie powinien jej nigdy dostać, tylko cały związek.
Ciekawe i chyba przez to stwierdzenie nie ma sensu większej rozmowy jak stawiasz na równi orientacje z parafiliami, tym bardziej wrzucenie kanibalizmu co już w ogóle nie jest zrozumiałe.
Co do finału twojej wypowiedzi o "ślubie z owca" co ma wspólnego z homoseksualizmem? On napisał jasno chyba, że LUDZIE dokonują własnych wyborów, a czy owca dokona świadomego wyboru by być z tobą?

ocenił(a) film na 8

Niby szacunek za to co zrobił ale wypowiedź niegodna byłego prezydenta.Musi wiedzieć że jako były ale i tak prezydent wszystkich Polaków musi wiedzieć że obywatelami kraju w którym rządził są też osoby innej orientacji.

Bondman

Poruszyłeś tak dużo kwestii, że nie wiadomo od której zacząć i na której skupić się szczególnie w dyskusji. Zacznę od tego, że już w pierwszym komentarzu dopuściłeś się niemałej i czego jestem pewien celowej manipulacji. Najpierw krytykujesz Wałęsę za słowa o homoseksualistach (skądinąd jedno z nielicznych stwierdzeń Wałęsy z którym się zgadzam), a później ubolewasz nad słowami Wałęsy o pałowaniu związkowców (moim zdaniem słowa kompromitujące Wałęsę). Nie można tych dwóch wypowiedzi stawiać obok siebie, bo dotyczą dwóch zupełnie różnych zagadnień i dwóch zupełnie różnych środowisk. Napisałeś w jednym z komentarzy tekst moim zdaniem podły i pokazujący tą jakże nagłaśnianą "lewacką tolerancję" (w myśl zasady: toleruję to co uważam za stosowne, a języka nienawiści używam do tych stron życia których nie toleruję) pisząc: "były prezydent nie powinien wypowiadać tak niestosownych słów staczając się do środowisk prawicowych". To jeśli Lech Wałęsa "stoczył się do środowisk prawicowych", to po kiego grzyba bronisz związkowców z Solidarności i broniąc gejów przywołujesz słowa Wałęsy o pałowaniu związkowców, choć przytłaczająca większość związkowców ma poglądy prawicowe i sympatie polityczne osadzone także po prawej stronie? Zaprzeczasz sam sobie. Uważam, że Wałęsa zhańbił swój autorytet o nagrodę Nobla słowami o "pałowaniu związkowców", czy słowami godzącymi w majestat Głowy Państwa o ŚP Prezydencie Lechu Kaczyńskim "jakiego durnia mamy za prezydenta", "to nie był polityk, na którego ktoś zrobiłby zamach, nawet kwiatkiem" i "jedynym osiągnięciem Kaczyńskiego jest to, że zginął". Ale słowa które wypowiedział Lech Wałęsa o homoseksualistach były jak najbardziej trafne i naturalne. Mniejszość nie może narzucać swoich przekonań większości. A większość jest tym związkom absolutnie przeciwna. Inną rzeczą jest, że trwa w Polsce medialna nagonka na wszystko to co konserwatywne, a propaguje się różnego rodzaju dewiacje, by wszystkich myślących inaczej nazwać haniebnie i propagandowo zacofanymi - by kolejny raz pokazać co znaczy dla lewackich środowisk słowo "tolerancja".

Bondman

Oczywiście mój komentarz skierowany był do usera "Rycerz_Rzeczpospolitej", wybacz "Bondam", że omyłkowo skierowałem go do Ciebie, bardzo mi przykro, że na filmweb nie ma możliwości edycji, ale nie musisz mi odpisywać.

użytkownik usunięty
poland7

No cóż to,że mam poglądy zbliżone do bardziej lewicowych nie znaczy też,że wszystko co prawicowe jest złe jak i wszystko co lewicowe jest dobre.Tak jak w Polsce od dłuższego czasu lewica stacza się na dno przez Janusza Palikota tak nie zgadzam się na to co robi obecna władza według praw mniejszości bawiąc się ich kosztem tak jak powiedziała Holland,a według Ciebie mam popierać jakąś konkretna partię polityczną i zgadzać się ze wszystkim co mówią.Tak obecna Solidarność jest w rozsypce dzięki Lechowi Wałęsie i jego ordynarnym wybrykom jak przy akcji Orkiestry(jestem stary może też mi coś się dostanie jakby się nie nakradł).Nie popieram żadnej partii politycznej w tym kraju,ale np. co do tamtego protestu i pałowaniu uważam za niestosowne tak jak wypowiedz o homoseksualizmie.

,Ah jak ja kocham tematy rzeki na filmłebie - geje to ludzie, ludzie to natura, natura to prawo. dziękuję, do widzenia.

Ja go popieram. Ale nie dyskryminuje Twojego zdania, takżde Twoja wypowiedź na forum jest dosyć kontrowersyjna. Z resztą to co powiedział to jego sprawa, są ludzie tacy jak ja, którzy go popierają.

Wałęsa dla logicznie myślącego człowieka nie będzie nigdy autorytetem :P Zbłaźnił się już dawno i widać, że... nadal robi to z wielką przyjemnością... Szanować możemy tylko "Solidarność" jako ruch, nie Wałęsę. Był on zwyczajnym pionkiem obracanym na prawo i lewo. Taka prawda.

ocenił(a) film na 3

To nie jest film o tzw. "homoseksualistach" a o przeszłości Wałęsy alias Bolka. Tu pieniackie tematy są zarezerwowane dla tych dwóch stron konfliktu wykłucających się o to czy Lech był Bolkiem czy nie. To nie jest wasza piaskownica więc sio do ostatniej ławki w se... znaczy się do jakiegoś niszowego trzeciorzędnego filmu. Jak was tak to obchodzi to się pochlastajcie albo załóżcie taki temat przy filmie "Tajemnica pękniętej pupy", "Obywatel Milk" czy innej produkcji o której nie pamięta 90-95 % społeczeństwa.

To nie wasza bajka więc sio jak to powiedziałby pewnie sam główny zainteresowany:).

użytkownik usunięty
tc1987

Zastanawiam się od kiedy posiadasz internet skoro twierdzisz,że to forum jest zarezerwowane dla dwóch stron konfliktu i w jakim świecie żyjesz.Ja wole rozmawiać o homoseksualistach niż prawdziwych katolikach i akcji gdzie jest krzyż?Cudzysłów zostaw sobie dla,,prawdziwych Polaków".

ocenił(a) film na 3

"Ja wole rozmawiać o homoseksualistach niż prawdziwych katolikach i akcji gdzie jest krzyż?"

Jakbyś nie był takim tępakiem to byś wiedział że nie gadamy tu o krzyżu czy katolicyźmie tylko o preszłości agenturalnej Lecha Wałęsy ps. operacyjny "Bolek". Ale rozumiem rozdwojenie jaźni i twoją nieumiejętnośc zauważenia tego prostego dla przedszkolaków faktu:).

"Cudzysłów zostaw sobie dla,,prawdziwych Polaków"".

Nie jestem endekiem żeby siebie tak określać ale i tak nie wiem co ty masz za jazdy z jakimiś cudzysłowami - odstaw towar i wyjdź jutro na piękne słoneczko:).

użytkownik usunięty
tc1987

1 Nie popieram żadnej partii politycznej,nie chodzę na wybory.
2 Mam poglądy lewicowe,ale jestem katolikiem i bliżej mi do pokolenia Jana Pawła 2 niż Rydzyka.
3 Jestem patriotą,ale nie krytykuje poglądów innych ludzi tak jak radykalna prawica.
4 Jestem za in vitro,aborcją w wypadku gwałtu,kary śmierci,eutanazją.
5 Uważam,że po 89 roku w Polsce nie ma silnej mocnej partii politycznej i,że dawna Solidarność doczłapała się do koryta po wybraniu Wałęsy na prezydenta Polski.
6 Nie uznaje Lecha Wałęsy za bohatera narodowego tylko zdrajcę o staroświeckich poglądach.
7 Jestem za legalizacją miękich narkotyków,małżeństwami homoseksualnymi oraz o adopcji przez pary tej samej płci dzieci.
8 Nalezy oddzielić państwo od kościoła,oddać to co nalezne kościołowi jednak ograniczyć jego wpływy na politykę zagraniczną i wewnętrzną państwa.
9 Pozwolić na maturę z religii dla tych co chcą,ale nie dla wszystkich,zlikwidować radio maryja i zastąpić religią tv,zdelegalizować Ruch Palikota i Pis.Zlikwidować imunitety,zlikwidować senat,ograniczyć partie polityczne do dwóch jak w USA oraz zlikwidować stanowisko premiera,usunąć krzyż z sejmu i instytucji świeckich jak szkoły.Rozszeżyć etykę,filozofię,psychologię.Nie zakazywać takich pojęć jak yin,yang dobra i żła energia,wudu itp.
10 Nie podpisywać umowy Acta i nie pozwolić ocenzurować wolności słowa w internecie.

Czyli jesteś jakby to powiedział Lech Wałęsa "za, a nawet przeciw". Masz prawo do swoich poglądów, ale są tak szalenie skrajne, że paradoksalnie nie wiem czy bliżej Tobie do Palikota czy do LPR. Z częścią poglądów się zgadzam, z jednym bardzo kontrowersyjnym postulatem o przywróceniu kary śmierci także jak najbardziej. Ale od sasa do lasa też nie można tak dywagować, że tu trochę prawicy, tu trochę lewicy, a z tego wszystkiego nic. Trzeba się jasno opowiedzieć które ugrupowanie jest memu sercu najbliższe i przy okazji nie powielać tych bredni głoszonych przez media obecnie rządzącego nurtu, że jest jakikolwiek podział w Polsce na wiernych kościoła łagiewnickiego i wiernych kościoła toruńskiego, gdyż to są tylko i wyłącznie frazesy mające manipulować opinią publiczną przeciw jednej z popularnych partii, która ma być częścią kościoła toruńskiego, a więc niemającą dużo wspólnego z pokoleniem JPII.

użytkownik usunięty
poland7

Tak jak pisałem nie ma obecnie w Polsce partii,ani organizacji,która jest dla mnie odpowiednia.Jest chyba takie coś jak centrum,ale nie jestem,ani radykalnym prawicowcem,ani lewicowcem.Wybieram z tych dwóch to co mi najbliższe i to się chyba nazywa centrum.

ocenił(a) film na 3

1 No to akurat (tj. ignorowanie wyborów) odbiera prawo do poważnej dyskusji jak ktoś przyznaje że praktycznie ma wszystko wokół w d...
2 Nie jestem słuchaczem radia Matyja a lewicowcem jesteś wedle tej zasady że np. Piłsudskiego tak postrzegano. Ale lepiej kogoś szufladkować do mitycznej skrajnej "skrajnej prawicy".
3 "nie krytykuje poglądów innych ludzi tak jak radykalna prawica". jak widać hipokryzja jest gorsza od nazizmu i komunistów razem wziętych.
8 A jakie niby mają wpływy na politykę zagraniczną. Normalnie jakbym czytał o agenturze z WSI taka to potęga.
9
"Pozwolić na maturę z religii dla tych co chcą,ale nie dla wszystkich"
-Gdzie w PL jest przymusowa matura z religii?!
",zlikwidować radio maryja i zastąpić religią tv"
-Jak ktoś chce to oglądać to jego sprawa - nie powinno się komuś narzucać komuś telewizji stworzonej przez środowiska bliskie obecnej PO i wrogie zwykle ludziom oglądającym RM.
",zdelegalizować Ruch Palikota i Pis".
-Acha - rozwiązaniem problemów jest rozwiązanie RM I PiS. Nie wiedziałem że rozmawiam z kimś aż tak głupim i zaślepionym fanatyzmem. Zniszczenie jednej strony konfliktu politycznego jest równoznaczne z dyktaturą więc polecam wyjazd do Rosji albo do Korei Północnej bo ta te wizje są mniej lub bardziej ale realizowane.

"ograniczyć partie polityczne do dwóch jak w USA"
W USA działa więcej niż 2 partie polityczne po prostu przez ostatnie 200 lat te dwa ugrupowania zmonopolizowały świat polityki uniemożlwiając konkurencji wybicie się ponad poziom lokalny. A zresztą po co takiemu zwolennikowi dyktatury jak pan taki system skoro żąda pan zlikwidowania jednego z dwóch ugrupowań będącymi teraz jedynymi siłami politycznymi z prawdziwego zdarzenia. Hipokryzja i tyle.

" oraz zlikwidować stanowisko premiera"
-Proponuję w zamian stanowisko cesarza, cara albo kanclerza skoro już widzę że tak lubimy dyktaturę.

"usunąć krzyż z sejmu"
-Rozwiązaniem problemów kraju jest usunięcie małego i nikomu nie robiącego krzywdy krzyżyka:).

"instytucji świeckich jak szkoły"

Hahahhaahhahahahahahhaaa - to było dobre.

"Rozszeżyć etykę,filozofię,psychologię".

- twój idealny kandydat - http://www.youtube.com/watch?v=v7kIOkSTpeQ

"Nie zakazywać takich pojęć jak yin,yang dobra i żła energia,wudu itp."

Kto tego zakazuje?

"Nie podpisywać umowy Acta i nie pozwolić ocenzurować wolności słowa w internecie".

No skoro ACTA jest problemem to jednak widać że do Paliciota blisko:).

użytkownik usunięty

11. Mam 15 lat.

użytkownik usunięty

Chyba ty,bo wierzysz w kaczyńskiego.

ocenił(a) film na 3

Aha - to ile kto ma lat dowodzi preferencji politycznych. Nieźle aczkolwiek w tym wypadku podejrzewałbym nawet nie 15 lat a zwykłego gimbusa w krótkich spodenkach - bezsensowny troling w wielu postach tego dowodzi.

ocenił(a) film na 7

a tutaj panie "Rycerzu" powinienem pana zaszokowac bo dosc dawno temu ogladalem program pt: "Mlodziez kontra ... czyli pod ostrzalem" w telewizji Regionalnej gdzie gosciem byl wlasnie Lech Walesa i jak dobrze pamietam byl zapytany o to co mysli o homoseksualistach a on odpowiedzial mlodziezy zebranej w studio ze cytuje "Kocham ich wszystkich" wywolujac smiech wsrod obecnych w studio;)

szukalem na stronie mlodziezkontra.pl i wideo takiego nie posiadaja o wywiadzie z Lechem Walesa choc jest wzmianka o tym w archiwum mlodziezkontra.pl;)

dziwne jak zmienne ma zdanie ten nasz byly prezydent oj dziwne;/

pozdrawiam:)

użytkownik usunięty
GustGustaw85

Nawet nie wiesz co komentujesz.Prawdopodobnie wałęsa powiedział to w sposób śmieszny mający na celu obrazić ludzi o innej orientacji niż on,bo on każdego obraża od prawa do lewa i liczy hajs,który ukradł.Warto zapoznać się z dziełem SB i Lech Wałęsa,które sam w najbliższym czasie zamierzam przeczytać.

ocenił(a) film na 7

napisalem to co uslyszalem i tyle w tym temacie;) niech sobie mowi co chce i w jaki sposob bo mi to bimba "Nie moje malpy, nie moj cyrk"

ocenił(a) film na 3

"Warto zapoznać się z dziełem SB i Lech Wałęsa,które sam w najbliższym czasie zamierzam przeczytać."

To nie jest chyba wiarygodne źródło - przecież ci dziennikarze jak i niestety zamordowany już szef instytucji która wydała książka zaliczali się poglądowo do grupy którą pan chciałby zdelegalizować - niezła hipokryzja:).

użytkownik usunięty
tc1987

Nie lubię Wałęsy za jego styl życia i kontrowersyjne wypowiedzi.Nie lubię Pisu to fakt,ale niektóre posulaty mają słuszne.Nie lubię platformy,ale to nie znaczy,że wszsytko jest złe.Nie lubię Palikota,bo to sprzedajny hu** i z poglądów wielu ludzi robi siarę.Lubię Sld,ale niestety nie podoba mi się kilka ostatnich posunięć.

użytkownik usunięty

żenujący to ty jestes człowieku, zamilcz na tym forum i niekompromituj się więcej....

użytkownik usunięty

żenujący to ty jestes człowieku, zamilcz na tym forum i niekompromituj się więcej....

O ile rycerzu maryjana krzaklewskiego nie prowokujesz to trzeba było sobie wybrać na bohatera i maskotkę żydokomuny homoseksualistę a nie stuprocentowego samca alfa-beta-gamma - bo co by nie mówić o Wałęsie to samiec pełną gębą a tacy jak wiadomo nie lubią homoseksualistów.

użytkownik usunięty