PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399328}
7,6 305 tys. ocen
7,6 10 1 304636
8,4 70 krytyków
WALL·E
powrót do forum filmu WALL·E

wall.e 2 to było by szok!!!!!!!!!!!!
wall.e 2 do kina osobiście!!!

ocenił(a) film na 9
mishina

Druga część? A po kiego zbója - żeby taką znakomitą markę rozmienić na drobne, podobnie jak to zrobiono ze Shrekiem?

Wall.e jest filmem wybitnym, i nie chciałbym, żeby ten wizerunek został zniszczony przez jakieś sequele, których wyprodukowanie podyktowały prawa rynku.

ocenił(a) film na 10
Der_SpeeDer

zależy co ta część miałaby do powiedzenia.

ocenił(a) film na 8
Der_SpeeDer

Der,przecież Shrek nie został zniszczony.Wręcz przeciwnie.

Ale WALL.E 2? Blee...:P

ocenił(a) film na 10
mishina

Powstanie drugiej części tego filmu faktycznie mogłoby wywołać szok.

Tą historię ciężko by było kontynuować. Logiczny wydaje mi się motyw, że ''':::[SPOILERY]:::... ludzie na Ziemi nie są szczęśliwi i zatęskniliby za dawnym statkiem. Sprzątanie świata pewnie pozostawiliby narwańcom i małemu robocikowi. Tak ogólnie coś mi się wydaję, że w następnej części, jeśli by miała powstać, ludzie albo nie wypadli by zbyt korzystnie i film budziłby już przez to mieszane uczucia, albo byliby zbyt radośni i szczęśliwi, aby można było w to uwierzyć. ...:::[KONIEC SPOILERÓW I DOMYSŁÓW]:::... Poza tym druga część musiałaby już chyba decydować, czy chce być produkcją familijną z gatunku tych przyjemnych, czy satyrą na społeczeństwo, co tak wyniosło tę animację ponad inne jej podobne.

Myślę, że druga część mogłaby bardzo dużo stracić w stosunku do swego pierwowzoru. Co nie znaczy, że by się ją źle oglądało. Szkoda by było jednak wpisać ten zacny film, do sporego i niezbyt chlubnego grona filmów posiadających swój sequel.

Khaosth

A gdyby to był prequel?

Cerberko

Lel spóźniłem się 9 Lat?

mishina

Osobiście chciałbym 2 część bo mnie ciekawi co było jak wylądowali np. Że odbudowywują miasto na nowe