PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10045112}

W pokoju obok

La habitación de al lado
2024
6,0 6,1 tys. ocen
6,0 10 1 6140
4,7 38 krytyków
W pokoju obok
powrót do forum filmu W pokoju obok

Banalnie

ocenił(a) film na 1

Pierwszy raz piszę tu komentarz. Ten film mnie skrajnie rozczarował. Nudny, banalny, przewidywalny, teatralny ale w tym złym znaczeniu, postacie jak manekiny, gra aktorska na poziomie podstawówki, sztuczne emocje, jedno wielkie nieporozumienie. Nic nowego, nic odkrywczego, oklepane frazesy. Patetyczny, groteskowy. Stracony czas w kinie. Umęczyłam się strasznie

ocenił(a) film na 2
mia_kurkowska

Zgadzam się, a wysokie opinie mnie szokują… Cały film krążyło mi po głowie pytanie, dlaczego coś takiego w ogóle powstało, a uznane aktorki zgodziły się na udział z tak drewnianym scenariuszem.

ocenił(a) film na 1
mia_kurkowska

Do tego boleśnie deklaratywne dialogi, jak z liberalnego podręcznika propagandowego, niestety traktowane na serio, hiper banalne retrospekcje ( kto tego jeszcze używa poza studentami 1 roku reż? ), sztywne aktorstwo obsady z najwyższej półki i niestety zero prawdy o śmierci. Śmierć nie wygląda, jak plastikowa upozowana Tilda w musztardowej garsonce doprawionej czerwienią Diora. Kicz, który zawstydza samego siebie. Almodovar powinien sobie współczuć nie zmian klimatycznych, ale tego że takie filmy nie tylko powstają, ale są nagradzane. To dużo poważniejsza katastrofa niż lato w umiarkowanym klimacie przez większość roku.