"Zapraszam do zabawy. Chcę tylko nadmienić tutaj, ze tą zabawę nie wymyśliłam ja, ja tutaj po raz kolejny wstawiam ja, jako, że tamta została zapomniana. Wiec gra polega na tym, że jedna osoba podaje dwie opcje, kolejna wybiera jedną z nich i podaje swoje dwie opcje. Ja zaczne." Taki temat podjęłą "Elizabeth Swann" na stronie o "Skrzyni umarlaka" , a ja podejmę go tutaj. Zacznę:
Mieszkać w Rivendell czy w Lorien?
Myślę, że fajniej w Minas Tirith.
Czy lepiej zostać schwytanym (jako nieprzyjaciel) przez elfy czy przez ludzi??
Rybkę, w końcu Japończycy też jedzą surowe:)
Przejażdzka na smoku Nazgula czy na olifancie?
Trollem, przynajmniej większy i silniejszy.
Przyłączyc się do wyprawy Bilba (w Hobbicie) czy do Drużyny?
oczywiscie przylaczyc sie do druzyny!! ;DD
miec kolczuge Froda od Bilba czy wymiatac z rozdzka Gandalfa?
a zaraz jeszcze pytanie ... 'hobbit' bedzie nakrecony przez petera jacksona czy innego rezysera ?
oczywiście, że przez PJ!!!
Czy chcielibyście znaleźć drogę do Krain Błogosławionych??
dla mnie Krainą Błogosławioną jest chrześcijańskie Niebo... a więc oczywiście, że tak. I dlaczego Valinor nazywasz Krainą Błogosławioną? ;> Szczerze powiedziawszy jeszcze się z takim nazewnictwem nie spotkałam ;)
Byc entem czy kucykiem Sama ? ;p
Entem, jakoś nie widzi mi sie dźwiganie tłustego tyłka pana Sama G.;P
co by było, jakby Gollum nie odgryzł Frodowi palca?
Frodo miałby palec :) i też byłby happy end!!
Z jaką postacią w Władcy Pierścieni się utożsamiacie??
Ostatnio to z Gollumem/Smeagolem :) Jestem jakiś rozdwojony...Ale tak na codzień z Gandalfem :)))
Ekranizacja "Hobbita":
1. Jako prequel do Władcy w stylu wielkiego widowiska
2. Jako zupełnie inny film, spokojną grzeczną baśń dla dzieci???
<spokojną grzeczną baśń dla dzieci> hehehe:P fani by producentów ukatrupili za to, ja chyba też:P
Koń z Rohanu czy kucyk Sama??:P
oczywiście, że konie z Rohanu ... jednak miały większą rolę w bitwie o Śródziemie!
czy chcielibyście żeby syn Tolkiena napisał dalsze części opowieści o bohaterach Władcy, czy wolicie, że jest tak jak jest i nie chcecie czytac juz nic wiecej z tym zwiazanego, bo obawiacie sie, ze nie dorowna mistrzostwu LOTR ??
Chciałabym ,aby powstały inne książki z tak jakby kontynuacją Władcy Pierścieni, ale myśle, że syn Tolkiena nie dorównałby Ojcu.
Czy chcielibyście aby zostały zekranizowane inne powieści Tolkiena (nie chodzi mi o Hobbita)??
Wszystko! Absolutnie wszystko! Chociaż Tolkien chyba więcej powieści nie napisał??? Jest Silmarillion i Niedokończone opowieści ale to nie są powieści!!!
Z resztą obojętnie co, ważne aby móc poraz kolejny wrócić do Śródziemia:)
Czytając fantasy sięgacie tylko po arcydzieła Tolkiena czy próbujecie innych autorów?
generalnie oprócz Tolkiena nie czytuje fanstasty, bo mnie nudzi ;) Władca, Sillimarion i Hobbit są jedynymi wyjątkami od reguły.
Jedynie jeżeli chodzi o sf to bardzo podobał mi się 'Solaris" Stanisława Lema.
czy jeżeli był (albo wersja dla tych, którzy jeszcze nie pisali- będzie) na maturze temat dotyczący Tolkiena i jego twórszości to zmierzyłeś/zmierzysz sie z nim ??
mature juz pisalam :) ale jeżeli była by taka możliwość to zmierzyłabym sie z tym tematem bez zastanowienia :).
lepiej odgryść palec z pierścieniem czy lepiej żeby Tobie go odgryzli;)?
trolem większy i w ogóle taki jakby sympatyczniejszy w porównaniu z orkami.
Co was skłoniło do sięgnięcia po książki Tolkiena??
Władcę pierwszy raz przeczytałam jak miałam 11 lat. Były ferie, a ja się strasznie nudziłam. Poszłam do biblioteki i wzięłam pierwsze książki które mi wpadły pod ręke, czyli WP. Wcześniej nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje:( Czasami warto się nudzić:P
Być CZarnym jeźdźcem czy jego wierzchowcem??
żoną saurona... Jak tylko widze gadziego jęzora chce mi się rzygać;/;/
Jak zabić gadziego języka:PP
1) spalić na stosie
2) powiesić
3) nadziać na pal
4) przywiązać do skały aby go zjadły ptaki
5) rzucić orkom\trollom\uruk-hai\szelobie\...\ na pożarcie
6) ukamienować
7) w jakiś inny sposób
8) nie zabijać go...
Nie zabijać!!! I tak marny jego żywot...
Być orkiem czy kretynem krytykującym filmowego Władcę Pierścieni?
Orkiem! może i jestem kretynką, ale krytykować władcy bym nie mogła!!!
hehe, pytanie takie jak zadałam ostatnio...
*Ja twierdze że powinno się go ugotować na wolnym ogniu:P
Nie odpowiadam, bo nie ma pytania:)
Pytanie dla obu płci:
Noc z Arweną (ew. Aragornem) czy z Eowiną (ew. Faramirem)?
ooo trudne pytanie :) ale chyba jednak Faramir bo Aragorn taki jakiś zbyt idealny :P
założyć chodowle olifantów czy nazguli?
Olifantów. Nazguli to chyba się nie da wychodować:)
Herbatka u Bilba czy litrowe piwo w gospodzie w Bree?
Herbatka u Bilba (na herbatce by się nie skończyło;-))
Co gorsze: dostać propozycje zagrania w filmie Goluma czy Grime??
Grime! Jak napisałam wcześniej, niecierpię go!
Wybrać sie w podróż aby zniszczyć pierścień czy wysłać kogoś innego?
Ho ho sam bym zniszczył - taki jestem odważny:) To jest swoją drogą bardzo ciekawe pytanie. Każdy z fanów pewnie chciałby przeżyć przygodę Froda. Tylko czy dalibyśmy radę??? Pomyślcie - Szeloba, pokusa Pierścienia, podróż w strachu i zwątpieniu.
Niby to fajne ale...
I pytanko: czy chcielibyście przeżyć to wszystko co Frodo, ale nie mając gwarancji czy przeżyjecie??? Ot przychodzi dzisiaj do Was Gandalf i proponuje zniszczenie Pierścienia. Co byście mu odpowiedzieli?
Ja mówie to, co myśle, więc od razu bym palnęła że jest niespełna rozumu skoro chce mnie wysłać:P ale pewnie i tak bym poszła, chociaż niekoniecznie jako powierniczka...
Co by było, gdyby Bilbo nie znalazł pierścienia? nie w sensie: nie byłoby wyprawy, tylko kto by go znalazł, co by się wtedy stało?
Hmmm. Myślę że zamiarem Pierścienia było to, żeby znalazł go któryś z orków. Po to chyba opuścił Golluma zdradziecko się gubiąc. Następnie Pierścień trafiłby do Saurona znając głupotę orków.
Z kim chcielibyście się zmierzyć - z Balrogiem czy z Sarumanem?
ambicja podpowiada, że z Balrogiem wszak to postac z zamierzchłych czasów Pierwszej Ery no i do tego niezwykle nieobliczalny.
Orkowie odgryzają nogi Pipinowi i Merr'emu i nie mogą uciec czy zostają zabici przez armię Eomera atakującą orków i Uruk-hai, którzy ich porwali?
Lepiej zginąć z rąk armii Eomera.
Nakręcić Hobbita w dwóch częsciach (takie są zamiary) czy w jednej?
W jednej !! Nie widzę żadnego sensu rozbijac to na dwie.
Z którym z aktorów (ew. twórców) z Władcy Pierścieni chciałbyś się spotkac i jakie pytanie byś mu zadał ? ;>
cóż, nie nosiłam "jaj":P sorra, nie mogłam się powstrzymać (jej):P
nie wiem czy to było pytanie "do aragona" czy do następnej osoby czy to i to, więc tak na wszelki odpowiem: nie nosiłam żadnej broni ani zbroi:P
Może się wydawać że to pytanie tylko dla dziewczyn, ale prosze aby jakiś chłopak wczuł się w rolę i odpowiedział:
Gdybyś był(a) Arweną, jaką suknie byś założył(a) na siebie w dzień ślubu z Aragonem? (głupie, ale brak mi już weny;/)
Ze zwiewnego materiału, srebrzystobiałą, taką która podkreślałaby moją urodę, niestety należę do osób "okrągłych" i zapewne wyglądałabym fatalnie.
Jak już jesteśmy przy ślubie to kogo poprosilibyście (zakładjąc, że jesteście Arweną lub Aragornem) o ułożenie pieśni weselnej (zakładając, że coś takiego jest)??
Sam bym ułożył pieśń weselną dla ukochanej:)
Którą z tych ról uważacie za lepszą : C. Blanchette jako Galdriela czy H. Weaving jako Elrond (sorry za pisownię)?
Zdecydowanie H. Weaving jako Elrond. Szczególnie zapadła mi w pamięci ta scena Z Arweną gdy jej mówi że nie może być z Aragornem bo ona jest z Niesmiertelnych .Aż mi łza spłynęła po policzku.
Mam pytanko: Czy w necie można spotkać WP wersję z usuniętymi scenami??
nie było tych scen w podstawowej wersji z księżniczką Rohanu i faramirem jak sie poznali i jak saruman zginął brakuje mi tego!!