Kto według was jest lepszą maszyną do zabijania - Selene z ,, Underworldu '' czy Alice z ,,
Resident Evil '' ?
Ja jestem za Selene , a wy?
To dwie spośród moich ulubionych bohaterek filmowych. Cieżki wybór, ale jednak również stawiam na Selenę.
Zdecydowanie Selene. Właśnie wróciłem z projekcji- film przeciętny. 3D nie pomaga a tylko przeszkadza. 90% filmu tak jak w przypadku filmu o wampirach dzieje się w nocy. (przytaczając słowa mojego kolegi na &^*&* mi 3d jak widzę w 3d na codziennie) Ps. Selene wyglądała oszałamiająco w tym swoim gorsetowo-plastikowo-skóro podobnym wdzianku.
Ciężko wybrać, bo obie są genialne. Jak dla mnie to nie da się ich porównać, nawet jest to zbędne. Zresztą gdyby nie one, to kto wie czy te filmy by tyle zarobiły i miały taką rzeszę wiernych fanów.
Nie zarobili by gdyby głównymi bohaterkami były by dziewczyny o zwykłej urodzie i nadwadze :) lub gdy by to była kolejna historyjka o mężczyźnie bohaterze i jego dziewczynie pustej słabej czasami głupiej nudnej,skrzywdzonej lali patrz Zmierzch dlatego te serie mają w sobie pewną świeżość.Dlaczego one są genialne w śród kobiet według mnie ofc; silne, odważne,waleczne w dodatku obydwie maja urode i figur którą pozazdrości im kazda kobieta przez to próbujemy się nimi utożsamić nawet podświadomie .Ja np siedziałam w kinie i zastanawiałam sie jak ta Kate mimo swojego wieku wygląda lepiej w lateksie niż ja a mam 20 lat .Co do mężczyzn to mój chłopak mi powiedzial że podobaja mu sie bo; są piękne,zgrabne, ubrane w lateks,zwinne, i zawsze mają przy sobie broń.
Co do tematu nie potrafię wybrać obydwie są genialne w walce różnią sie tylko tym że Alice chroni wszystkich napotkanych ludzi a Selene ma ich gdzieś do puki nie robią jej krzywdy xD pokazała to zwłaszcza w tej 4 częsci SPPOOIILLERR!!Kiedy wpada do laborantów łapie jednego i pyta sie gdzie Maikel ten drugi wbija jej strzykawkę w tedy rozzłoszczona zabija go(lubie tą scene).W innej zaś spotyka policjanta któremu nic nie robi tylko odchodzi.KONIEC SPOILERU!tym właśnie sie różnią
No dokładnie, kwestia różnych wrogów i środowisk.
A co do aspektów wizualnych, to Kate i Milla ściągają masę ludzi do kina między innymi właśnie swoja urodą. Obie są bardzo ładne, zgrabne i przyciągają uwagę widza. Mimo, ze kamera robi swoje to i tak są piękne. Zgadzam się z Tobą co do tego, że są one pewną "świeżością". Miło wreszcie pooglądać babki, które rozwalają wszystko i wszystkich. Jeżeli chodzi o mnie, to obydwie serie mają ogromnego plusa właśnie za to, ze głównymi bohaterkami są kobiety.
zazdrościli residentowi to musieli zrobić coś w czasach terazniejszych. zdecydowanie alice
ładniejsza
tego nie da sie wybrac, to inne swiaty jesli bym stawiał na walke moim zdaniem wygrała by Alice bo ma nad przyrodzone moce
A Selene jest wampirem wiec też tak jakby ma nadprzyrodzone moce, walka byłaby ciekawa obie bardzo lubię, ale jednak Alice jest szybsza zdolniejsza i silniejsza (moim zdaniem tak ja ukazują)