PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181220}
7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 307581
6,2 40 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Witam!

Niechcący zajrzałem do dyskusji o filmie. Chłopaki - dobrze że niedługo wracacie do szkoły :) Normalnie Wasza polonistka by zawału dostała - o ile przeżyła ostatnie przymierzanie kosza na śmieci...

Mam ponad 30 lat i uważam, że to faktycznie kino młodzieżowe czystej wody - no, ale ponieważ nie uważam się za speca filmowego to pójde i popatrze - liczę głównie na efektowne ujęcia i na nic więcej. Może dlatego, że za komuny i moich lat dziecięcych ciężko było o tą zabawkę i nie czuję specjalnego sentymentu, bo nigdy jej nie miałem.
No i...
I co tu jeszcze. Poziom zwolenników filmu (dawno nie czytałem takiej ilości wulgaryzmów - naprawdę :) ) nie najlepiej świadczy o grupie do jakiej skierowany jest film i która mu wystawia 10/10 i bronić będzie do ostaniej k... :) Ale całkiem możliwe, że z filmu wyjdę zauroczony - mam nadzieję bo nie lubię wyrzucać kasy w błoto. I wtedy będę się bił w cherlawe piersi.
I tyle.

Nie no miałem jeszcze coś napisać o małolatach ale dam na luz :D

ocenił(a) film na 7
Wojtulek

Postawa przed filmem wszak właściwa, ale ego przerośnięte. Ja wystawiłem dychę, ale filmu do upadłego bronić nie będę, bo i po co?
I nie nadymaj się tak patrząc na zwolenników filmu tam z góry, bo ci nie starczy sił w cherlawych płucach...

ocenił(a) film na 9
GodFella

Jesli jesteś nastawiony na efekty to film ci sie bedzie podobał

ocenił(a) film na 9
Wojtulek

A ja na filmie byłam i nieźle się pośmiałam bo scen z których można sie śmiać nie brakuje. Efekty techniczne są fajne, może za dużo samej walki ale fajnie sie ogląda. Inna sprawa, że w przeciwieństwie do innych filmów z udziałem robotów, przypisano im jedną cechę: mogą myśleć, umieją wybierać pomiędzy dobrem a złem (w rzeczywistości to trudna sztuka nawet dla ludzi a co dopiero dla robotów, których trzeba tego uczyć). Zastanawiałam się po filmie, że gdyby przeprowadzono ankietę wśród młodzieży z pytaniem: z jakim robotem się utożsamiacie? Pewnie większość odpowiedziałaby, że z tym o większej mocy czyli tym złym.... bo ma więcej możliwości. Sa jeszcze inne wątki poruszone, takie jak odejscie od tradycyjnej formy walki, i tak można by wymieniać. W każdym razie można się pośmiać:-)

Wojtulek

Nie wszyscy "zwolennicy" filmu przeklinaja oponentów. Wyrosłem na tych kreskówkach film miło się ogladało nie spodziewałem sie wiele, ale nie zawiodłem się miło mi się go oglądało i jeszcze nikogo nie nazwałem k***ą

ocenił(a) film na 6
Whiskers

Nie no przepraszam jeśli ktoś się obraził - po prostu wchodząc na forum człowiek chce poczytać jakieś inteligentne wypowiedzi - mogą być złośliwe, ale ja tu wchodzę aby poobcować z kulturą przez małe albo przez duże "k" ale nie z k... :)

Wiem że większość użytkowników tego forum bez względu na wiek i podejście do tego i innych filmów które mi (nie)podeszły są jednak ludźmi na poziomie :) I Was serdecznie pozdrawiam! Ego nie mam nadmuchanego - jeśli tak mogło wynikać z mojej wypowiedzi to przepraszam - jestem zwykłym człekiem urodzonym w maleńkiej miejscowości na Mazurach w Polsce - możecie mi mówić "burak" albo "wieśniak" :) Może po prostu z racji wieku średniego
nie potrafię już zrozumieć nastolatków - szkoda.

A na film wybieram się w tym tygodniu :)