PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181412
5,1 38 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Mój siedmioletni syn strasznie się napalił na ten film. Mówiłam mu, że to za straszny film, ale przeczytałam gdzieś, że jest od 7 lat. Więc sama nie wiem czy moge z nim iść. On oglądał tylko bajeczkę transformers. Z kolegami się ciągle bawią tymi robotami. Właściwie to oni tym żyją. Poradźcie coś. Zróbcie jakąś skalę straszności. Porównajcie do innych filmów. Z góry dziękuję.

użytkownik usunięty
kejt_7

Siedmiolatek w kinie czytający napisy? Chyba nienajlepszy pomysł.

Już mniejsza z tym że wygląda mi to na prowokację :P

A do czego ja mam cię prowokować?! Myślisz że te roboty w sklepach to są zabawki dla nastolatków? To idź sobie kup i się pobaw. Ja też nie czytam napisów w kinie i jakoś żyję. Jak ja byłam dzieciakiem to w telewizji satelitarnej były kanały z kreskówkami po angielsku tylko i jakoś sie oglądało. Niestety widać, że z wiekiem wyobrażnia zanika.
Oglądaliście ten film to mi powiedzcie, czy jest straszny jak terminator, czy np. spiderman.

ocenił(a) film na 7
kejt_7

Droga koleżanko,

ten film dedykowany jest osobom od 12 roku życia, ale przeważnie to starsza społeczność wybiera się na takie seanse. Nie uważam, ażeby najlepszym pomysłem było zabranie 7 latka na ten film - jak ktoś tam wspomniał film zawiera sceny, które nawiązują do erotyki.

I tak w gwoli ścisłości -

"Myślisz że te roboty w sklepach to są zabawki dla nastolatków?"
Owszem. Znam nawet dorosłych ludzi, którzy są pasjonatami kolekcjonowania tych zabawek. Jeśli Cię to interesuje to możesz poczytać co nieco o takiej imprezie BotCon.

Tyle, co miałem do powiedzenia.

użytkownik usunięty
kejt_7

"Ja też nie czytam napisów w kinie i jakoś żyję."

Say wut?

ocenił(a) film na 4
kejt_7

To na pewno najstraszniejszy film w tym roku,przynajmniej dla mnie.A na poważnie,ja bym 7 latka na to nie zabrał,choćby z powodu dowcipów o podtekście seksualnym.

hellboyjr

To by mi w zasadzie wystarczyło, ale pewnie i tak nie zrozumieją o co chodzi. Oni oglądali np. spidermena. Więc pytam czy ten film jest dużo straszniejszy, czy tylko trailer jest taki straszny. Bo może to jest wielka przesada, a może jak usiądą w kinie i usłyszą te dźwięki to sie w końcu przestraszą. A właściwie te dzieciaki karmione od przedszkola jakimiś kosmitami robotami ben10ami i innymi paskudami, co drugi ciuch to z czachą kto ma straszniejszą czachę ten lepszy.
Więc skoro nie wieci o co mi chodzi to może inaczej, bo oni naprawdę męczą mnie o ten film. Czy tam ktoś umiera w jakiś szczegulnie straszny sposób, czy leje się krew?

ocenił(a) film na 7
kejt_7

Nie jest to jakoś specjalnie pokazane - jest sporo strzelania, giną pewne postacie. Obraz tego filmu nie powinien wywierać niepożądanych odczuć u dziecka - np. koszmary i różne tego typu problemy, ale jest to sprawa indywidualna chyba - w zależności od tego jak kto filmy odbiera, szczególnie takie.

hide_

Bardzo dziękuję za wyczerpująca odpowiedź. Chyba po tym czego się tu dowiedzałam najpierw sama obejrzę ten film. I pewnie nie pójdę z nimi. Mam tylko nadzieję że będzie jeszcze w wakacje jakiś film dla chłopaków, bo przecierz nie pójdą na muminki, albo jakąś tam hane montane czy jak jej tam. Właściwie to dzieciaki mogą się czuć oszukane. Dorośli sobie film nakręcili. "Transformers- mamo przecież to bajka ". Może jeszcze niech zrobią horrorystyczną wersję "żułwi ninja", albo "pszczółki Maji". Napewno łatwo wytłumaczymy dzieciom,Ze niestety nie mogą tego obejrzeć bo Maja sie bzyka z Guciem, a mordercza ważka zerzarła muchę Onymucyna.

użytkownik usunięty
kejt_7

" czy leje się krew?"

Nie, krew się nie leje, nikt oprócz robotów w straszny sposób nie umiera, ale za to psy się ruchają, robot kopuluje z nogą sexy panienki, a inny podzwania parę stalowych jąder. Do tego roboty wyzywają kolesia od "cipki", a John Turturro prezentuje swoje sflaczałe pośladki na połowie kinowego ekranu.