PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=512784}

Terminator: Genisys

Terminator Genisys
2015
6,1 72 tys. ocen
6,1 10 1 72478
3,9 33 krytyków
Terminator: Genisys
powrót do forum filmu Terminator: Genisys

Jestem pozytywnie zaskoczona ! Z trailerów wynikało że film nie będzie najlepszy, jak dobrze że się myliłam !

ocenił(a) film na 5

Masz rację oglądając to nie wiedziałem co to w końcu jest film czy gra komputerowa w wersji demo, które się tylko ogląda. Przekombinowane na maxa. Amerykanie jak sie już wezmą za kombinacje z czasem to wychodzi jak zwykle crap.

użytkownik usunięty
Wolfman_PL

Ta część Terminatora jest niezwykle sentymentalna, ciepła i rodzinna. Gdyby wyciąć sceny akcji to wyjdzie telenowela w konwencji sci-fi:)

ocenił(a) film na 5

Zgadzam się w 100%. Nie mam też nic do Arniego, ale jego czas minął. Nie wiem jak Ty, ale ja w zasadzie nie czułem klimatu Terminatora, już wolę Salvation i T3.

użytkownik usunięty
Wolfman_PL

Z klimatu Terminatora nie zostało już prawie nic, to jest jak jakiś pilot serialu telewizyjnego sci-fi. Mimo to wolę Genisys bo może to nie Terminator to jednak całkiem niezłe jako coś odrębnego ale osadzonego w świecie Terminatora. W Genisys postacie są lepiej zrobione niż w trójce i Ocaleniu chociaż efekty nie powalają już tak jak w poprzednich częściach. Arnold jest już za stary na filmy akcji więc zostało mu granie dziadka Terminatora który nabija się ze swojej starości ale w porządku, zawsze jest w tym filmie jakiś i budzi sympatię. W trójce po prostu błaznował poprzednie role.

ocenił(a) film na 8

HAHAHAHAA!!!
Starość idzie malkontenci! Ja też wolę TG niż dwie poprzednie części, ale założę się, że młode pokolenie lepiej odbierze TG niż np T1. I też będzie się krzywić na twoje narzekanie jak to 1 była fenomenalna i z klimatem, 2 też, a potem to tylko dno dno dno i 3 metry mułu.
Po prostu odbiór dzisiejszego świata przez młodych (nastolatki) jest inny niż przez nas, tak jak my odbieramy go inaczej niż nasi dziadkowie. Co nie oznacza, że zawsze tak jest, zdarzają się wyjątki.

ocenił(a) film na 8

Ale z tym młodym Connorem masz rację, nawet na IMDB sprawdziłam też tak jest. Ciekawe, czy jest gdzieś w filmie podpowiedź jak ten doktorek się nazywa (może na jakiejś odznace albo plakietce). I być może tutaj pojawia się założenie, że nie ma ludzi niezastąpionych, tyle, że to ma być Connor (w sumie nie jednemu psu Burek) ;D.

ocenił(a) film na 9

co bylo po napisach?

użytkownik usunięty
eragonmark

https://www.youtube.com/watch?v=bACKqMrhcZ8

ocenił(a) film na 6
Thorongil83

No jednak chyba z deka przesadziłeś. Tym bardziej, że dwójka jest lepsza od jedynki, która miała poważne błędy reżyserskie. W Genesis brakowało napięcia i wyrazistych postaci jakich mieliśmy w dwójce. Sarah miała młodość tej z jedynki i charyzmę z dwójki, ale jej wizerunek wizualny był zły, patrząc na nią z karabinem zastanawiałem się, kiedy zacznie narzekać na zdrapany lakier z paznokcia. Kyle tak samo, nie przypominał gościa, którego wychowała wojna, a takiego co wyrywa panny super bryką. Pops był jak dla mnie zbyt ludzki, mimo że tłumaczy go długie przebywanie z Sarą i jej lekcje ludzkich odruchów. Jedynie nie zgadzam się z ogólną opinią na temat aktora grającego Johna, patrząc na niego jestem w stanie uwierzyć, że poprowadził on ludzkość do zwycięstwa nad maszynami, jednak nie podoba mi się że zrobiono z niego czarny charakter. To kasuje tą postać we wszystkich wcześniejszych produkcjach łącznie z serialem.

ocenił(a) film na 7
knocun1

każda z części Terminatora miała istotne błędy, nie tylko reżyserskie. To o czym piszesz to wrażenie jakie na tobie wywarła dana postać, a nie fakty... o wrażeniach nie można dyskutować bo są z góry ograniczone subiektywizmem.

ocenił(a) film na 6
Thorongil83

Takiego błędu jak scena przed lustrem ciężko wybaczyć. Nawet dziecko zobaczy różnicę między tą kukłą a Arnim.

ocenił(a) film na 3
Thorongil83

Na równi z dwójką! ? oO k@#a gościu powiedz to Cameronowi prosto w oczy! Policja proszę przyjechać po mnie na filmweb bo zabije zaraz!

ocenił(a) film na 7
planetanm

oj... widzę ból dupy wielki. Pod wieloma względami Genesis jest najbliższa dwójce. Wczytaj się dokładnie w moją poprzednią wypowiedź, bo na skali od 1 do 10 w skali podobieństw jest całe spektrum możliwości - od dolnych do górnych jej granic. Chętnie powiem to Cameronowi... tweet będzie dobrym pomysłem, jeśli ma konto. Już szukam.

Thorongil83

T5 porównujesz do T2?

Buhahahahahhahhahahah

Thorongil83

za grosz ludzie szacunku nie mają...
tudzież - zwyczajnie za młodzi, aby zrozumieć jak niesamowity był w owym czasie Terminator 2...
ehhhhh

zresztą, po seansie T5 od razu odswieżyłem sobie temat i obejrzałem znów T2 i T1
Oba są po prostu fenomentalne
:)

ocenił(a) film na 7
dia8el

Mam 32 lata... Terminatory 1 i 2 to jedne z moich ulubionych filmów, jednakże obiektywnie patrząc również i one mają swoje dosyć istotne wady. Napisałem też - zdawało mi się, że dosyć wyraźnie, że nowy T trzyma się raczej dolnych granic porównywania i chociaż umieściłbym go na równi z T2, to jednak wciąż mu daleko do tego klimatu. Zresztą to nie tylko moja opinia. Przywołany tu Cameron też tak uważa - i zanim zaczniecie mówić, że musi bo po prostu promuje franczyzę itd, ... nie, nie musiał. Chciał.

ocenił(a) film na 7
dia8el

I dodając jeszcze jeden aspekt...
"W owym czasie" ... teraz mamy 2015, a nie 1984/1991 ... porównywanie więc tych filmów pod tym kątem nie ma większego sensu. Move on. T5 jest najbliższy T2 (zarówno wykonaniem, jak i scenariuszem i klimatem) z całej serii i będę się tego trzymał.

naomi_nomi

A jaką wersję oglądaliście ? 2D czy 3D ?

ocenił(a) film na 7
Jordan66

To jest film na DX4. Byłem w piątek Arkadii w Wa-wie i właśnie dla takich filmów stworzono tego typu sale. Polecam wszystkim. Odczucia odlotowe!!! Sceny ze śmigłowcem i sprejująca woda podczas jego upadku WYMIATAJĄ!!!

imacon

Nie w każdy mieście taki format jest dostępny. Mam wybór między 2D i 3D tylko a i tak się nie mogę zdecydować.

ocenił(a) film na 6
Jordan66

W 3D najlepiej to obejrzeć,bo jest naprawdę efektów

naomi_nomi

Klimat lżejszy niż w 1 i 2, podobny do ocalenia choć realia inne. Było parę absurdów, a jak [SPOILER]..................głowa terminatora wpadła do ciekłego metalu, to po prostu wiedziałem jak to się skończy. Ten skok na helikopter też mogli sobie darować. Paru rzeczy nie wyjaśniono, jak to skąd terminatory wzięły się w dzieciństwie Sary, kto je przysłał..................[SPOILER].
Ogólnie jednak film fajny. Arnold naprawdę daje radę nadal. Nie rozumiem też płaczu o pozostałych aktorów, zagrali w porządku. Odnoszę wrażenie, że to hate dla hateu. Oglądałem wersję 3D.

ocenił(a) film na 7
5uchar

Film naprawdę fajny po trailerze z siwym Armin byłem chwilę zniesmaczony ale nikt nigdy nie powiedział że tkanka ludzka na Terminatorze że nie starzeje się dodatkowo w filmie wszystko że sobą gralo było jasne i czytelne. Humor też fajny np na posterunku policji Arni chyba już końca uśmiechu nie kontrolowal:) do tego teksty na poziomie. Świetne sceny nawiązujące do 1 części i na koniec niespodzianka z upgraidem Terminatora. Nie ma sensu porównywać tego filmu do pierwszych 2 serii bo jest czymś nowym i czekamy na kolejne dwa odcinki tej serii. Polecam

ocenił(a) film na 7
5uchar

"Arnold naprawdę daje radę nadal"

Aktorsko jak najbardziej. Ja odniosłem wrażenie, że w scenach walk wręcz niespecjalnie sobie radził. Tak w ogóle to miał bardzo mało scen akcji w T5.

Dentarg

ale scena walki stary arnold vs mlody arnold z 1984 miazdzy :P fajnie to wyszlo

ocenił(a) film na 7
Amiga1240

Mimo iż szkoda, że młody T-800 zabawił z nami bardzo krótko to scena fajnie wyszła :) Przyjemnie się oglądało.

5uchar

W koncu sam Arnie/Terminator powiedzial w filmie ze jest "stary ale uzyteczny" (lub przydatny nie pamietam juz dokladnie ;)) ciekawe czy zobaczymy go w nastepnej czesci. Ogolnie film mnie milo zaskoczyl daje troszke naciagane 7/10

ocenił(a) film na 3
naomi_nomi

to się nazywa recenzja ;)
Zaś plusy są takie że film nawiązuje w ironiczny sposób do 1 i 2 części.

Trochę mało.

ocenił(a) film na 8
naomi_nomi

Mi się podobał :D Ale mogli nie tworzyć nowej trylogii tylko kontynuować wszystko dalej. Co było i co jest kontynuować dalej.
Najbardziej podobała mi sie druga część jak Termiantor pomagał Johnowi za młodu , szkoda ze to zniknie a byl to super wątek. !

ocenił(a) film na 7
MrsVampire

Tutaj Terminator pomaga Sarze Connor. Próbowali uzyskać podobny efekt jak z Johnem, ale nie do końca im to wyszło.

ocenił(a) film na 3
MrsVampire

Nie zniknie nigdy.Bo właśnie to jest prawdziwy Terminator i ludzie będą o tym wiedzieć a nie to co wyszło teraz

ocenił(a) film na 2
MrsVampire

ten film oglada sie tak jak serial familijny, zero grozy, zero klimatu, przerdzewniałe efekty specjalne, zero innowacyjnosci w tych efektach, w postaciach, miałka fabuła jak z Santa Barbara, po prostu wszytsko kiepskie, ten film to nizsza półka zdecydoanie, kazdy fan kina sf to powie...

ocenił(a) film na 9
edga5

jestem fanem i mówię co innego....

edga5

Pieprzysz. Jestem wielkim fanem T1 od momentu, w którym go obejrzałem, w 1988, chyba. I mówię, że T5 fajnie się ogląda, całkiem przyjemna rozrywka na lato.

ocenił(a) film na 1
MrsVampire

A może kontynuować bliżej.

ocenił(a) film na 3
naomi_nomi

1 i 2 to mocne kino S-fiction z genialnym mocnym klimatem i swietnym aktorstwem i fabula.A 5 czesc jedynie co z tego ma to Swarzenegera ktory jeszcze daje rade ale ledwie co !.

lavrenzo84

T2 miał taki mocny klimat, jak filmy o Jasiu Fasoli. Kiepski melodramat.

naomi_nomi

szału nie było. Słaba gra aktorów. Mogło i powinno być znacznie lepiej

ocenił(a) film na 8
Marek84

pieprzysz właśnie ten film dobrze zrobili nie to co crap t4...

naomi_nomi

pomieszanie z poplątaniem
jaki jest sens nakręcać nowa wersję pierwszej części i robić z tego nową historię? wychodzi więc na to, że to co widzieliśmy w "jedynce" to nieprawda...
z drugiej strony te komplikacje były trochę ciekawe, chociaż zgubiłam się w połowie fabuły LOL

film do obejrzenia, ale może raz czy dwa, natomiast cz. 1 i 2 oglądam za każdym razem kiedy jest w tv - klasyka, której nic nie dorówna

ps. obsada raczej niezbyt trafna

użytkownik usunięty
Seiya

Powiem tak - mnie tylko rola Johnna Connora nie wpasowala. No po prostu aktor jakos niedobrany.
Ogladajac film w kinie, dziwilam sie, ze Sara i Kyle oboje tacy ladni, maja tak przecietnego synka... :)

ocenił(a) film na 5

"Sara i Kyle oboje tacy ladni, maja tak przecietnego synka... :)"
Nic sie nie obawaiaj, w kolejnej części skynet wysle w przeszłość terminatora którego misją bedzie kop w jaja ojca sary connor zanim ta sie narodzi. Wtedy Sara albo sie nie urodzi w ogóle albo urodzi się z niedorozwojem, a z Johna to dopiero bedzie warzywo.

ocenił(a) film na 5
skyter

Albo okaże się, że John był adoptowany :D

ocenił(a) film na 5
Bibaniu

Bardzo prawdopodobne :)

skyter

tak zamieszali z fabułą, że w pewnym momencie myślałam, że się okaże, iż Kyle jest ojcem Sary Connor :D

Seiya

heheh. tez mialem takie mysli. jak w serialu z brazyli :D

naomi_nomi

tak jest niezie, Ogladalem to w IMAX 3D, fajna rozwywka. Choc oczywoscie jak ktos chce obejrzec prawdziwego klasycznego terminatora z klimatem to niech wroci do starej 2 czesci lub jeszcze starszej 1

ocenił(a) film na 6
naomi_nomi

Zgadzam się. Nastawiłem się na kichę, a tu proszę, wyszło całkiem znośnie :)

Zabor85

A mam pytanie kiedy ten film będzie do wypożyczenia w jakiejś wypożyczalni i czy ty go w kinie oglądałeś bo też bym go sobie obejrzał.

ocenił(a) film na 6
tomi0001

Oglądałem przedwczoraj w kinie.