60 letni Charles Duchemin (Louis De Funes) jest autorytetem w sprawach kuchni, wzbudza respekt wśród właścicieli eleganckich restauracji jak i zwykłych podrzędnych barów. Jego książki, audycje telewizyjne, eseje oraz przewodniki gastronomiczne przyniosły mu niekwestionowaną sławę, również Akademia Francuska zaproponowała mu członkostwo.... czytaj dalej
Nie wiem czy film miał tak mocny wydźwięk, jak teraz, na pewno w latach 70 na zachodzie zaczynała się era fast-foodów i przemysłowej produkcji jedzenia na wielką skalę, ale na pewno nie na tak dużą jak obecnie. Patrząc na identyczne frytki, powstające z papki ziemniaczanej, paluszki rybne czy parówki i substraty jakich...
więcejNiestety proroczy film, wtedy z obcego wrogiego kapitalistycznego nam kraju.Leżaki,faszerowane antybiotykami kurczaki,syrop glukozowo-fruktozowy,tylko czekać aż będą drukować sześcienne jaja na drukarkach 3D.Mam nadzieję,że tego już nie dożyję.W latach siedemdziesiątych to była prześmieszna komedia z nieodżałowanym...