PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615171}

Roznosiciel

Rosewood Lane
2011
4,7 2,8 tys. ocen
4,7 10 1 2761
Roznosiciel
powrót do forum filmu Roznosiciel

(SPOILERY) Spodziewałem się czegoś więcej - tak prosty w finale, że aż zaskakujący dla
kogoś takiego jak ja :-0 Doszukiwałem się motywu podwójnej osobowości głównej
bohaterki, która z jakiegoś powodu rozlicza się z przeżyć z dzieciństwa. Myślałem, że może to
ona morduje, może ona zepchnęła ojca? Że ten koleś nie istnieje? Że to jej wymysł -
mechanizm obronny przed własnymi czynami... może po prostu takiego przekazu poszukuje,
bo film o trojaczkach z zaburzeniami tęczówki którym nie wyszła dystrybucja bezpośrednia
prasy i mszczą się, to baja jakich mało...dobrze, że odkryliśmy to dopiero na końcu P.S. żeby
nie było: nierealność szybkiego pojawiania się przed autem i pokazywania kartoniku z
napisem utwierdził mnie, że to nie jest realna fabula...

PrzemoCK

Czemu uważasz że pokazywanie kartoniku sugeruje nierealną fabułę? Skoro było ich trzech to nic w tym dziwnego. Co do zakończenia to brakowało mi dalszych losów bohaterki po zabiciu gazeciarza. Ogólnie film średni. Nie za dobry nie za słaby, obejrzeć można.

Hanaraa

nierealna = potencjalnie mała szansa na istnienie w realnym świecie 3 identycznych psychopatów. Słyszałeś o takim przypadku w historii? Co innego seryjni mordercy, fanatycy, sataniści, itp. to akurat możliwe

PrzemoCK

Film za bardzo przewidywalny, po 15 min, już było można stwierdzić, że za tym zabójstwem ojca, stoi gazeciarz. Chociaż gdzieś tak w połowie filmu również miałem nadzieję, że jednak to Sonny Blake ma jakieś zachwiania osobowości. Niektóre momenty filmu za bardzo były czytelne. Główną rolę jednak tu grał Daniel Ross Owens, więc logiczne, że film się zakończył na jego losach chociaż czy aby na pewno ? Thriller oparty w większej części na fikcyjnych wydarzeniach. Film na raz, ale można było obejrzeć. Jednak ocena 5/10 wydaje mi się sprawiedliwą oceną.

${macroTitle.options.text} użytkownik usunięty

PrzemoCK

A ja podejrzewałam, że ten gazeciarz jest synem głównej bohaterki i jej ojca - szczególnie, jak się wydało, że ojca i córkę w przeszłości łączyły "zażyłe stosunki". Myślałam, że porzuciła dzieciaka z kazirodczego związku, w końcu wiadome było, że został adoprowany i że on teraz mści się na swoich biologicznych rodzicach:)

PrzemoCK

Też sie doszukiwałam winy głownej bohaterki.Ogolnie film slaby chociaz nie dalo sie go przewidzieć:) Pozdrawiam z Kielc;)

ninus112

Miałam nadzieję, że okaże się, że gazeciarz istnieje tylko w wyobraźni głównej bohaterki. Wtedy film na pewno byłby bardziej wartościowy i godny polecenia innym, a tak? hm.. dobrze, że nie skończyło się na tym , że zginął i tyle , jak w większości filmów tego typu. Motyw braci - nawet dobry

Invisible483

No tak, jakby miała schizofrenie lub inne schorzenie umysłowe to film był by lepszy. Tylko, że jakoś od razu przy oglądaniu filmu przychodzi do głowy, że może to z nią coś nie tak psychicznie, bo zrobiono juz wiele takich trików w kinematografii. Nagle sie jednak okazuje, że film to może nawet horror z istotami nadprzyrodzonymi. Moim zdaniem wyszło o wiele lepiej niz w przypadku zwidów głównej bohaterki. No i zakończenie ciekawe. Ogólnie warto obejrzeć jak ktoś lubi horrory i dreszczowce.

PrzemoCK

"film o trojaczkach z zaburzeniami tęczówki którym nie wyszła dystrybucja bezpośrednia prasy"

Hahahaha. Dobre podsumowanie tego głupiego filmu. :)