PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1200}
8,0 56 tys. ocen
8,0 10 1 56139
7,9 57 krytyków
Przesłuchanie
powrót do forum filmu Przesłuchanie

Holland

ocenił(a) film na 9

Jakże dopasowali rolę Holland w filmie :-)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
magik30

Abstrahując od znaczenia jej roli to, aktorka z niej, jak z koziej s*aki trąbka :P

anga24

Że niby źle zagrała?
Chyba raczej z kogoś tu krytyk jak z koziej trąbka.

ocenił(a) film na 9
jan_niezbedny0

No niestety, zła odpowiedź. I ktoś tu wyraźnie nie ma pojęcia o warsztacie aktorskim, skoro sugeruje dobrą grę Hollandowej w tym filmie. Dobranoc.

anga24

Owszem, dobrze zagrała. Sloganowe bajania o warsztacie można sobie w tym przypadku darować.

magik30

Dopasowali do czego?
Do bajań oszołomów robiących z niej "komucha"?

ocenił(a) film na 9
jan_niezbedny0

donosicielkę .....

magik30

Ale ona w tym filmie nie donosiła, to ta ruda donosiła.

Szafa_Gra

ABSOLUTNIE NIE! To była CHŁOPKA ;)

magik30

Wiem, że Twój komentarz ma już swoje lata, ale ani bohaterka grana przez Holland nie donosiła, ani Mira grana przez Annę Romantowską! ABSOLUTNIE! To była CHŁOPKA grana przez Bożenę Dykiel! ;)

ocenił(a) film na 9
mandy_bedevere

bedę musiał jeszcze raz dokładnie obejrzeć ten film

magik30

Przyjrzyj się jej dokładnie. Minimalne rzeczy, ale da się zauważyć. Nie jest to takie wprost- kto by miał możliwość wejścia do stalinowskiego więzienia z takim jedzeniem na dzień dobry :)

użytkownik usunięty
jan_niezbedny0

Komunistyczna donosicielka opętana ideologicznym szałem? No przecież nie mogli lepiej trafić :D

Komunistyczni donosiciele ogarnięci szałem to są teraz u władzy w Polsce.
I robią "dekomunizację" - starannie omijając swoje stado :)

użytkownik usunięty
jan_niezbedny0

W żaden sposób nie zmienia to faktu

Mieszanie faktów z mitami to nie jest dobry pomysł.

użytkownik usunięty
jan_niezbedny0

Tu się zgodzę, niemniej jednak ubawiłem się najpierw oglądając ten film i kreację pani Holland, a później wchodząc na filmweb i widząc taki komentarz :D

Ja film widziałem po raz pierwszy dawno temu, ale też mnie setnie bawią komentarze jakie tu widzę :)

jan_niezbedny0

Jeśli już mowa o współczesnej władzy to owszem, PIS może coś z socjalizmu wzięło, ale oni i tak nie są tak szkodliwi jak poprzednia rządząca 8 lat partia, czyli obrzydliwi marksiści, którzy na dodatek mają poparcie równie marksistowskiej Unii Europejskiej.

wojtek40i4

Chyba kpisz... :)
Ja akurat zawsze głosowałem na lewicę (na platformersów raz w 2007, żeby oderwać od władzy kaczyńskich), dla mnie PO to też tresowane pieski kleru, tylko nieco mniej gorliwe i bezczelne niż PiS.
A PiS to przy nich zwyczajne komuchy - tyle, że już jawnie, bez cienia wstydu zblatowane z czarną mafią. Zaraza skumulowana, duopol który doi państwo łapczywiej niż wszyscy poprzednicy razem wzięci i ciągnie je na peryferie cywilizowanego świata, gdzie tylko łatwiej będzie je kontrolować Rosji.

jan_niezbedny0

Niepotrzebnie wdałem się w polityczną dyskusję. Niestety nie do końca mogę się z tobą zgodzić. Tylko tyle powiem że gybysmy oddali władze całkowicie liberałom to świat by szybciej zdziczał niż nam się wydaje. Wystarczy popatrzeć jak demoralizowane są dzieci i młodzież przez np. liberalny show biznes. Za rządów lewicy ten cywilizowany świat jest niestety bardziej zagrożony. Będę głosował na prawice (nie koniecznie na PIS).

ocenił(a) film na 9
wojtek40i4

ale ten wpis źle się zestarzał :D

ocenił(a) film na 9
magik30

Holland która siedziała ponad miesiąc w areszcie za antyradziecką działalność w 1968. Śmieszni jesteście, polaczki.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
magik30

Ona była po prostu sobą w tym filmie. Dlatego trudno mówić tu o jakieś roli i ją oceniać z punktu widzenia gry aktorskiej. Faktem jest jednak, że chyba nikt tak nie zochydzil komunistów w kinie jak właśnie Holland w ,,roli,, tej fantastycznej stalinistki.

ocenił(a) film na 8
burlan

Przecież komuniści wsadzili ją do kicia jeszcze w latach 60. Na pewno piszesz jej biografię czy może jakiejś innej osoby? A może, co byłoby najbardziej charakterystyczne, masz wyobrażenie o jej życiorysie, bez potrzeby zapoznania się z faktami?