Abstrahując od znaczenia jej roli to, aktorka z niej, jak z koziej s*aki trąbka :P
No niestety, zła odpowiedź. I ktoś tu wyraźnie nie ma pojęcia o warsztacie aktorskim, skoro sugeruje dobrą grę Hollandowej w tym filmie. Dobranoc.
Wiem, że Twój komentarz ma już swoje lata, ale ani bohaterka grana przez Holland nie donosiła, ani Mira grana przez Annę Romantowską! ABSOLUTNIE! To była CHŁOPKA grana przez Bożenę Dykiel! ;)
Przyjrzyj się jej dokładnie. Minimalne rzeczy, ale da się zauważyć. Nie jest to takie wprost- kto by miał możliwość wejścia do stalinowskiego więzienia z takim jedzeniem na dzień dobry :)
Komunistyczna donosicielka opętana ideologicznym szałem? No przecież nie mogli lepiej trafić :D
Komunistyczni donosiciele ogarnięci szałem to są teraz u władzy w Polsce.
I robią "dekomunizację" - starannie omijając swoje stado :)
Tu się zgodzę, niemniej jednak ubawiłem się najpierw oglądając ten film i kreację pani Holland, a później wchodząc na filmweb i widząc taki komentarz :D
Ja film widziałem po raz pierwszy dawno temu, ale też mnie setnie bawią komentarze jakie tu widzę :)
Jeśli już mowa o współczesnej władzy to owszem, PIS może coś z socjalizmu wzięło, ale oni i tak nie są tak szkodliwi jak poprzednia rządząca 8 lat partia, czyli obrzydliwi marksiści, którzy na dodatek mają poparcie równie marksistowskiej Unii Europejskiej.
Chyba kpisz... :)
Ja akurat zawsze głosowałem na lewicę (na platformersów raz w 2007, żeby oderwać od władzy kaczyńskich), dla mnie PO to też tresowane pieski kleru, tylko nieco mniej gorliwe i bezczelne niż PiS.
A PiS to przy nich zwyczajne komuchy - tyle, że już jawnie, bez cienia wstydu zblatowane z czarną mafią. Zaraza skumulowana, duopol który doi państwo łapczywiej niż wszyscy poprzednicy razem wzięci i ciągnie je na peryferie cywilizowanego świata, gdzie tylko łatwiej będzie je kontrolować Rosji.
Niepotrzebnie wdałem się w polityczną dyskusję. Niestety nie do końca mogę się z tobą zgodzić. Tylko tyle powiem że gybysmy oddali władze całkowicie liberałom to świat by szybciej zdziczał niż nam się wydaje. Wystarczy popatrzeć jak demoralizowane są dzieci i młodzież przez np. liberalny show biznes. Za rządów lewicy ten cywilizowany świat jest niestety bardziej zagrożony. Będę głosował na prawice (nie koniecznie na PIS).
Holland która siedziała ponad miesiąc w areszcie za antyradziecką działalność w 1968. Śmieszni jesteście, polaczki.
Ona była po prostu sobą w tym filmie. Dlatego trudno mówić tu o jakieś roli i ją oceniać z punktu widzenia gry aktorskiej. Faktem jest jednak, że chyba nikt tak nie zochydzil komunistów w kinie jak właśnie Holland w ,,roli,, tej fantastycznej stalinistki.