PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=531431}

Pogrzebany

Buried
2010
6,6 63 tys. ocen
6,6 10 1 62922
6,5 29 krytyków
Pogrzebany
powrót do forum filmu Pogrzebany

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego go jednak nie uratowali na końcu filmu?

ocenił(a) film na 10
astijuj

Po prostu go nie znaleźli... Znaleźli nie tego faceta, którego myśleli, że szukają.

ocenił(a) film na 9
doyna

A tak w ogóle to znaleźli faceta, który rzekomo był już odnaleziony. Czy mam racje?

ocenił(a) film na 10
McGyverPL

Mhmm, tego szczerze mówiąc już nie wyłapałam. :D

McGyverPL

Masz rację, Mark White podobno był już odnaleziony i "cieszył się z powrotu do szkoły".

bejkrools

Na pierwszy rzut oka jest tak jak mówicie... Zginął w trumnie, a agenci itd. odnaleźli ciało/trumnę Mark'a White'a który rzekomo był już ocalony...
Jest jednak druga możliwość (jeśli ktoś jest podatny na teorie spiskowe itp.):
Mark'a White'a w rzeczywistości nigdy nie ocalono - gościu w telefonie tak powiedział by podnieść na duchu głównego bohatera.
Paul (główny bohater) napisał w na górnej części trumny ,,Mark White".
Gdybym ja był pogrzebany żywcem i miał ołówek napisałbym swoje imię, a nie jakiegoś gościa którego nawet nie znałem. I tak też mogli pomyśleć ludzie którzy znaleźli trumnę z ciałem Paul'a (nie wiedzieli jak wyglądał Paul, nie wiedzieli też jak wyglądał Mark White bo skąd? Z rozmów telefonicznych? :D
Pytanie brzmi jak mogli zobaczyć napis napisany od środka trumny, w momencie w którym Paul nikogo nie widział?!
Otóż pod koniec filmu główny bohater ,,ucieka z głową" w miejsce w którym jest jeszcze trochę tlenu, a nie ma piachu.
Może agenci/żołnierze kopiąc wyrwali kawałek trumny (była pęknięta) i akurat był to kawałek z napisem? Wywnioskowali więc że odnaleźli trumnę z ciałem Mark'a.
Świadczyć o tym może również ostatnia scena (bodajże po napisach końcowych) gdzie kamera pokazuje napis ,,Mark White".
Mam nadzieję że mój ,,felietonik" czy jak to nazwać ma jakikolwiek sens, i może rzeczywiście mamy do czynienia z tzw. zakończeniem otwartym ;)
Pozdro!

ocenił(a) film na 8
Arturro671

Ale wtedy przecież by go słyszeli. A tak nie było.

ocenił(a) film na 6
Arturro671

Wiedzieli jak on wygląda bo przecież wysłał do sieci filmik z prośbą o pomoc.

ocenił(a) film na 6
Arturro671

Ciekawa teoria :) jednak ja sądzę, że Paul napisał imię Marka, żeby później w razie czego sprawdzić faceta z którym rozmawiał, bo wyglądało to trochę tak, że on po prostu zmyślał historie z Markiem i jego imie i wgl całość, aby podnieść Paula na duchu.

PawelFX

Ale czemu nie sprawdził w spisie numeru do niego i nie zadzwonił?

ocenił(a) film na 6
Arturro671

Najdurniejsza teoria ever ;]

Arturro671

Dlaczego bohater napisał to imię w ogóle ?? po co?

ocenił(a) film na 6
Arturro671

Przyznam, że wstyd mi że na to nie wpadłem... Dla mnie genialne.

bejkrools

Właśnie, także okłamał ten gość głównego bohatera. A dlaczego napisał on to na desce?

astijuj

Wcześniej okłamali głównego bohatera, że znaleźli White'a, by podnieść go na duchu.

Dlatego tez na końcu powiedzieli, że znaleźli właśnie White'a. Wcześniej po prostu kłamali.

Pozdrawiam

MarekAntonivsz

Nie mogą niby namierzyć telefonu? jakie chore.

astijuj

ocena jak za super film a akcja jest tak kretynsko niescisla, ze az glowa boli od patrzenia na to. Juz pomijajac caly ten bezsens z dzwonieniem do ludzi, ktorzy olewaja goscia i ze rzadowa agencja nie potrafi namierzyc telefonu, to sam fakt zbombardowania pozycji gdzie koles lezy i dalszej niemoznosc jego namierzenia przeczy zdrowemu rozsadkowi. Zrzucili bomby na caly Irak ? :) A moim zdaniem ten White to odpowiednik takiego naszego Kowalskiego, czyli taka typowa sciema.
W polskiej wersji ten gosciu oprocz palenia ogniska w tej trumnie, jaral by jeszcze fajke za fajka i chlal gorzale litrami a no non stop pojawialy by sie jakies retrospekcje jak kogos bzyka, zeby ludzie przyszli haha