Która piosenka podoba wam sie najbardziej? Mnie " Jack Sparrow", "Tia Dalma", " Two Hornpipes", "Hello Beastie", "Kraken" i "Davy Jones".
jednym słowem wszytsko :D ja niestety nie słyszłam w całości nie mam płyty a soundtracki to nie to samo co całość i trudno mi określic :) pozdrowionka
Jack Sparrow, Kraken i Davey Jones :) ale w porównaniu do utworów z 1 części uważam że 1 była lepsza
Jestem strasznie na to uczulony, więc mówię: na soundtracku z drugiej części nie było żadnej PIOSENKI. Były UTWORY. Każda piosenka jest utworem muzycznym, ale nie każdy utwór muzyczny jest piosenką ;) (piosenka jest ze słowami, a utwór to ogólnie "dzieło muzyczne" ;))
Taki szczegół, a już punkty na teście lecą. Ważne żeby iść naprzód :)
Więc jaki utworek z soundtracku mi się najbardziej podobał? Zdecydowanie "Davy Jones". Uwielbiam wprost dźwięk organów znanych powszechnie jako kościelne. Uwielbiam też grać na klawiszach ;) To, że na Latającym Holendrze były takowe organy mogło dla wielu wydać się niedorzecznością, jednak lepszym sposobem nie mogli mnie podejść :D
Bardzo hmmm fajny jest "Davy Jones" słucham go prawie cały czas, z tym ,że przewijam część pozytywki...
Podsumowując:
Na pierwszym miejscu "Davy Jones" potem "Kraken" (też chyba jasne dlaczego :P) i pozostałe utwory...
1.Davy Jones - poprostu piękne ;)
2.the Kraken
3.Hello Beastie
... według mnie 3 najlepsze na Soundtracku ... a takto reszta też mię się bardzo podoba ... pozdrawiam
Hmm, piosenek na soundtracku nie ma;-)
Ale podobają mi się bardzo utwory "The Kraken", "Davy Jones", "Dinner is served" i "Wheel of fortune", a właściwie to wszystkie, z wyjątkiem tej techniawki.
Ścieżka dźwiękowa "Skrzyni umarlaka" rewelacyjna, ale nie dorównuje utworą z "Klątwy Czarnej Perły"...
Najlepsze kawałki to:
1. Jack Sparrow
2. Davy Jones
3. Tia Dalma
4. Kraken
5. Two hornpipes /Tortuga =)/
A ja sie zapytam czy nie ma ktos soundtracka z pierwszej części? Bo ja chciałbym nabyc ale na merlinie nie ma.....
najlubieńsze to: "Davy Jones", "Jack Sparrow", "Wheel of Fortune", "The Kraken". Moim zdaniem Zimmer stworzył utwory na wysokim poziomie. Wszystkie są świetne, prócz remixu oczywiście:)
"Wheel of fortune" jest moim zdecydowanym faworytem.
A soundtracki, zarówno z 1 jak i 2 części można nabyć na pewno na amazon, chociaż to sie raczej nie opłaca z takiej odległości. Zawsze pozostają programy typu torrent :)
Mi najbardziej podobają się utwory: "Jack Sparrow", "Davy Jones", "I've Got My Eye On You", "Tia Dalma", "Two Hornpipes (Tortuga)" i "Wheel Of Fortune". A ta techniawka to kompletna pomyłka...;/.
Mi najbardziej podobają się utwory: "Jack Sparrow", "Davy Jones", "I've Got My Eye On You", "Tia Dalma", "Two Hornpipes (Tortuga)" i "Wheel Of Fortune". A ta techniawka to kompletna pomyłka...;/.