PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 307 tys. ocen
7,4 10 1 307369
5,0 44 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Hej mam takie pytanie czy są jakieś ograniczenia wiekowe jeśli chodzi o 4 cześć Piratów ?

użytkownik usunięty
1pysia1

tak. film od lat 18. młodsi za czesto chichocza podczas seansu. nawet wtedy gdy nie dzieje sie nic co byłoby smieszne.

ocenił(a) film na 10

Czyli to znaczy, że nie wpuścili by mnie z młodszym siostrzeńcem ? I jeśli ktoś ma 18 za parę miesięcy będzie mógł wejść ?

użytkownik usunięty
1pysia1

jesli przed seansem podpowiesz mu ze ma sie smiac na twoj czyli cioci znak to wtedy mozesz go ze soba zabrac pysiu.

No to jest wielki problem że ktoś młodszy się śmieje

użytkownik usunięty
1pysia1

u mnie było od lat 10
i zgadzam się ze niektórzy chichocą i śmieją się kiedy to wcale nie jest wskazane...

ocenił(a) film na 10

sisi_fw dzięki za radę ;) .
life_kilss lubię Twoje poczucie humoru wiesz ;p .

użytkownik usunięty
1pysia1

zawsze do uslug. lubie deppa.

ocenił(a) film na 10

Będę o tym pamiętać ;) . Też go lubię.

ocenił(a) film na 9
1pysia1

Ograniczenie wiekowe?
Biorąc pod uwagę, że dzieci w przedszkolu potrafią siarczyście zakląć, a te z pierwszych klas podstawówki wiedzą co to burdel (w rozumieniu że tam dobrze robią, nie że bałagan), to jedynym ograniczeniem jest umiejętność w miarę szybkiego czytania. A ostatnio zwróciłem uwagę, że obsługa w kinach nie zwraca uwagi na wiek dzieci wprowadzanych przez starszych.
--- Nie znaczy wcale, że klną siarczyście w filmie :) ---

ocenił(a) film na 10
vveryfikator

Czyli jak nie będę chcieli mnie z nim wpuścić to mam powiedzieć ,że spokojnie to dziecko wie już co to burdel itd tak ? ;p

ocenił(a) film na 9
1pysia1

Serio, nie ma w nim zbędnych wulgaryzmów. Myślę, że pokemony bardziej psują psychikę dziecka. Przygodówka posługująca się typowym w dzisiejszych czasach językiem z tego typu filmów.
Jeżeli ma jakąś grę na komputer/konsolę od 16 lat, to jest już duuużo do przodu.

ocenił(a) film na 5
1pysia1

W Polsce nie mogą cię nie wpuścić do kina. W Polsce nie ma ustawy ani żadnego prawa mówiącego o ograniczeniach wiekowych. Jeśli przy niektórych tytułach pojawia się tzw. "ograniczenie wiekowe", to jest to tylko sugestia dystrybutora.

ocenił(a) film na 10
zatracony

zatracony dzięki ;) .