Hej mam takie pytanie czy są jakieś ograniczenia wiekowe jeśli chodzi o 4 cześć Piratów ?
tak. film od lat 18. młodsi za czesto chichocza podczas seansu. nawet wtedy gdy nie dzieje sie nic co byłoby smieszne.
Czyli to znaczy, że nie wpuścili by mnie z młodszym siostrzeńcem ? I jeśli ktoś ma 18 za parę miesięcy będzie mógł wejść ?
jesli przed seansem podpowiesz mu ze ma sie smiac na twoj czyli cioci znak to wtedy mozesz go ze soba zabrac pysiu.
u mnie było od lat 10
i zgadzam się ze niektórzy chichocą i śmieją się kiedy to wcale nie jest wskazane...
Ograniczenie wiekowe?
Biorąc pod uwagę, że dzieci w przedszkolu potrafią siarczyście zakląć, a te z pierwszych klas podstawówki wiedzą co to burdel (w rozumieniu że tam dobrze robią, nie że bałagan), to jedynym ograniczeniem jest umiejętność w miarę szybkiego czytania. A ostatnio zwróciłem uwagę, że obsługa w kinach nie zwraca uwagi na wiek dzieci wprowadzanych przez starszych.
--- Nie znaczy wcale, że klną siarczyście w filmie :) ---
Czyli jak nie będę chcieli mnie z nim wpuścić to mam powiedzieć ,że spokojnie to dziecko wie już co to burdel itd tak ? ;p
Serio, nie ma w nim zbędnych wulgaryzmów. Myślę, że pokemony bardziej psują psychikę dziecka. Przygodówka posługująca się typowym w dzisiejszych czasach językiem z tego typu filmów.
Jeżeli ma jakąś grę na komputer/konsolę od 16 lat, to jest już duuużo do przodu.
W Polsce nie mogą cię nie wpuścić do kina. W Polsce nie ma ustawy ani żadnego prawa mówiącego o ograniczeniach wiekowych. Jeśli przy niektórych tytułach pojawia się tzw. "ograniczenie wiekowe", to jest to tylko sugestia dystrybutora.