Znacie może jakieś książki/filmy, które byłyby tym czym Grey miał być (patrząc po reklamach)? Coś w stylu Śpiącej Królewny - Anne Rice, ale nie łagodniejsze.
Sądziłam, że po tą książkę sięgnęło wiele osób, które lubią tego typu klimaty. Dlatego napisałam odwołanie do Śpiącej Królewny :) Jednej z popularniejszych książek sm.
ja nie lubię tego typu klimatów i sięgnęłam po nią, bo koleżanka powiedziała, że jest fajna historia, którą się dobrze czyta...
bez przesady, koleżance dobrze się czytało więc tak poleciła, względny punkt widzenia ;)
Ja polecam książki Julie Kenner też trylogia na tej samej zasadzie co Grey jednak moim zdaniem jest za bliźniaczo podobna do Greya jednak dużo lepiej napisana i główna bohaterka ma kręgosłup nie jest mdła jak Anastasia . Czytam dopiero 2 część ale mogę polecić jeśli ktoś lubi takie klimaty .
dzięki, ale daruję sobie, Grey mi wystarczy jeśli chodzi o tę tematykę, szukam teraz innych wrażeń w literaturze ;))
Mi się podoba seria Crossfire <3 Z początku wydaje się podobne do 50 shades, ale lepiej napisane. Już w połowie książki akcja się jednak rozkręca, tworzy się sporo wątków, które trwają przez trzy części (czwarta w trakcie pisania). Bardzo lubię, o dziwo, główną bohaterkę Evę, bo to dziewczyna z pazurem, a nie ciepłe kluchy jak Anastasia. Eva to troszkę taka femme fatal, szukająca miłości. Ma przeszłość, ciężko jej się otworzyć - podobnie z resztą wygląda sprawa głównego męskiego bohatera książki ;)
rzuć okiem na ten link http://www.biblionetka.pl/TagSearch.aspx?tags=BDSM i poszukaj po opisach może Ci się coś rzuci w oczy, bo nie wiem czy wątek miłosny w serii Viny Ci odpowiada, wiem że tam były lochy nauka krępowania bicze pejcze itp, jeśli Ci chodzi o książki gdzie jest dużo seksu który nie jest odrażający (ale fajnie się czyta) i jest wątek miłosny to znam inne tytuły
Cunning Olivia - Za sceną, Ostra gra, Gorący rytm - POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cherrie Lynn - Do szaleństwa, Do utraty tchu - będzie 3 część
Bloom Indigo - Przeznaczona do gry, Przeznaczona by czuć - będzie 3 część
Julie Kenner - Uwolnij mnie, Spełnij mnie, Wezwij mnie - to już całość
Kaye Laura - Jedna noc z bohaterem, Jej bohater - chyba będą następne części
Sara Fawkes - Na każde jego żądanie - będą jeszcze 2 części
Sylvia Day - Dotyk Crossa, Płomień Crossa, Wyznanie Crossa - będą następne części, chyba w sumie 5
Bloom Indigo - Przeznaczona do gry, Przeznaczona by czuć - takie sobie, będzie 3 część
I jeszcze po angielsku:
Laurann Dohner cała seria New Spacies - 10 części i mają być następne oraz pozostałe serie tej autorki:))))
Życzę miłej lektury:)
I jeszcze takie mocniejsze (ale mi się nie podobały):
Reage Pauline - Historia O
Maguire Emily - Ujarzmić bestię
Blau Marthe - W jego dłoniach
Jeszcze nie czytałam:
Morgan Sophie - Wyznania uległej
Schone Robin - Kochanek, Kobieta Gabriela - ludzie bardzo polecają:)
A i jeszcze Raine Miller - Trylogia Blackstone - mi się podobało, takie lightowe:)
Właśnie z tego co czytam to dotyk crossa jest strasznie słabiutki. Podałam jako przykład Śpiącą Królewnę, tam jest bardzo ostro, bardzo agresywnie, a wątek romantyczny kuluje przy scenach s/m. Nie chcę lajtowych, jakbym chciała to bym się za Sparksa wzięła. Właśnie słyszałam, że Historia O jest dość niezła.
Uuu to jak Ty zaczęłaś czytać Greya licząc na coś w stylu "Śpiącej królewny" to się nieźle oszukałaś. Prawdę mówiąc to trochę zabawne znając obie twórczości :). Sama szukam jakiejś dobrej książki w tym temacie choć nie tak agresywnego i ostrego jak Ty. Mocne BDSM mnie nie kręci. Lekkie jest fajne, mocne obrzydliwe. Nie chcę też nic podobnego do Greya płytkiego, nudnego, mdłego, naiwnego i co najgorsze schematycznego (o języku nawet nie wspomnę). Więc jak ktoś zna taką książkę to chętnie zapoznam się z propozycją. Niestety teraz nastąpił wysyp powieści erotycznych i ciężko wygrzebać coś dobrego.
Aż za dużo ich się zrobiło i wszystkie kiepskie.
Akurat śpiąca nie była, aż tak mocna, ale leciutka też nie ;) No przejechałam się nieźle. Na następny raz będę czytać recenzję, jednak wychodzenie z założenie, żeby nic nie patrzeć, nic nie szukać, tylko samemu wyrabiać opinię nie jest zawsze dobre.
Z lekkiego polecam film "Sekretarka" bardzo przyjemny.
Wypłynęły jak po "Zmierzchu" wszystkie te o wampirach, wilkołakach itd. Tak trzeba czytać recenzje i co najlepsze dawać im wiarę. O Greyu było tyle zróżnicowanych, ale stwierdziłam, że sama muszę sprawdzić o co tyle krzyku. Jedyny pozytyw jaki z tego wynikł to taki, że teraz wszyscy porównują te erotyki do Greya więc łatwo i szybko zrobić selekcję.
Dzięki za film. Na pewno zerknę na niego.
A czytałaś całą trylogię "Śpiącej Królewny" czy tylko pierwszą część?
Pierwszą część i to w dodatku za gówniary :) Teraz planuję zakup całej trylogii i ponowne zgłębienie jej.
Coś w tym jest. Jak widzę hasło: "lepsze niż Grey" to wiem, że nie sięgnę.
To zapoznaj się jeszcze z opiniami "Ucieczka do Edenu" też Rice. Akurat tego nie czytałam, ale to coś chyba w tematyce Księżniczki. Kompletnie nie moje klimaty, ale Tobie może podejdzie. http://lubimyczytac.pl/ksiazka/55968/ucieczka-do-edenu
super że stworzyłaś ten temat :D osobiście jestem ci bardzo wdzięczna bo sama szukam książek w tej tematyce...:)