Czego oni niby dokonali żeby postał o nich film ? Nie zrobili przełomu w świecie muzyki, nie są legendą, niczego wartościowego nie zrobili.
Dla mnie ten film jest zrobiony tylko dla zysku. Producent wiedział co robi, w końcu mają dużo fanek, które łykają taki niepotrzebny shit.
Ocena: Nie interesuje mnie.
Przykro mi, al e to co mówisz jest nie prawdą. To jedynie ocena kogoś kto nie ma zielonego pojęcia o dokonaniach One Direction. Jest ich wiele ale pozwól że powiem o najistotniejszych. Po pierwsze to najsławniejszy boyband świata. Przebili nawet Beatlesów. Po drugie, piosenki, które napisali są na szczytach list w radiach. Po trzecie ich "faneczki" to nie tylko 12 latki bujające się w ich urodzie. To także osoby starsze, zakochane w ich anielskich głosach, dobrych sercach i wspaniałych osobowościach. (np ja(mam 19 lat)) Po czwarte uratowali miliony żyć w Afryce dając im kupę kasy. Jest tego więcej. Następnym razem zanim się wypowiesz na temat jakiegoś zespołu, poznaj najpierw jego historię. Dziękuję.
Smutno mi się robi, widząc, że osoba w wieku 19 lat (wierzę w Twoje zapewnienia) jest tak cholernie naiwna i ślepa.
Podaj jakieś argumenty albo coś, żebym wiedziała, że nie jesteś kolejnym hejterem nie mającym pojęcia o zespole :)
Ogólnie szanuję każdego fana, natomiast w związku z tym jak wyglądali byli członkowie zespołu "N Sync na ostatnich rozdaniach nagród MTV - myślę że 1D to jest ten poziom.
Po pierwsze - nie każda osoba mająca negatywne zdanie o czymś musi być hejterem. Po drugie - One Direction nie mają talentu. Mają względnie czyste głosy ale nic poza tym. Polecam obejrzeć ''God Bless America'', tam jest scena o tych wszystkich talent-showach. Piękne podsumowanie tego, co robią z nami media. Jak myślisz, dlaczego bilety na koncerty 1D są bardzo, bardzo drogie nawet w porównaniu do sławniejszych zespołów, nieprzerwanie utrzymujących się na scenie muzycznej od 40/50 lat? Dlaczego możesz dostać kubki, albumy, pościel, figurki, lalki, ubrania, buty z tym boysbandem? BO ONI ZBIJAJĄ NA TOBIE KASĘ. Zostali do tego wykreowani. Myślisz, że chłopcy sobie przyszli do X - factor i wszyscy byli nimi tak oczarowani, że postanowili dać im szansę na realizację? Nie! Cowell zrobił z nich boysband bo on dobrze wie, co się sprzedaje a co nie (ale mi się zrymowało). Pojechali do Afryki żeby ''pomagać'' i dlatego wzięli ze sobą sztab fotografów, którzy robili im wzruszające zdjęcia ze szczepionkami. Fakt, że menadżerowie 1D postanowili ich promować poprzez takie coś jest z jednej strony całkiem miły, bo jednak przekazali jakieś tam pieniądze na te biedne dzieci. Osobowość? W tym przypadku można zapytać ''a co to takiego?''. To, co oni mówią, robią publicznie jest w całości ustawiane. Tak wygląda praca nad boysbandem, niestety, biznes jest okrutny. Ich piosenki same mówią za siebie - są proste, melodyjne, takie do poskakania. Ich target to właśnie nastoletnie dziewczynki. Kolejna sprawa, że oni nic, dosłownie nic przy nich nie robią - nie piszą tekstu ani melodii. Te utwory zazwyczaj to albo covery starych przebojów albo zerżnięcie jakichś zapomnianych piosenek, o których mało kto pamięta. I na koniec - nie chcę Cię obrazić, ani zwyzywać. Po prostu moją internetową misją jest otwieranie oczu zakochanym i zapatrzonym w One Direction nastolatkom. Jeśli chcesz słuchać 1D - proszę, słuchaj, baw się, ciesz się z muzyki! Ja tego nie bronię. Chodzi mi jedynie o to, żeby nie być w taki boysband ślepo zapatrzoną lalką, która bezmyślnie kupuje wszystko, co jej serwują. Czasem warto spojrzeć na coś z dystansu. Serdecznie pozdrawiam. :)
Młody wiek? Aż cieszy się serducho, gdy widać, że młoda osoba pisze takie rzeczy :) Brawo. I także gratuluję :)
A jako postscriptum pozwolę sobie dać linka do tego klasyka:
http://www.youtube.com/watch?v=ijr4rwb2WbE
Tu w wersji z polskimi napisami (ale jakość słabsza):
http://www.youtube.com/watch?v=n2OWpRTugWs
Miło czyta się wypowiedzi tak uprzejme i kulturalne,a przede wszystkim logiczne. Brawo dla Ciebie : )
A co do 1D, zgadzam się z Tobą i wypowiedzią autora tematu- głosy przeciętne, kolejny boysband robiony dla kasy. Smutne, że to w dzisiejszych czasach nazywa się muzyką.
Tak, zbijają na to kasę. Problem? Mnie to nie obchodzi, czy zarabiają miliony czy nie. Podoba mi się ich muzyka, ale przede wszystkim ich charaktery to coś co przyciąga mnie każdego dnia. Może zabrzmi to banalnie, ale oni rozświecają mój dzień. To prawda, lubię ich słuchać. Ale chodzi mi o to jakimi osobami są. Są dokładnie tacy sami zarówno na scenie jak i po za nią. Niektórzy mogą nic w nich nie widzieć, a niektórzy kochają ich za wygląd i kasę. Ale niektóre osoby mają w dupie ich wygląd. Właśnie z takim towarzystwem jak oni chciałabym spędzać dzień. Chciałabym mieć takiego Louisa w klasie, który zawsze nas rozbawi. Chciałabym spotkać Harry'ego na obozie, chciałabym mieć w rodzinie takiego Zayna, który zawsze da Ci dobrą radę, takiego Nialla, którego po prostu nie da się nie polubić i takiego przyjaciela jak Liam. Z dobrym wielkim sercem.
W 2010 oglądałam zarówno amerykański, australijski jak i brytyjski X Factor. Po prostu lubię oglądać takie rzeczy. Kiedy zobaczyłam ich na scenie, spodobały mi się ich głosy, to prawda, ale ZNÓW, chodzi o charaktery. Niall mnie wręcz zauroczył.
" Pojechali do Afryki żeby ''pomagać'' i dlatego wzięli ze sobą sztab fotografów, którzy robili im wzruszające zdjęcia ze szczepionkami" UWAGA! Musieli wziąć kamery, gdyż ta akcja charytatywna polegała na nagraniu teledysku stamtąd i na tym zebrać pieniądze! TAK! Właśnie o to chodzi w tej akcji charytatywnej! Ku*wa na prawdę sprawdźcie coś za nim się wypowiecie.
To co robią jest ustawiane? Oczywiście, wiele rzeczy takich jest, to oczywiste, każdy artysta przez to przechodzi. Ale ich zachowanie, to jakimi są, nie jest ustawiane. Wystarczy ich poznać. Zobaczysz, że nie znajdziesz innego piosenkarza, który zachowuję się bardziej naturalnie od nich. Oni są po prostu sobą. Zawsze. I za to ich kocham! A widziałaś/eś ich koncerty? To chaos na całego! Robią co chcą i kiedy chcą. I to jest piękne! Skutki są oszałamiające! To dlatego na ich koncertach bawisz się razem z nimi.
"Większość ich piosenek to covery, nie piszą tekstów ani melodii" Słucham? A sprawdziłaś? Na płytach mają tylko jeden cover (One Way or Another), teksty i melodie piszą sami w większości piosenek. A UWAGA! niektóre piosenki napisane są przez Eda Sheerana. I co teraz powiesz? Własnie obraziłaś piosenki Eda, który obecnie jest uznawany za artystę który piszę piękne teksty do piosenek.
Nie wiem, czy napisałam wszystko co chciałam, ale chcę tylko powiedzieć, że pisząc np. zwykłe "nie mają oni osobowości" bardzo ranisz fanów. I nie mówię tak bo tak myślę. Ja to mówię, bo ja tak czuję. Miło jest czytać takie rzeczy na temat zespołów,które ty lubisz? Nie sądzę.
Nie piszą sami piosenek. co Ty mówisz?! Poza tym Beatlesi nie byli boysbandem, tylko zespołem. Byli bardzo dobrze może rozreklamowani, ale zrobili mnóstwo dla rozwoju muzyki. Zrezygnowali nawet z koncertów, by tworzyć muzykę. Jak można obecnie porównnywać 1D do Beatlesów... może 1D są tacy jacy są przez to, że nie mogą rozwinąć skrzydeł, będąc cały czas "produktem". Może jak skończy się ich umowa z wytwórnią, gdy będą mogli sami decydować o własnym losie, to zaczną pisać lepsze piosenki, mniej komercyjne. Ale bardziej prawdopodobne jest to, że się po prostu rozpadną i pojawi się nowy boysband
i znowu, przeczytajcie moją wypowiedź do BiggerAndBetter :)
Małe sprostowanie: owszem piszą większość piosenek
Jesli Beatlesi to zespół to wybacz.
Oni nie piszą większości piosenek. Wystarczy spojrzeć na wikipedie. Na nowym albumie podobnież będzie ich więcej, ale póki co może w 30% utworów są wpisani jako WSPÓŁAUTORZY. A teraz spójrz chociażby na płyty Lady Gagi. Tam nad płytą pracuje jakieś pięć osób, a u 1D z dwadzieścia pięć.
Podobają się tobie ich charaktery? Przecież ich nie znasz nawet. Są wykreowanym tworem przez wytwórnie jak większość zespołów w Korei. Obejrzyj sobie jakiś dokument jak się tworzy takie boysbandy a nie film, który pokaże wszystko w cukierkowych barwach. Całe te pomaganie biednym dzieciom jest robione pod publiczkę, bo mają w tym większy interes. To taka inwestycja długo terminowa.
Ps Tylko nie rzucaj argumentem, że ich znasz bo czytasz ich fb lub ich fanowskie strony.
W twoich wpisów wynika tylko, że dużo czytałaś o nich i wykułaś na blachę informację. Nie rozmawiałaś nigdy z nimi, nie poznałaś w świecie realnym, więc siłą rzeczy ich nie znasz. Idąc twoim tokiem rozumowanie to np, Quentin Tarantino to mój ziomal, bo dużo o nim czytałem. Rozumiem, że dla nastolatek poznawanie kogoś to czytanie jego tablicy na fb lub twitterze? Szkoda, że tak samo jak znasz 1D nie znasz realiów świata oraz jakimi prawami rządzą się wytwórnie muzyczne. Wielka akcja pomocy dla afryki tylko dla samego szumu medialnego oraz nabicia jeszcze większej kasy na fankach. Wielu artystów wspiera takie akcje z tą różnicą, że nie muszą mieć do tego poklasku mediów i faneczek. Jakby faktycznie chcieli pomóc komuś bez interesownie to zrobiliby to a gadanie, że media musiały być przy tym bo nagrywali pioseneczkę dla biednych dzieci. Serio? Wierzysz w takie bajki? Jeśli mają milionów fanów, sprzedanych miliony płyt to mogli po prostu oddać procent ze swoich dochodów dla potrzebujących. Tylko produkt jakim jest boysband musi być kreowany mediach jako wzór cnót i dobroci. Red Hot Chili Peppers przez 8 lat przekazywali ćwierć swoich dochodów z koncertów na cele charytatywne i nie potrzebowali do kamer i słodkich zdjęć z biednymi afrykańskimi dziećmi.
Naprawdę? Weszli na scenę, a ty POKOCHAŁAŚ ICH ZA CHARAKTER. Miły uśmieszek przylepiony do twarzy mówiąc ,,dzięki, że jesteście na tak'' to nie charakter. Poza tym skąd niby ty wiesz jak zachowują się poza sceną? Oni tak naprawdę nigdy z niej nie schodzą. Wszystkie te wywiady, filmiki i inne pierdoły są starannie wyreżyserowane przez ich producentów czy kogoś tam. I to nie jest hejt na łan dajrekszyn. Tak to wygląda u wszystkich tych gwiazdek na listach przebojów, których ekipy wybuliły na to grube miliony.
Oni sami robią to dla kasy. Nie mają ckliwej historyjki o tym jak to znają się od dziecka i jak połączyła ich wspólna pasja, czy inne bzdury, chociaż pewnie o tym wiesz, skoro taka z ciebie fanka. Nie, oni zwyczajnie poszli sobie na casting, a ludzie z X-factora zrobili z nich boysband, bo nadawali się do tego wokalnie i wizualnie. W końcu wytapetowane nastolatki uwielbiają biebero-pochodne. Jasne, że oni sami się tym ,,jarają''. Kto by tego nie robił? Ale te wszystkie słodkie przemowy pt ,,Kocham moich fanów'' zazwyczaj mijają się z prawdą. Tu nie ma ,,fanów'', tylko ,,ludzie, którzy kupują nasze albumy, dzięki którym możemy się nachapać''. To tak jakby... no nie wiem... bank mówił że kooocha swoich podatników.
Ich ,,anielskie'' głosy też nie rzadko są podrabiane. Nie mówię, że nie mają talentu, ale na wielomilionowych koncertach, programach rozrywkowych itp. gdzie najmniejsze potknięcie kosztuje głowy całego sztabu ludzi, playback jest o wiele wygodniejszy. A wiadomo, że jak już się nagrywa to oczywiście trzeba to od razu podrasować tak, żeby w efekcie 12-latki miały mokro w majtkach. Wokalista nawet nie ma nic do gadania, bo ma kontrakt i musi być grzeczny.
O to jeden z przykładów, skąd wiemy jak zachowują się po za sceną:
seenive. com/u/933065715911626752 (usuń spacje) Tak, tu możesz zobaczyć przykładowo filmiki z Vine'a Harry'ego. Jeśli zdołasz obejrzeć chociaż 6, to zobaczysz, że tam można zobaczyć jacy są na prawdę. A to przecież tylko Vine Harry'ego. jest więcej takich rzeczy, które pozwalają nam poznać osobowości swoich idoli.
oczywiście, playback to nic zaskakującego. Jest taka możliwość, ale co powiesz o momentach kiedy śpiewają bez mikrofonów i innych shittów? I śpiewają tak samo czysto jak z mikrofonami. I mi np. te głosy łagodzą uszy.
Ok, co do ckliwej historyjki: Otóż Cowell połączył ich w zespół, lecz przegrali X Factora. Wiele zespołów się rozpada w takich momentach, no bo przecież przegrali. To musi znaczyć, że może nie są stworzeni dla siebie. Ale oni zdecydowali trzymać się dalej, mimo wszystko być zespołem, bo świetnie się przy tym bawią i przede wszystkim zaprzyjaźnili się. Po za tym Zayn i Liam znali się wcześniej.
Oczywiście, nigdy nie możemy być pewni czy artysta mówiący że kocha swoich fanów mówi prawdę. Dlatego wystarczy mu uwierzyć. A nie być pesymistycznie nastawionym człowiekiem, który od razy twierdzi, że wszyscy artyści są tacy sami, że wszyscy dbają tylko o pieniądze. Otóż tak nie jest. Artyści to też ludzie. Oczywiście, niektórym woda sodowa odbija, ale nie wszystkim. Zapamiętaj to i nie oceniaj kogoś ze względu na jego profesje.
Czytam te wypowiedzi i jest mi po prostu przykro! DZIĘKUJĘ ZA TO ŻE ŻYJĘ W TAKIM TOLERANCYJNYM KRAJU JAKIM JEST POLSKA. O gustach się nie dyskutuje czyż nie? I fanki one direction to nie tylko 12 latki, ja mam np. 17 lat ;) Słucham The Beatles, Gunsów, Redhotów czy innych ponadczasowych rockowych zespołów! Ale twórczość One Direction jest lekka i przyjemna. Nikt nie powinien oceniać nas po tym czego słuchamy i w co wierzymy. Ja zanim stałam się ich fanką, a przynajmniej zanim sobie o tym uświadomiłam nie byłam tak szczęśliwa jak teraz! Nie znam ich osobiście i nie łudzę się, że tak się stanie, ale chłopcy dali mi marzenia i nową rodzinę. Możecie się śmiać, że jaram się ludźmi z internetu, ale twitter sprawia, że się uśmiecham! Ludzie dają mi motywację do nauki, życia, wszystkiego! Wspierają, są kochani! A ja dzięki temu szczęśliwsza! Gdyby którykolwiek z hejterów zobaczył to od naszej strony może zmieniłby zdanie...
Czy one direction niczego nie dokonali? Oczywiście nie będę ich porównywać do Beatelsów, bo rzeczywiście to troszkę inna ranga, ale dokonali małe, piękne rzeczy. Wiele dziewczyn, tak tych 12latek też, się okalecza,okaleczało... Nie ma czym się tu chwalić, ale teksty, które śpiewają w swych swobodnych rytmach chłopcy dają im siłę i odciągają od tego... Więc ratują małe malutkich istnień, co jest bardzo istotne, bo uważam, że każde ludzkie życie jest niezmiernie cenne. I tutaj już widzę te komentarze, a Owsiak,Caritas, Lekarze ratują życia, owszem! Ale ja tego nie podważam... Chcę tylko powiedzieć, że dla nas ten zespół jest ważny! Nie musi być tai dla ciebie i to uszanuj...
Czy jesteśmy naiwnymi dziewczynkami które one direction naciąga na kase? Koncerty każdych większych zespołów, boysbandów, wokalistów kosztują troszkę pieniędzy.. A kubki i inne gadżety? Są one sprzedawane przez prywatnych handlarzy ... Czy myślicie,że oni dzielą się zyskami z omawianym boysbandem? I uwierzcie,że w naszych czasach nie na wszystko trzeba mieć licencje... Bo takie rzeczy przechodzą, a kupujemy je bo podobają nam się te buźki? Bo wywołują na naszej twarzy uśmiechy? Ale czy tylko z ich podobiznami są gadżety czym to się różni od bluzek z Nirvany czy AC/DC? Na tym też ludzie zarabiają kasę... Taki jest rynek produkują to co się sprzeda!
Po przeczytaniu niektórych z tych komentarzy zastanawia mnie dlaczego tak ciśniecie po diretioners?Czy mnie znacie? Czy znacie moje ''siostry'' ? Czy swoja opinie wyrobiliście na podstawie 2-3 osób? Nawet nie wiecie jak przykre jest czytanie tego typu rzeczy...Czy chcecie by każdego polaka z góry oceniano jako pijaka, niechluja i rasiste ?
Bądźmy tolerancyjni! http://www.youtube.com/watch?v=wCgx8zM3woQ Każdy z nas ma dwie pary kończyn i serca, które powinno być pełne miłości do drugiego człowieka!
Nie musicie ich kochać, nie musicie kochać nas, nikt nie każe wam tego robić! Proszę tylko o jedno nie oceniajcie nas z góry, nie mówcie, że 1D to gówno, geje, że się rozpadną i nic nie osiągnęli, nie umieją śpiewać czy nie zasłuchują na film, ze są po prostu nikim... Nie ranicie ich bezpośrednio ranicie tysiące fanów... Daje ci przyjemność sprawianie bólu innym? Powinieneś w takim razie się zastanowić nad tym co piszesz i jak może to być odebrane...
Nie będę hejtowała nikogo, bo nie chce się zniżać do takiego poziomu, jeśli ja mogę zaakceptować ''dresy'' to czy wy nie możecie ''directioners'' Co przeszkadza wam grupa nastolatek które odnajdują w tym sens i siłę?
Nie zawarłam tutaj pewnie nawet połowy tego co chciałam gdy zabierałam się do pisania, ale chciałam tylko pokazać, że ICH ISTNIENIE ma dla nas sens! Że kochamy ich! Chcemy słuchać ich piosenek! Oglądać ich filmy i nikt nam tego nie zabroni... Twoim zdaniem nie zasłuchują na ten ponadgodzinny seans, ale dla nas tak! Czym zasłużył każdy inny film na puszczenie go w kinie? Jeśli ci się nie podoba, nie musisz go oglądać, bo czy oglądasz wszystko co wypuszczą na ekrany?
Pozdrawiam naiwna siedemnastoletnia napalona directioner... ;)
To masz bezalkoholową naprawdę 0% Bavarię ! :)
P.S. Potwierdza się jednak, że po filmach (patrząc na te w profilach ludzi na FW...) widać czy kto normalny jest ;)
Trafiłam na ten komentarz w 2015 roku o godzinie 2 w nocy ale i tak się do niego odwołam. Co do One Direction, to tak, jestem fanką. Mam 16 lat, ale jak niektórzy nie szczam i nie dostaję orgazmu na ich widok. Co do talentu to się nie zgadzam. Chłopcy są utalentowani. Dobrze śpiewają, piszą piosenki (tak, piszą. Nie tylko dla siebie, ale także dla innych artystów!) Jednak co do tego, że są maszynami do zarabiania to się zgadzam w 100%. Zespół jest idealnym chwytem marketingowym. Ładne buźki, piosenki o miłości... Wszystko co nastolatki chcą. Mają dwadzieścia pare lat i kilka milionów na koncie. Ale czy to jest tego warte? Owszem, na początku było. Wrzeszczące fanki naokoło, szum i kasa! To ich jarało, wiadomo. Z czasem stało się uciążliwe. Wszędzie, dosłownie wszędzie, fani, paparazzi i inne tego typu gówna. Wciskanie kitu przed kamerami stało się ich codziennością. Każde ich ruchy były, są i będą kontrolowane dopóki ich kontrakt nie wygaśnie. Czy zespół dalej pociągnie? Nie wiem. Jako fanka wolałabym żeby nie rezygnowali, ale sądząc po ich działalnościach kto wie co się stanie... Ale pomijając tą całą sławę, to są normalnymi ludźmi. Wstają rano, sikają, jedzą jak wszyscy inni. Podziwiam ich za siłę. Mieli 16-18 lat jak wkroczyli w ten świat show-biznesu. I tak naprawdę, zawsze będzie o nich mowa. Zespół też będzie wspominany, tak samo jak oni osobno.
Odpowiadanie na komentarz po dwóch latach po opublikowaniu może wydawać się głupim pomysłem i to że jestem "oburzona krytyką" ale zrobiłam to tylko z faktu, że po części się zgadzam. "Hejty" na zespół odbieram z wieeeelkim dystansem.
Miłej nocy/poranka/cokolwiek! :)
Przebili Beatles'ów teraz. Tylko zobacz, że po 50 latach istnienia wszyscy o Beatles'ach pamięta, a dużo ludzi ich słucha i są ich fanami. Zobaczymy jak znani będą słodkie chłopaki za 45 lat. Uratowali miliony żyć coverem. Nie cierpię coverów.
Generalnie też nie cierpię coverów, ale po obejrzeniu tego:
http://www.youtube.com/watch?v=d2RZXeQc5HU
http://www.youtube.com/watch?v=0CZuZZ17mck
http://www.youtube.com/watch?v=0NTs6AXPQaY
zaczynam zmieniać zdanie ;)
Szczerze mówiąc to nawet nie wiem jaki ma głos... Nie zakładałem słuchawek żeby się nie rozpraszać ;)
Usunęli... A niech ich klucz wiolinowy...
Pod linkami kryły się covery wykonywane przez pannę Jess Greenberg. Wpisz jej nazwisko do wujka Google a zrozumiesz ;)
hahaha, nie wierzę w ten argument.
To właśnie o to chodziło w tej akcji charytatywnej. By zrobić cover tej piosenki, nagrać teledysk. Poczytaj sb o Red Nose Day - Comic Relief a wszystko skumasz.
Litości z tym teledyskiem było tak, że pieniądze które dostali od wytwórni na zrobienie klipu oddali dzieciom, więc pózniej nakręcili własny. Jednorazowa sprawa, wiec nie porównuj ich do zespołów które od lat oddają z KAZDEGO koncertu część swoich zarobionych pieniędzy, a mówimy tu o koncertach w każdej trasie od dobrych paru lat.
żartujesz? Słucham zarówno 1D jak i Beatlesów. Kiedy powiedziałam,że ich nie lubie? Zacytuj proszę. To że powiedziałam, że 1D pobiło ich rekord, to dla ciebie brzmi tak samo jak "Beatlesi to gó*no"? HAHAHA AHA FAJNIE MASZ.
Oki doki.
Ale mam parę pytań.
Po pierwsze primo: W jaki sposób przebili Beatlesów? Gwoźdźem?
Po drugo primo: Listy radiowe nie są obiektywne. Na jakiej liście radiowej, oni obecnie(za przeproszeniem) szczytują?
Po trzecio primo: Dlaczego uważasz, iż ich głosy są "anielskie"? Co w nich niezwykłego?
Po czwarto primo: Skąd wiesz, że mają dobre serca i wspaniałe osobowiści? Rozumiem, iż znacie się od dzieciństwa?
Po piąto primo: Jak uratowali MILIONY żyć w Afryce? I ile dali na to kasy?
Po szósto primo: Wymień trochę więcej tych osiągnięć, okej?
No i taka "dygreszyn". BoySband. Nie Boyband.
Po pierwsze primo? Po cholere pisac "po pierwsze pierwsze"...
Po drugie primo? Jak to "po drugie pierwsze"?
(...)
Po szóste primo? Jak to "po szóste pierwsze"?
Po 1: 1D pobiło rekord sprzedażowy Beatlesów ( w ilości sprzedanych singlów )
Po 2: Ekhem, obecnie szczytują w Esce, Rmf fm, Radio zet (tyle wiem) no i oczywiście w większości zagranicznych.
Po 3: Przepraszam, ale od kiedy o gustach się dyskutuje? Jak można przepraszam bardzo zdefiniować dlaczego podoba mi się czyiś głos? no niech mi to ktoś ku*wa wytłumaczy.
Po 4: Nie trzeba znać kogoś od dzieciństwa by znać jego osobowość. Przykład: Uważasz, że dziewczyna nie zna osobowości kogoś ze swojej klasy? AHA.
Gdybyś oddał w większej części swoje życie dla tego zespołu. Wiedział o nich wszystko, widział każde zdjęcie, każdy filmik, każde słowo które wypowiedzieli, każdy gest jaki zrobili.. Nie znałbyś ich osobowości? Nie mógłbyś stwierdzić czy to dobry człowiek?
Po 5: Wzięli udział w akcji Red Nose Day - Comic Relief. Tu masz szczegóły: http://www.onedirectionmusic.com/rednoseday/ W skrócie: nagrali teledysk do ich covera "One way or Another". Dzięki ich pomocy organizacja ta zdobyła 1,196,000 £ dla dzieci.
Ponadto Harry i Liam wzięli udział w akci charytatywnej Trekstock (leczenie ludzi z rakiem) i zebrali na tą chwilę $784,914. Tu masz szczegóły: http://www.prizeo.com/prizes/liam-and-harry/an-evening-out-with-liam-and-harry
Po 6: Przepraszam, nie mam zamiaru rozpisywać się tylko dlatego, że sam nie umiesz korzystać z internetu. Ale pozwól, że wymienię kilka, które przychodzą mi na myśl: wygrali dwa razy BRIT Awards i 3 razy MVMA ; w 2012 zostali ogłoszeni "Top New Artist" przez Billboard ; wygrali wszystkie 9 kategorii do których byli nominowani w Teen Choice Awards ; mieli już dwie ogromne trasy koncertowe, a w 2014 szykuję się następna, która ma być największa, ponad 37 krajów ; oprócz tego: proszę bardzo wszystkie nagrody jakie otrzymali: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_awards_and_nominations_received_by_One_Dire ction Co tylko świadczy o tym, że na prawdę mają talent. Następnie, 1D jako pierwszy zespół z Wielkiej Brytanii znalazł się na 1. miejscu w notowaniu w Stanach Zjednoczonych, z debiutanckim albumem "Up All Night" i tym zostali wpisani do Rekordowej Księgi Guinessa. Jak mówiłam jest tego więcej ;)
Po 7: Dopuszczalne są obie wersje: http://en.wikipedia.org/wiki/Boy_band
Mam nadzieję, ze zaspokoiłam twoją wiedzę. Szkoda tylko, że nie jesteś na tyle samodzielny/a, żeby samemu poszukać takich informacji w Internecie. :)
Nawet mi sie nie chce weryfikowac wszystkich informacji, ale jakos nie widze One Direction w POPliscie RMF-u. Rowniez o ile pamietam Beatlesi nie maja rekordu sprzedazy singla. Ich najbardziej znany rekord to najwiecej sprzedanych albumow. W roku 1990 sprzedana MILIARDOWA kopia. No i potem 4 albumy Beatlesow w pierwszej dziesiatce magazynu Rolling Stones.
Reszty nie bede komentowac poza tym... ze ty ich nie znasz. Jedyne co znasz to ich kreacje wykreowane przez media, przez Cowella, ktory znakomicie wie co bedzie sie sprzedawac. Tak tu wychwalasz ich pomoc dla tej Afryki... Przeciez to nie jest z dobrego serca. To zwykle promowanie zespolu - oczywiscie nie neguje tutaj samego faktu pomocy. Tylko, skoro sa tacy brylantowi wzieli ze soba sztab filmowy, zeby udokumentowal ta pomoc?
No i co najciekawsze...: "Gdybyś oddał w większej części swoje życie dla tego zespołu" - to jestem w stanie skomentowac tylko w jeden sposob - wylacz telewizor, komputer, zacznij zyc swoim zyciem. Albo idz sie leczyc.
Mówisz, że nie chce ci sie sprawdzać wszytskich info, które napisał hihar. To dziecko moje drogie, nie zaprzeczaj argumentom hihara skoro sam do końca pewny nie jesteś.
Co do twojego ostatniego zdania: podaj jakiś argument, dlaczego nie chcesz komentować jego zdania. Co w nim złego? To, że ktoś kocha coś i oddaje temu życie? To, że ktoś ma pasje? Każdy ma swoje pasje, jakie chce. Może kochać to co chce, ale nikt nie ma prawa wyzywać kogoś za to co lubi.
Co do środka twojej wypowiedzi, słów nie mam. Jak możesz, bez najmniejszych skrupułów heytować czyjegoś idola? Nie mówie, tu o nielubieniu. Ale ty ich wręcz obrażasz, bazując na innych artystach,których znasz. Nie każdy artysta jest taki sam. Zrozum to.
Co do tej Afryki, hihar już pisał w jakiejś tam wypowiedzi wyjaśnienie. Sprawdziłam to i sie zgadza. Nie wzięli ze sobą kamery, żeby zrobić słitaśne fotki z umierającymi dziećmi. To była część akcji, którą narzuciła im organizacja RND. By nagrać teledysk, w tej Afryce i zebrać dzięki temu pieniądze. A jak każdy wie, żeby zrobić taki teledysk, trzeba wziąć ze sobą kamerę.
Dziecko moje najdrozsze, czytaj ze zrozumieniem. Napisalem, ze nie chce mi sie sprawdzac wszystkich informacji. Czyli sprawdzac wszystkich list przebojow. Sprawdzialem jedna (RMF), i tam drogie slonce nie ma po One Direction sladu. Czy na innych stacjach sa na listach przebojow - nie wiem. Na liscie RMFu ich nie ma.
Co do mojego ostatniego zdania. Ktos kto ma 19 lat pisze, ze oddal wiekszosc swojego zycia dla tego zespolu. Zespol powstal 3 lata temu. Wiec rozumiem, ze 3 lata to wiekszosc zycia. Ciekawe.
Swoja droga - oddawanie "zycia" dla kogos, kto nawet o naszym istnieniu nie wie, jest co najmniej dziwne. Owszem, mozna cos lubic, mozna cos kochac, mozna cos uwielbiac. Ale oddawac za to zycie? No prosze...
Kochane sloneczko, powiedz mi takze, w ktorym miejscu ich obrazilem. Piszac moje zdanie o pomocy dla Afryki? Sluchaj, to jest piekne, ze w ten sposob sie promuja. Uzbierali pieniadze ktore realnie oddali na pomoc. A teraz zastanow sie - jak bardzo wzrosla ich ogladalnosc, sprzedaz wszystkich akcesoriow. Pomoc bezinteresowna to taka, o ktorej nikt nic nie wie. Gdyby przelali pieniadze po cichu (ktorych im przeciez nie brakuje), to by byla bezinteresowna pomoc. Naprawde popieram taka forme reklamy. Ale nie popadajmy w paranoje i nie nazywajmy tego bezinteresownoscia.
Jeszcze co do tego bazowania na innych artystach. Chodzi ci o Beatlesow? Ja sie odnosilem tylko do absurdalnego stwierdzenia, ze One Direction pobilo Beatlesow. Podany zostal rekord sprzedazy singla. Troche to smieszne, bo to jakby stwierdzic ze pobilem Usaina Bolta w podnoszeniu ciezarow. Pewnie kiedys te ciezary podnosil, ale osiagniec w tym raczej nie mial. Beatlesi tez mieli single. Ale ich nie sprzedawali na wieksza skale.
Co do porownania do innych zespolow (AC/DC, Stonsow, Hendrixa, Marleya itd.) to byl tylko przyklad zespolow (artystow), ktore od lat kroluja na liscie zespolow STULECIA.
żal dupę ściska
heytujesz, bo nie masz co robić
Głupiemu do rozsądku nie przemówisz, więc dobranoc