PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=729800}

Minecraft: Film

A Minecraft Movie
2025
6,1 13 tys. ocen
6,1 10 1 12577
4,9 14 krytyków
Minecraft: Film
powrót do forum filmu Minecraft: Film

Opinia 10 letniego syna. No także ten. Film dla dzieci naprawdę super. Dorosli albo dorosłe dzieci mogą być rozczarowani. Mi sie podobał ale jeszcze bardziej podobała mi sie radość na twarzy dziecka jak to oglądał. Także daje dyszkę, a co mi tam.

ocenił(a) film na 8
sheppre

Ja mam 24 lata, wychowałem się na Minecrafcie i dawno się tak dobrze w kinie nie bawiłem. Myślę, że reakcje najmłodszych na ten film dużo pomagają w odbiorze.

sheppre

No cóż, mam 35 i razem z moją 8 latką bawiłam się świetnie. Z zaznaczeniem że jesteśmy fankami gry ☺️

ocenił(a) film na 8
anet__

Podobnie, grając w grę, i znając całą otoczkę wokół niej na tym filmie bawiłem się tak dobrze jak moje dziecko.

ocenił(a) film na 7
anet__

Ja podobnie ten sam wiek tylko syn 7 lat, było świetnie i widownia bardzo zadowolona.

ocenił(a) film na 1
sheppre

W jakim sensie super? Dziury w fabule jak w szwajcarskim serze, brak fabuły, wątek Jennifer Coolidge dodany z dudy, a tłumaczenie to chyba AI robiło, zero kontekstu kulturowego. Równie dobrze możesz puszczać synowi tik toki czy twitcha z Minceaftem, taka sama wartość dodana./

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 2
Lukasz_r_81

Masz racje film dla debili i ich babelkow

hatti69

Nie ma czegoś takiego jak "film dla debili", to, że ci się nie podoba nie znaczy, że ludzie, którym się podoba są "debilami", więc jakby.....

ocenił(a) film na 2
Widos_Games

To co teraz robisz to jest poprawnosc polityczna.Trzeba nazywac rzeczy po imieniu i tyle.Sluchach disco polo jestes debilem chodzisz w sandalach i skarpetach ? jestes wiesniakiem itd.

hatti69

W ogóle nie zna Pan mnie osobiście, nie wie Pan, co ja robię w życiu, czym się na co dzień zajmuję, nawet nie zna Pan mojego prawdziwego imienia i nie wie Pan, gdzie ja mieszkam. Więc jeśli Pan o mnie nic nie wie, to dlaczego Pan w ogóle wypisuje takie bzdury? Normalnie odpowiedziałem na Pański komentarz, a Pan już mnie atakuje jakbym był Pana największym wrogiem. Po za tym film jest zdecydowanie dla młodszej widowni, a nie dla Pana, więc tym bardziej to, że Panu się nie podoba, nie znaczy, że ludzie, którym się podoba, są „debilami”. Przykro mi, ale świat już tak nie działa. A i nie ma nic złego w poprawności politycznej.

hatti69

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

hatti69

Dobra, z tym ostatnim zdaniem to ja przesadziłem, sorry za to ostatnie zdanie.

hatti69

dobra sorry, faktycznie mój komentarz był głupi, uświadomiłem to sobie. nie bierz go na poważnie bo nie za bardzo wiedziałem co piszę

sheppre

nie "także" tylko "tak że". Przecież to nie jest synonim słowa "też".

ocenił(a) film na 10
mkk3a

Dziękuję

ocenił(a) film na 8
sheppre

Idąc na seans z 11-letnim synem i jego kolagami myślałam, że jakoś przetrwam, ale wcale się nie nudziłam i reakcje młodej ekipy były pozytywne. I o to chyba chodzi w tego typy filmach, bo tam głębszego sensu się nie znajdzie. Polecam dla dzieci w tym wieku i ich rodziców, którzy i tak wiele słyszą na temat tej gry i nawet jak nie wykazują większego zainteresowania i tak znają praktycznie wszystkie postacie i mechanizmy tam działające.

ocenił(a) film na 7
sheppre

Uśmiech bombelka, więc jest 10/10. Dobrze, że nie mam dzieci - przynajmniej nie zrobią mi gówna z mózgu.

ocenił(a) film na 10
metdudek

Współczuję Ci, ziomek, serio. Pozdro

ocenił(a) film na 10
metdudek

Who's an edgy boy?

ocenił(a) film na 4
sheppre

Ocenę dałam wg siebie. Nigdy nie grałam w grę. Nie moje klimaty filmu. Dziewięciolatek, z którym byłam w kinie, był zachwycony. Myślę, że to najważniejsze. W końcu to film dla dzieci :)

ocenił(a) film na 1
sheppre

Nie przejmuj się, dla wyrównania oceny za radość Twojego dzieciaka dałem 1.0 i przywróciłem równowagę.
edit: uważaj, żeby ci dzieciak nie wpadł pod samochód, różnie w życiu bywa 

Suczkievich

ty człowieku masz coś z głową, polecam się leczyć

prince_trunks

Wy też się leczcie. Jakim trzeba być debilem aby dawać filmowi 10. Więc chłop dając 1 jak najbardziej przywraca równowagę, gdyż gdyby nie tacy ludzie jak on. Wszystkie filmy miałby po 10.

Jak nie umiecie oceniać filmów albo uargumentować swojej oceny, to nie wchodźcie na owy portal. Bo mnie gówno interesują takie argumenty 'a moje dziecko zadowolone daję więc dyszkę'.

Zresztą prze takich idiotów będą powstawać kolejne pokolenia idiotów. Bo ty jako rodzic chcesz zabrać dziecko na jakościowy i z dobrą treścią film, aby dziecko było zdrowe psychicznie, a okazuje się że przez idiotów dających zawyżone oceny. Nie dość, że dał się wydymać, to jeszcze mu dziecko deprawują debilizmem wylewającym się z ekranu.

Tak czy inaczej stan obecnej branży rozrywkowej jest tragiczny i takie są fakty. Wystarczy zobaczyć co się dzieje w kwestii gier i jak postępowe towarzystwo zniszczyło ogromne marki. Dlatego daruj sobie pouczanie innych ciulu!

kaze_w

"Jakim trzeba być debilem aby dawać filmowi 10" Jak się ma dobre argumenty, to dawanie dyszki jest normalne.

kaze_w

Zgadzam się z tobą, że argument "dziecko jest zadowolone" to nie jest dobry argument, aby dawać tak wysoką ocenę, ale wyzywanie takich ludzi od chorych psychicznie idiotów jest moim zdaniem lekką przesadą.

Widos_Games

Czytasz komentarze czy udajesz głupio mądrego? A kto tu ludzi nazywa nienormalnymi??

Kochany to tak nie działa że wy możecie obrażać ludzi w internecie, a gdy ktoś wam wytknie debilizm i głupią argumentacje, to nagle "jaki ty nie dobry człowiek, jak śmiesz tak ludzi wyzywać". No widzisz tak to niestety działa, dlatego z głupimi ludźmi trzeba jechać równo, a nie się cackać. Mam nadzieje że załapałeś.

I jak najbardziej nie ma w tym żadnej przesady. Chociaż chciałbym żyć świecie w którym ludzie się szanują, a szczególnie w internecie. Niestety rzeczywistość jest brutalna. Zresztą kolego bycie tolerancyjnym i dawanie palca niektórym osobnikom doprowadziło do tego, że obecnie branża rozrywkowa przechodzi dziś kryzy przez chorych psychicznie tęczowych ideologów.

kaze_w

Dobra, masz rację, przyznaje Ci to. Świat jest jednak niesprawiedliwy.

ocenił(a) film na 10
kaze_w

Pozwól ziomek że będę dawać 10 filmowi dla dzieci zgodnie z oceną dziecka, a nie moją. Paluszkiem to Ty sobie pokazuj co kto ma robić u siebie w domu. Tutaj system ocen jest dla użytkowników i każdy wystawia takie oceny, jakie uwaza za słuszne.

kaze_w

Odpowiem w twoim jezyku...Napisał typ, który jara się manga...jako stary gamer oczekiwałem dokładnie tego od ekranizacji gry, która jest rozwinięciem tetrisa. Dzieciaki uśmiechnięte od ucha do ucha ja też, bo poszedłem z nastawieniem typowego no brainowego relaksu. Klimat gamingowy utrzymany, etos team heroic survival jest, więc to zwykła sesja RPG dla najmłodszych i tak miało być. Doszukiwanie się głębi, ultra scenariusza przy takim tytule świadczy o niskim poziomie IQ zarówno "krytyków" (nie traktuje tego portalu poważnie już od wielu lat jak) i typków co myślą, że kolejny "Czas Apokalipsy" z dzieciakami obejrzą. Jak powstanie ekranizacja Diablo i jakimś cudem uda się przenieść klimat gry na srebrny ekran to daje w ciemno 10, a dlaczego? Bo immersja z gry (w latach 90tych zaznaczam) bije na głowę każdy film jaki oglądałem stąd uważam, że kinematografia nie ma za wiele szans z rozwiniętym gamingiem (ile jest epickich rpgow ze scenariuszem, który wypala mózgi większości filmowców). Pytanie dla tych co dają 1 czego oczekiwali od takiej pozycji...niech sami sobie odpowiedzą patrząc w lustrze.

Upheaval

ej nie ładnie tak, co masz do mangi?

ocenił(a) film na 5
kaze_w

Plus dla filmu/bajki za brak pedalskiej propagandy.

ocenił(a) film na 1
sheppre

radosc na twarzy dziecka mozna tez zobaczyc jak bawi sie kupa w piaskownicy. zabrac dzieciaka na taki film to praktycznie jak zesrac mu sie samemu do glowy i jeszcze sie z tego faktu cieszyc. genetyka patolemingow.

ocenił(a) film na 10
sheppre

Ja daję od siebie 8 ale dziecko się tak bawilo że 10. Nie wiem skąd te oceny niskie

ocenił(a) film na 10
dezinte

Obstawiam, że koledzy powyżej poszli jako dorosłe dzieci do kina na film ktoey miał ich bawić a tu pikaczu bo trafili na film dla dzieciaków, i pewnie stąd to rozczarowane. Jeden mi nawet napisał, żebym uwazal bo mi dziecko pod auto wpadnie, inny nie pozwala wystawiać na stronie oceny dziecka filmowi dla dziecka BO TAK. 
Przecież powyższe jasno wskazuje, co to za ludzie. Banda przegrywow życiowych bo tak serio ro kim innym może być typ, który cieszy się, że nie ma dzieci, bo by mu zrobiły gowno z mózgu :-) 

sheppre

Ale to jest PG czyli dla wszystkich a nie tylko dla dzieci. Poza tym dobre filmy dla dzieci jakoś bronią się i w oczach dorosłych. Ja piękna i bestie czy króla lwa oglądałem jako dorosły. Dobry film nie potrzbuje takich wymówek.
A to słaby film z marną sztampową fabułą, nie mający wiele wspólnego z minecraftem i promujący patologiczne zachwania w kinie

sheppre

Tak wspaniały, że ludzie wolą rzucac popcornem niż go oglądać.
Pokaż dziecku wartościowe kino jak Władcę pierścieni czy Gwiezdne wojny

MistrzSeller

Masz na myśli te neo disneyowskie pomyje, albo abominacje od Amazona (swoja droga mam nadzieję, że fundacja Tolkiena pozwie ich za ten serial)...już lepiej żeby dzieciaki odstawiły, w ogóle ekran i siadły do książek, bo jak mają powstawać takie potworki to tylko prad odłączać trzeba....taki Minecraft chociaż nie ma scenariusza i tak bije na głowę nowe "star coś tam" i ring of pała" jak to pewien zacny jegomość recenzował i można się popłakać ze śmiechu, bo z żalu to szkoda łez za tą neo twórczość (a człowiek kiedyś Jacksona się czepial, ze kilka bubli wprowadził w scenariuszu...)

Upheaval

Ale ja mówię o Gwiezdnych wojnach i Władcy pierścieni. A nie o Pierścieniach władzy, Akolitach i Ahsokach.
Może lepiej pokazać dziecku stare dobre filmy, a nie filmy zrobione pod rzucanie popcornu w kinie bo pojawia się tekst z mema

MistrzSeller

Mówimy o kanonie gatunku, więc nie będę uprawiał truizmu w tych kwestiach....tymczasem powstała burza na temat "dzieła", które można porównać do jazdy rollercoasterem, albo symulacją 3D. Były wrażenia...byly i tego się spodziewałem idąc z dzieciakami na taki seans, a nie co poniektórzy rozwodzą się nad sensem i ukrytą głębia przekazu.

sheppre

Współczuję, jeśli zabierasz 10latka na coś takiego. To nie jest normalne

heavygunner

Właśnie. Ja bym 10 latkowi pokazał jakieś ciekawe filmy jak Gwiezdne wojny czy Władca pierścieni

ocenił(a) film na 10
MistrzSeller

To sobie mordo zrób swoje dziecko zamiast się mądrzyć:)

heavygunner

takie pokolenie teraz. Przykre to jest.

sheppre

Dziecko do aborcji, kina do zamknięcia.

ocenił(a) film na 10
RipRoy

Jeśli dziecko do aborcji to Ty do eutanazji, a co xD