Polacy demonstrowali solidarność z Palestyńczykami
"W związku kolejną izraelska akcją eksterminacji palestyńskich kobiet i dzieci w wielu miastach
Polski odbyły się demonstracje solidarności z Palestyńczykami. Ich organizatorami były przeróżne
środowiska, często wzajemnie się nienawidzące. W Warszawie jedną manifestacje pro
palestyńską zorganizowali narodowcy, a drugą kilka dni później lewicowi aktywiści.
W środę 17 lipca 2014 przed budynkiem ambasady Izraela swoje poparcie dla Palestyńczyków i
potępienie dla zbrodni Żydów manifestowało kilkudziesięciu narodowców z stowarzyszenia Niklot,
Ruchu Narodowego, Narodowej Warszawy, Narodowego Odrodzenia Polski, ONR, a także
przedstawiciele Solidarnych i obywatele krajów sąsiadujących z Izraelem.
Na przeciw legalnej demonstracji polskich narodowców przy płocie ambasady nielegalnie stanęli
przedstawiciele społeczności żydowskiej, wśród nich wielu mężczyzn o kubaturze agentów
Mossadu. Żydzi demonstrujących Polaków nazywali nazistowskimi świniami i wyrażali swoje
poparcie dla działań Izraela.
Demonstrujący solidarność z Palestyńczykami podkreślali, że cierpienia Palestyńczyków nie
powinny być obojętne Polakom z dwóch powodów. Po pierwsze dlatego, że dla katolików każdy
cierpiący człowiek jest bliźnim. Po drugi ponieważ istnieje niepokojące prawdopodobieństwo, że
setki tysięcy młodych Żydów, ukształtowanych w duchu rasistowskich zbrodni na Palestyńczykach,
zyska polskie obywatelstwa. Może się tak zdarzyć, że pewnego dnia w Polsce znajdzie się liczna
przesiąknięta nienawiścią rasową mniejszość żydowska. Polacy nie będą wtedy mieli żadnej
gwarancji, że nie zostaną potraktowani przez żydowskich kolonistów tak samo jak Palestyńczycy.
Podobnie tak jak świat popierał inwazje Żydów w Palestynie i akceptuje żydowskie zbrodnie
kolonizatorów na palestyńskich tubylcach, tak samo świat zaakceptować może w przyszłości
zbrodnie żydowskich kolonistów na polskich tubylcach. Sprzyjać zapewne temu będzie
wykreowany przez Żydów na zachodzie negatywny wizerunek Polaków jako oprawców
odpowiedzialnych za holocaust. Powtórzyć się może to samo co stało się na ziemiach polskich po
II wś, kiedy to Żydzi budując komunistyczną tyranie na ziemiach polskich masowo mordowali
polskich patriotów przy pełnej akceptacji państw zachodnich."
Narodowcy żądza w Izraelu więc Narodowcy protestowali przeciw Narodowcom , dobre.
Dlaczego uważasz, że w Izraelu rządzą Narodowcy? Wiesz coś o czy ja nie wiem? Z tego co wiem, to żydzi po wojnie, mordowali polskich Narodowców między innymi w Oświęcimiu.
"Po wojnie Oświęcim był obozem kierowanym przez NKWD. Później przez MBP. Do początku 1948 r. siedziało tam ponad 40 tysięcy ludzi. Wśród nich żołnierze AK oraz NSZ, których komuniści szczególnie nienawidzili."
W Izraelu rod wielu lat rządzi Likud
Likud – prawicowa, nacjonalistyczno-konserwatywna partia polityczna w Izraelu.
Likud jako organizacja skupiająca ugrupowania prawicowe został założony w 1973 roku. Podczas kampanii wyborczej do ósmego Knesetu swe siły połączyły Gahal (Gush Herut Liberalim, blok Herutu z liberałami) z La'am (utworzonym z Wolnego Centrum, Listy Narodowej i Ruchu na Rzecz Wielkiego Izraela)
Najwięksi narodowcy jacy są do zaakceptowania w państwach demokratycznych.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Likud
Na podanej przez Ciebie stronie znajdziesz także stwierdzenie: "Korzenie Likudu sięgają tzw. syjonizmu rewizjonistycznego, którego początki to lata 20. XX wieku i działalność Władymira Zeeva Żabotyńskiego. "
Nie wiesz, że twórca włoskiego faszyzmu Benito Mussolini miał powiedzieć między innymi: "Aby syjonizm mógł odnieść sukces, potrzeba żydowskiego państwa, z żydowską flagą i z żydowskim językiem. Osobą, która to rozumie jest wasz faszysta Żabotyński".
"Faszystowski mainstream nie ominął również Żydów: z syjonistycznego pnia wyrosła w okresie międzywojennym, działająca w Polsce i w innych krajach Europy Środkowo-Wschodniej, jak również w Palestynie, rozłamowa Nowa Organizacja Syjonistyczna, zwana potocznie Syjonistami-Rewizjonistami, na której czele stał Władimir Zeew Żabotyński (1880-1940); umundurowani w koszule koloru piaskowego członkowie jej oddziałów szturmowych Bejtar, witali swego wodza „rzymskim pozdrowieniem”, tzn. salutując mu wyciągniętą przed siebie ręką; „syjoniści-rewizjoniści” mieli doskonałe stosunki z faszystami włoskimi, a nawet, pomimo antysemityzmu hitlerowców, z nazistami, i byli przez nich szkoleni w niemieckich obozach treningowych."
Polscy Narodowcy nigdy nie przejawiali takich skłonności. Polscy Narodowcy walczyli z faszyzmem. Polscy Narodowcy, w końcu, byli najbardziej prześladowani, zarówno przez faszystów jak i komunistów (czerwonych faszystów).
Dla mnie to dla narodowców powinni stworzyć własny kraj gdzie każdy Narodwiec z całego świata niezależnie murzyn , biały czy chińczyk mógłby sobie zamieszkać i żyć wprowadzając swoje ide w życie w swoim towarzystwie.
Tylko pewnie by mieli problem z Kobietami bo pewnie to mały odsetek narodowców no ale to już ich problem ;-)
Zobaczysz, jak Polacy potrafią się połączyć w momencie zagrożenia. Wtedy będzie 99% narodowców.
Masz rację. Lewica demonstrowała kilka dni później. W tym temacie Polacy są zgodni.
"Tydzień później 25 lipca pro palestyńską demonstracje zorganizowali lewicowcy. Organizatorzy oświadczyli, że nie życzą sobie obecności narodowców i prawicowców wśród uczestników swojego protestu. Narodowcy potraktowali apel lewicowców poważnie i nie pojawili się na demonstracji. Była to zła decyzja. Na demonstracji dominowali Palestyńczycy., którzy szybko przejęli inicjatywę i zdominowali zgromadzenie.
Marsz w obronie Palestyny wyruszył sprzed Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Przed ambasadą Izraela na legalny pro palestyński marsz czekała nielegalna, w myśl znowelizowanej ustawy o zgromadzeniach, kontrdemonstracja Żydów. Co ciekawe policja inaczej niż zazwyczaj w przypadku demonstracji polskich patriotów nie spacyfikowała nielegalnego zgromadzenia.
Uwagę obserwatorów żydowskiej kontrmanifestacji przykuwał jeden z żydowskich plakatów, na którym flaga Izraela powiewała nad flagą polski, a nie na tym samym poziomie – zapewne by Polacy wiedzieli kto jest suwerenem a kto wasalem. Inne żydowskie plakaty podkreślały koszty miotania przez Hamas rur zwanych rakietami. Żydzi zapomnieli wspomnieć ile kosztują żydowskie bomby, czołgi i karabiny, wykorzystywane do mordowania tysięcy palestyńskich kobiet i dzieci.
Jan Bodakowski"
Żydowskie żądania kolonizacyjne w stosunku do Polski:
1. Polskie obywatelstwo dla wszystkich imigrantów (żydowskich)!
2. Reintegracja podatku na pokrycie kosztów (kolonizacyjnego) ruchu 3,3 mln Żydów do Polski!
3. Hebrajski jako drugi język urzędowy w Polsce!
4. Wypowiedzenie przez państwo polskie konkordatu z państwem watykańskim -Każda instytucja religijna powinna działać na tym samym poziomie!
5. Zamian Senatu w polskim parlamencie na Izbę Mniejszości (żydowskiej)!
To tak na początek.
"1. Polish citizenship to all immigrants!
2. Reintegration tax to cover the costs of moving 3.3 million Jews to Poland!
3. Hebrew as the second official language in Poland!
4. Dismissal notice of the Polish state concerning the concordat with the Vatican state –
each religious institution should act on the same level!
5. Minorities House instead of Senate in Polish Parliament!"
Znowu mylisz pojęcia. Narodowcy to, jak sama nazwa wskazuje, przedstawiciele narodu polskiego. Polacy mają swoją ojczyznę więc po co mieliby "tworzyć własny kraj". Naród polski już ma swoją ojczyznę.
Swój manifest komunistyczno-liberalny powinieneś skierować do bezpaństwowych komunistów i liberałów, dla których Polskość to nienormalność.
"Kobiet ci u nas w Polsce dzięki Bogu dostatek". To komunistyczno-liberalne gender, tudzież homosie, nie mają już kobiet.
Tak moje poglądy są liberano kapialisyczo komunisyczyme ale jest w nich element narodowościowy tyle że wybieram na razie Europe ale najlepiej gdyby ONZ było państwem czyli wszystkie kraje do kupy jako jedno państwo z jakimiś chorymi wyjątkami .
Dla mnie spoko
Póki co to PO chce z nas zrobić zwyrodnialców by nadal rozkradać dorobek ciężkiej pracy naszego narodu. Widzę, że i ty masz kazirodcze sympatie.
Polityka mnie nie interesuje bo ma na moje życie 5% wpływ
gdy przekroczy tą granice to spiepsze z kraju
podaj przykłady tych Twoich rzezi w Palestynie
a zresztą Palestyńczycy to dzikusy, Żydzi są przynajmniej cywilizowani
Cywilizowani? To chyba cywilizacja na poziomie czerwonych Khmerów.
Takich relacji są (niestety) tysiące:
Izrael winny rzezi w palestyńskiej szkole? HRW oskarża Żydów o zbrodnie wojenne w Gazie
http://www.polskatimes.pl/artykul/3570535,izrael-winny-rzezi-w-palestynskiej-szk ole-hrw-oskarza-zydow-o-zbrodnie-wojenne-w-gazie-zdjecia,2,id,t,sg.html#galeria- material
LIVE FROM GAZA ~~ DAY 17 OF THE ISRAELI BLITZKRIEG
http://desertpeace.wordpress.com/2009/01/12/live-from-gaza-day-17-of-the-israeli -blitzkrieg/
Krwawe starcia w Strefie Gazy, setki martwych cywilów:
http://www.tokfm.pl/Tokfm/51,103454,16377579.html?i=2&v=1&obxx=16377579&offset=1 9
Palestyna: Rzeź nie ustaje
http://xportal.pl/?p=15475
W Polsce nie było wcale lepiej. Żydzi razem z sowietami wymordowali w latach 1939-41 ponad milion Polaków za ich polskie pochodzenie.
"Ksiadz Czeslaw Stanislaw Bartnik opisywal w swych zapiskach autobiograficznych: W Szczebrzeszynie i okolicach ujawnili sie komunisci, prawie wylacznie mlodzi Zydzi. Zalozyli czerwone opaski, zaczeli sprawowac "wladze", zalozyli "milicje ludowa", a przede wszystkim zaczeli rozbrajac pojedynczych zolnierzy polskich, obrabowywac ich, sciagac z nich mundury, strzelac do oficerów jako "burzujów". Popierajac Rosje sowiecka, a Polsce przepowiadajac zemste i smierc. Raduja sie z upadku Polski.
Zmobilizowani do wojska polskiego w wiekszosci zdezerterowali zaraz po rozpoczeciu wojny. Na miescie porozwieszali czerwone sztandary, nawet na dzwonnicy koscielnej, niedaleko rynku (por. ks. C.S. Bratnik: Mistyka wsi. Z autobiografii mlodosci 1929-1956, Warszawa 1998, s. 128)."
"Ksiądz Wacław Szetelnicki pisał, że 21 czerwca 1941 r. wraz z wybuchem wojny niemiecko-sowieckiej wycofujący się Sowieci wymordowali w więzieniach zamkniętych tam Polaków i Ukraińców. Stwierdzono, że w więzieniu tarnopolskim w mordowaniu brali udział trzej Żydzi z Trembowli: dorożkarz Kramer, Dawid Kummel i Dawid Rosenberg (por. ks. W. Szetelnicki Trembowla. Kresowy bastion wiary i polskości, Wrocław 1992, s.
213)."
Żydzi to raczej kapitaliści, a nie komuniści, zresztą Żydzi mieszkali w Kanaanie w starożytności, a w Polsce tylko wtedy gdy nie mieli własnego państwa
Z tego co już wcześniej zostało powiedziane, główne żydowskie organizacje, wywodzą się z faszyzmu. Poczytaj. Zresztą, żydzi Polaków także mordowali, podobnie jak teraz Palestyńczyków. Żydzi z Rosjanami wymordowali nas jakieś ponad 1,5 miliona.
taa...z faszyzmu... myślałem że faszyści niemieccy i polscy (Ruch Narodowy, ONR) są antysemitami, ale Ty wiesz lepiej
Źle myślałeś. Zarówno faszyści niemieccy (podczas wojny) jak i czerwoni faszyści (komuniści) żydowscy (po wojnie) mordowali polskich Narodowców ze szczególnym okrucieństwem Tak było na przykład w Oświęcimiu. To tylko dowód na to, że polscy Narodowcy byli zawsze największymi przeciwnikami faszyzmu.
czerwony faszyzm ????? komunizm nie jest odmianą faszyzmu, jak byś nie wiedział
kłopot w tym, że współcześni narodowcy to w większości prymitywne żule, skoro żule są wrogami faszyzmu, to faszyzm prezentuje kulturę, którą żule niszczą - to jest Twój tok rozumowania, zresztą błędny
to narodowcy są faszystami
Narodowcy= faszyści ? Dobrze się czujesz ? Jeżeli kocham swoją ojczyznę, gloryfikuje Żołnierzy Wyklętych i AK , nie przepadam za tym aby homoseksualiści adoptowali dzieci to jestem faszystą ? Pozdrawiam
może napiszę coś o sobie
jestem przeciwnikiem adopcji dzieci przez gejów, do gejów nic nie mam (nie obchodzi mnie, co wyrabiają nocą)
kocham Polskę
jestem fanem sanacji i ll RP
popieram działania AK i całego polskiego państwa podziemnego (oprócz powst. warszawskiego oczywiście)
wg mnie żołnierze wyklęci walczyli bez sensu po zakończeniu drugiej wojny świat.
jestem przeciwny wpływom kleru na politykę
nie mam nic przeciwko Golgocie Piknik, w końcu sztuka to sztuka - musi wzbudzać emocje
nie jestem chorobliwym antysemitą jak narodowcy, nie krzyczę ''Żydzi do gazu'', chociaż niektórzy Żydzi są wredni hehe
nie wierzę, że masoni i Żydzi chcą przejąć władzę nad światem
nie cierpię tzw. narodowego katolicyzmu
nie cierpię tzw. kiboli (oczywiście jestem kibicem Jagielloni Białystok
szczególnie nie cierpię, gdy motłoch dobiera się do władzy, motłoch, który modli się na Mszy, a później chce zabijać szeroko pojętych lewaków
nie utożsamiam komunistów z Żydami i odwrotnie
nie cierpię fałszowania historii w duchu katolicyzmu, jak to czyni radio mające ryja i film 1920 Bitwa Warszawska (Piłsudski był antyklerykałem i w młodości zagorzałym ateistą, dlaczego w filmie taki z niego bogobojny wojownik, pojęcie cudu nad Wisłą było używane właśnie przez wrogów Marszałka, by umniejszyć jego dokonania)
jestem chrześcijaninem - katolikiem
jak widzisz, coś nas łączy i coś nas różni
musisz zacząć popierać terroryzm (ale tylko w wydaniu muzułmańskim) i islamizację świata
to chyba troll nie wierzę że ktoś może być aż tak głupi
Jak wpadłeś na pomysł o kryteriach na Polaka. Polakiem po prostu trzeba być. Przed wojną wielu żydów było Polakami. 150 tysięcy żydów było dobrymi Niemcami walcząc w niemieckiej armii.
Nie zmienia to faktu, że żydzi powszechnie stawiali bramy powitalne dla wrogich nam armii w 1939. Na wschodzie przyłączyli się do okupanta i mordowali polskich żołnierzy i polską ludność cywilną. Większość historyków zgodnie twierdzi, że wiedzieli o żydowskich zbrodniach na narodzie polskim ale nie spodziewali się ogromu zbrodni jakich dokonali żydzi.
Wyluzuj. Zaczynasz przeczyć samemu sobie. A czym różni się faszyzm od czerwonego faszyzmu (komunizmu)? Poza tym, że czerwony faszyzm jest wielonarodowy to niczym. Masz rację twierdząc, że "komunizm nie jest odmianą faszyzmu". Komunizm to faszyzm w wydaniu multikulti.
Jeżeli twierdzisz, że "współcześni żydowscy narodowcy" z Likud "to w większości prymitywne żule" to nie będę się z Tobą spierał bo widocznie wiesz to lepiej. Tym bardziej jeżeli twierdzisz, że "żydowscy narodowcy" z Likud są faszystami to pomimo zaskoczenia Twoją szczerością nie mam nic do powiedzenia. Jeżeli twierdzisz, że faszyzm prezentuje kulturę, którą żule niszczą. to jutro zaniosę żulom na dworzec skrzynkę piwa. Nikt w Polsce nie jest zwolennikiem faszyzmu.
nie zrozumiałeś połowicznego sarkazmu, ale mniejsza z tym
prymitywne żule to motłoch, który 11 listopada atakował rosyjską ambasadę
nie pisałem, że Likud to narodowcy, nawet o Likudzie nie wspomniałem
komunistów nie obchodzą narody, obchodzi ich ''wyzwolenie'' proletariatu, są również zwolennikami pomocy państwa najuboższym, chcą zniszczyć bogatych i wszystko znacjonalizować
faszyzm jest skrajnie nacjonalistyczny i głosi kult państwa, do bogatych nic nie ma
faszyzm i komunizm to dwie absolutnie różne ideologie
Nie popieram osób, które dokonały 11 listopada ataku na rosyjską ambasadę, ale wyzywać ludzi od "prymitywnych żuli i motłochu" to niezbyt dobrze świadczy o Twoim człowieczeństwie. Znasz chociaż jednego z nich? Wiesz jakie emocje nimi powodowały? Wiesz ile ludzi wymordowali Rosjanie w Polsce? Ta rana jest ciągle dla wielu Polaków bardzo bolesna.
"uniomo" wspomniał wcześniej, "że Likud to narodowcy".
O tym właśnie mówiłem. Zarówno faszyzm, jak i czerwony faszyzm (komunizm), to totalitarna władza państwa. Jedyną różnicą jest fakt, że faszyzm dotyczy jednego narodu a czerwony faszyzm odnosi się do proletariatu. Poza tym nie ma żadnych różnic.
różnice są i to duże, wejdź na wikipedie ( och ! zapomniałem, wikipedia jest pewnie rządzona przez Żydów, co ? :) )
A kto uwierzy ci w takie brednie. Zgadzam się, że faszyzm i komunizm to różne oblicza tego samego totalitaryzmu. Drobne różnice nie są na tyle wyraziste by móc sądzić inaczej. Nie wiem co piszą na wiki, ale jeżeli wiki stanowi dla ciebie wyrocznię, to nie osądzam zbyt wysoko twojej inteligencji.
wikipedia nie jest dla mnie wyrocznią
gdybyś przeczytał manifest komunistyczny, wiedziałbyś, że komunizm nie zakłada z góry totalitaryzmu, lecz demokrację i wolność (komunizm radziecki to komunizm zdeformowany wg Trockiego), faszyzm zaś ma dyktaturę w swej istocie
oczywiście nie jestem komunistą, tylko dużo wiem :)
ja popieram wymazanie wszystkich muzułmańskich nacji z mapy świata, ludzie popierający Palestyńczyków są mocno ograniczeni w swoich horyzontach myślowych
Co masz na myśli pisząc "ja popieram wymazanie wszystkich muzułmańskich nacji z mapy świata". Chcesz ich wymordować?
Dlaczego twierdzisz, że " ludzie popierający Palestyńczyków są mocno ograniczeni w swoich horyzontach myślowych"? Jeżeli ktoś sprzeciwia się żydowskim rzeziom na Palestyńczykach to jest "ograniczony w swoich horyzontach myślowych"? Uważasz, że ludobójstwo jest dobre?
Dlaczego uważasz, że nie znam definicji słowa "ludobójstwo"? Widzę, że masz problemy z rozumieniem po Polsku. Nie pytałem czy to jest ludobójstwo. Spytałem czy "uważasz, że ludobójstwo jest dobre"?
Jakbyś chciał "wymazać wszystkie muzułmańskie nacje z mapy świata"? Poprzez ludobójstwo?
najpierw używasz słowa rzeziom na Palestyńczykach a potem się pytasz czy ludobójstwo jest dobre więc kontekst jest chyba jasny
skoro marzy im się podbój świata to chyba muzułmanom się należy to, wszędzie gdzie tylko są robią problemy a Palestyńczycy obok Czeczenów i afgańców są najgorszym bydłem
pewnie ty jak większość tych "współczujących biednym" Palestyńczykom nie masz pojecia że wywalono ich z Jordanii bo po tym jak ich tam przyjęto w ramach pomocy muzułmańskim braciom postanowili obalić króla no to wtedy przenieśli się do Libanu gdzie postanowiono im pomoc, skończyło się wojną domową i rozwaleniem tego kraju, przyjął ich też kuwejt a ci pomagali potem Irakijczykom po zajęciu tego kraju, taka to niewdzięczna dzicz z Palestyńczyków, ostatnio nawet Assada zdradzili....
a żydzi to i tak ich zbyt łagodnie traktują
a i pewnie ty z tych co to jak Palestyńczycy mordują żydowskich cywili to dobrze ale jak zydzi im za to odpłacają to zaraz lament jakiej to rzezi dokonują rządni krwi żydzi
mnie to tylko śmieszy
W Polsce pisze się od lewej strony (odwrotnie niż w hebrajskim) a kropka (lub np. znak zapytania) oznacza koniec zdania.
Zadałem proste pytania. Jeżeli ich nie rozumiesz spytaj to postaram się wyrazić inaczej. Skup się i odpowiedz?
- Co masz na myśli pisząc "ja popieram wymazanie wszystkich muzułmańskich nacji z mapy świata". Chcesz ich wymordować?
- Dlaczego twierdzisz, że " ludzie popierający Palestyńczyków są mocno ograniczeni w swoich horyzontach myślowych"?
- Jeżeli ktoś sprzeciwia się żydowskim rzeziom na Palestyńczykach to jest "ograniczony w swoich horyzontach myślowych"?
- Uważasz, że ludobójstwo jest dobre?
- Jakbyś chciał "wymazać wszystkie muzułmańskie nacje z mapy świata"? Poprzez ludobójstwo?
Z tego co wiem to muzułmanom wcale nie marzy się podbój świata. Masz na to jakieś przykłady? W moim mniemaniu chcą sami rządzić się na swojej ziemi i tyle.
Dlaczego uważasz, że "Palestyńczycy obok Czeczenów i afgańców są najgorszym bydłem"? Jesteś rasistą? Czy Twój rasizm wynika z Talmudu?
Dlaczego uważasz, że "żydzi to i tak ich zbyt łagodnie traktują"? Przeczytaj poniższe relacje i powiedz czy opisana rzeź sokonana przez żydów na Arabach zasługuje na określenie "żydzi to i tak ich zbyt łagodnie traktują"?
"W nocy z 8 na 9 kwietnia 1948 roku 132 mężczyzn (72 z Irgunu i 60 ze Sterna) zebrało się do planowanego ataku na wioskę arabską. W świetle tego, co później nastąpiło, możemy więc mówić o wcale niemałej grupie 132 bezlitosnych morderców. Ofiarą dokonanej przez nich rzezi padły głównie kobiety, dzieci i starcy, ponieważ przeważająca część młodych mężczyzn zdołała uciec w panice od razu, na początku ataku.
Izraelski pułkownik Meir Pail, który przybył do Deir Yassin niewiele godzin po masakrze i dokładnie oglądał miejsce rzezi, wspominał: "Wchodziliśmy do domów. To były typowe domy arabskie (...). W kątach pokojów widzieliśmy martwe ciała. Prawie wszyscy zabici byli starcami, kobietami lub dziećmi
Przez dwa kolejne dni terroryści Irgunu i Sterna zabijali w najokrutniejszy sposób swoje ofiary, niektórym z nich obcinając głowy.
Według oficjalnego raportu głównego przedstawiciela Międzynarodowego Czerwonego Krzyża w Jerozolimie dr. Jacquesa de Reyniera, zamordowano 52 dzieci i rozcięto brzuchy 25 ciężarnych kobiet. Sam de Reynier znalazł m.in. ciało jeszcze żywej, potwornie okaleczonej dziewczynki. Licznym Arabom, masakrując ich, obcięto genitalia.
Jacques de Reynier z obrzydzeniem wspominał, jak piękna izraelska dziewczyna pyszniła się swym nożem ociekającym krwią (por. tekst o Deir Yassin w kanadyjskim "Globe and Mail" z 2 maja 1998 r.). W książce "Remembering Deir Yassin", której współautorem był żydowski teolog i naukowiec Marc H. Ellis (Nowy Jork 1998, s. 48-51) przytaczano m.in. takie wstrząsające sceny masakry w Deir Yassin: "Jamil Ahmed (...) wspominał dzień, gdy umarła jego wieś (...).
Zabrano ich jako jeńców, zaprowadzono na skraj wsi w pobliżu mego domu i obsypano kulami. W ten sposób zastrzelono również niewidomego i siedmioletnie dziecko (...). 'Operację oczyszczającą' prowadzono, idąc z domu do domu, najpierw obsypując je kulami, a potem wrzucając granaty. Niewiele znaczyło, kto był w owym domu.
Mężczyźni, kobiety i dzieci byli wyciągani z ich domów, stawiani pod ścianą i rozstrzeliwani. Zdziczenie zwiększało się wraz ze śmiercią każdego mieszkańca wioski. Halem Eid widziała, jak zastrzelono jej siostrę Shliyę strzałem w szyję". "
Możesz podać przykłady "jak Palestyńczycy mordują żydowskich cywili"?
Śmieszy Cię mordowanie Palestyńczyków? Dlaczego?
no wiadomo dzieciaczku że każdy kto nie popiera palestyńskich terrorystów musi być żydem lol, normalnie rozumowanie jak u gimbusa.....
ależ ja odpowiedziałem na wszystkie te pytania nie moja wina że nie umiesz czytać ze zrozumieniem, mam nadzieję że to zrozumiesz chociaż :
celem islamistów jest światowy kalifat, gdy Niemcy i Japończycy próbowali podbić świat to jednym zrobiono drezno a drugim Hiroshimę i Nagasaki, dzięki temu dzisiaj są najbardziej pacyfistycznymi społeczeństwami, muzułmanom przydało by się podobne lekarstwo
tak osoby te są ograniczone ponieważ kompletnie nic nie wiedzą o wojnie poza to co zobaczą w Tv lub przeczytają w wiki lub gazecie, dam ci radę poczytaj trochę prasy fachowej lub książek a się przekonasz że Izrael jest wręcz zbyt łagodny dla Palestyńczyków
"Możesz podać przykłady "jak Palestyńczycy mordują żydowskich cywili"?- no patrzcie nigdy nie słyszał o zamachach samobójczych czy ostrzeliwaniu osiedli mieszkalnych w za pomocą rakiet kassam
"Śmieszy Cię mordowanie Palestyńczyków? Dlaczego?"- znowu nie zrozumiałeś, śmieszy mnie twoja ignorancja i tok rozumowania
ps. czemu nie odniosłeś się do tego co Palestyńczycy robili w innych państwach arabskich, bo ci to nie odpowiada że zachowywali się jak świnie w stosunku do ludzi którzy im pomagali a na bliskim wschodzie wszyscy nimi gardzą a o ich los się traszczą tylko oficjalnie aby wbić szpile w Izrael bo tak naprawdę ich los wszystkim państwom na bliskim wschodzie jest obojętny, gdnidy zdradzili nawet Assada który przez wiele lat był ich głównym sojusznikiem....