PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98140}

Miasteczko Salem

'Salem's Lot
2004
6,2 8,2 tys. ocen
6,2 10 1 8177
4,5 4 krytyków
Miasteczko Salem
powrót do forum filmu Miasteczko Salem

Ksiazke o tym samym tytule czytalam z 4 czy 5 razy i niestety , kiedy obejrzalam film, rozczarowalam sie. Ksiazka straszy bardziej niz ten film.

johnnydeep5

Książka bardzo dobra, klimat wręcz wyśmienity. Polecam starszą wersję "Miasteczka Salem" http://www.filmweb.pl/f30982/Miasteczko+Salem,1979

ocenił(a) film na 6
YaroBwo

Książka według mnie jest milion razy lepsza od filmu. Film dobry 7.

ocenił(a) film na 4
Buki91

Zgadzam się w pełni. Przeczytałam książkę i byłam nią zachwycona, dlatego skusiłam się na obejrzenie filmu... Nie ma nawet co porównywać!

agapao

Znowu polskie przepychanki o mądrościach książki nad filmem. Mimo, ze jestem fanem czytania, to jednak niniejsza ekranizacja jest duzo lepsza od wersji pisanej.

ocenił(a) film na 7
johnnydeep5

Oj no wiadomo,że zazwyczaj książka jest lepsza od filmu. Jeżeli człowiek ma wyobraźnię, to czytaniem przestraszy się dużo bardziej niż oglądaniem czegoś na ekranie. I mi również oczywiście książka podobała się dużo bardziej, jednak przyznam,że film wyszedł całkiem niezły

Kisamcia

Święta racja. Przeczytałem ostatnio Bastion widziałaś może ten mini serial, pod tym samym tytułem??

ocenił(a) film na 3
johnnydeep5

Zgadzam się w 100%. Film naprawdę słaby w porównaniu do książki.

ocenił(a) film na 3
johnnydeep5

Z tego co słyszałam starsza wersja jest naprawdę dobra i pokrywa się z książką. Zaraz po lekturze "Miasteczka Salem" zabrałam się za remake i niestety był to błąd. Ogromnie się zawiodłam. Mam w planach nadrobienie zaległości. ;-)