PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98140}

Miasteczko Salem

'Salem's Lot
2004
6,2 8,2 tys. ocen
6,2 10 1 8177
4,5 4 krytyków
Miasteczko Salem
powrót do forum filmu Miasteczko Salem

Lubie jak mamy kilku glownych bochaterów tak jak tutaj Ben,Mark, Susan, Callahan, Matt.
Znacie coś podobnego. Salem to pierwsza ksiazka Kinga, którą przeczytałem i strasznie mi się podobała. Przeczytał bym cos podobnego

Zbych13

Jeśli podoba się Tobie ' Miasteczko Salem' to polecam serie ' Mroczna Wieża' Stephena Kinga.
Ksiądz Callahan też tam występuje. Resztę sobie doczytasz.

leopold_85

Myślałem o tej serii na pewno kupię jak przeczytam Wielki Marsz, który już zamówiłem. Szybko pojdzie bo to niecale 300 stron.

ocenił(a) film na 10
Zbych13

Genialny film:) Wielki marsz też czytałem i to była moja pierwsza książka Kinga. Napewno nie ostatnia.

Zbych13

jeśli lubisz długie, mroczne historie z wieloma wątkami polecam ,,upiorną opowieść,, petera strauba. ,,mroczną wieże,, szczerże odradzam. doszedłem do ,,pieśni susanah,, i musze powiedzieć ze każda kolejna część jest gorsza od poprzedniej. został mi ostatni tom i chyba go nie przeczytam bo jakoś to już do mnie nie trafia. z książek kinga moge polecić nastepujące tytuły ,,miserry,, ,,bastion,, ,,to,, ,,desperacja,, ,,lśnienie,, . ,,pod kopułą,, było by nie złe gdyby dopracować zakończenie. odradzam ,,gra geralda,, ,,worek kości,,

ocenił(a) film na 8
Zbych13

"Inwazja" ("The Twighlight Eyes") Deana Koontza.

Zbych13

Jeżeli szukasz czegoś podobnego to pierwowzór "Dracula" Brama Stokera.
A z "Kinga" to poza tym, co mówili poprzednicy to polecam takie pozycje, jak "Łowca Snów", "Nocna Zmiana" (jest nawiązanie do Jerusalem), "Cmętarz dla Zwieżąt"