PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=875647}

Menu

The Menu
2022
6,7 96 tys. ocen
6,7 10 1 95602
6,2 72 krytyków
Menu
powrót do forum filmu Menu

Margot

ocenił(a) film na 6

Mam pytanie co myślicie o zakończeniu, ale dosłownie o ostatnich sekundach tego filmu. Czy Margot przeżyła rzeczywiście? Czy mógł być ukryty motyw z podaniem jej mięsa z jadem kiełbasianym?

I czy Margot mogła mieć coś wspólnego z tymi wszystkimi wydarzeniami, bo np. znała Richarda i może z jakiegoś powodu chciała tam być i też ukarać go (historia o brandzlowaniu się)?
Kiedy łódka się zatrzymała to pokazali wyraźnie ogień w jej oczach i wydawało się, że ma satysfakcję z tego co już za nią.

ocenił(a) film na 6
karabiel

Moim zdaniem Margot przeżyła.

Cheeseburger był zrobiony ze świeżego mięsa, a jad kiełbasiany dopadał mięso zbyt długo przechowywane w wędzarni (powyżej 150 dni).

Nie wydaje mi się też, żeby była związana z całą tą sytuacją - szef podkreślał, że całe menu było bardzo dokładnie zaplanowane, łącznie z gości, którzy mieli zginąć i jej obecność psuła ten plan.

To, że miała satysfakcję na końcu - może i tak. Udało jej się przeżyć, więc była okazja do zadowolenia.

ocenił(a) film na 6
Bujdka1992

Ok. Czyli raczej przeżyła.

Ale ta druga sprawa jednak jest trochę podejrzana. Może np. jakoś wpłynęła na tamtą kucharkę, która wymyśliła żeby ich zabić a ten szef się zgodził. Nie musiał wiedzieć o jej istnieniu. Miała powiązania z przynajmniej dwiema osobami na sali. Może z kimś jeszcze, ale nie było to tak bezpośrednio pokazane.

ocenił(a) film na 7
karabiel

Idk ale dla mnie przypomniała szefowi jego ostatnie dobre wspomnienie z kuchni (praca w małej knajpie typu fastfood bez stresu, zobowiązań, tej całej megalomańskiej otoczki itd.) i dlatego pozwolił jej odejść