Jaka jest wasza ulubiona piosenka z musicalu? Moje typy to: Mamma mia, Does Your Mother Know, Thank You For The Music (piosenka dodatkowa na scieżce dzwiękowej), Honey Honey i Gimmie! Gimmie! Gimmie!
O Boże jakie pytanie no oczywiście, że wszystkie a najbardziej Mamma Mia i The Winner Takes Is All
czy ktos z Was wie jaka piosenka leciała podczas wieczoru panienskiego gdy chyba harry został oblegany przez laski? tam jest taki text "czy j4est tu jakiś facet" czy jakos tak:)
mi najbardziej spodobala sie piosenka Honey Honey bo wczesniej jej nie slyszalam a inne tak;) ta dziewczyna fajnie ją zaśpiewała tak słodko
slipping through my fingers,the winner takes it all i thank you for the music.meryl była niesamowita!
Honey, honey; SOS; Dancing Queen. :D a najfajniejsze były te dwie kobitki, przyjaciółki matki tej dziewczyny :)
Zgadzam się te kobitki były super:D
Moje ulubione to Dancing Queen, Voulez Vou, our_last_summer(strasznie mi się podobał wokal Colina Firtha :D Ale Pierca to była masakra :/)
The winner takes it all - perełka po prostu. Meryl wrednie zmusiła mnie do płaczu tą piosenką.
Our last summer - za to, że Colin jednak umie śpiewać
Gimmie, gimmmie - za Colina przywiązanego do słupa xD
Mamma mia - za Meryl w całokształcie
Waterloo - za spandex :D
Haha o tak Colin przywiązany do słupa to było coś :D
A troche mnie zawiedli jeśli chodzi o Waterloo bo dali dopiero na koniec :( A dobrze by pasowało wtedy jak te płytki pękły i ta woda tak fajnie trysnęła :D
Co do utworu Waterloo, jakis kiepski żart lub przeoczenie, że nie znalazł się w soundtracku... Wielka szkoda - mam pewien obraz przed oczami z tym związany xD. Jeżeli komuś uda się coś w tym temacie znaleźć (oczywiście w wersji all cast z filmu MM!) - bardzo proszę sie podzielić!
Hej Tinae, Ty też tutaj??? W 200% podpisuję sie pod Twoimi wyborami muzycznymi (ciekawe dlaczego:D)...
The Winner Takes It All, piosenka świetna, a wykonanie jeszcze lepsze! Jestem pod wrażeniem :)
No i oczywiście Dancing queen bardzo mi się podobało :)
Ogólnie piosenki Abby są bardzo fajne :)
OK, "odświeżam" pierwszy i najdłuższy wątek z tematem piosenek z MM, Moje typy - wszystkie! Cała ścieżka dźwiękowa - Abba w nowych, choc nie zawsze perfekcyjnych aranżach i tak jest genialna!
A, jeszcze coś - dla wszystkich fanek (i oczywiście ew. fanów - zwłaszcza po roli w filmie Mamma Mia:D) Colina Firtha i filmu Mamma Mia, polecam "mały filmik" na YT z tymże Panem (The King of spandex! - niektórzy/ niektóre osoby wiedzą o co chodzi:D) - http://pl.youtube.com/watch?v=Z6DW9TvAwJg
Może się mylę, ale nie trafiłam na jakikolwiek ślad w eterze takowej kompilacji. COLIN w Mamma Mia! Dobrej zabawy!!!
Trudne pytanie :] Cała sciezka dzwiekowa jest świetna, ale jak mam wybrac cos konkretnego to:
1. Honey, Honey (nie jestem pewna czy taki jest tytuł)
2. S.O.S
3. Dancing Queen
4. Our last summer
Zgodnie z wcześniej rzeczoną obietnicą, dla wszystkich chętnych, "zapodaję" namiary na zagubioną piosenkę, której nie ma (niestety!) w oficjalnym soundtracku - Mamma Mia! The Movie Soundtrack Waterloo: http://media-convert.com/pl/?xid=7-rrtblevr
The Kings of Spandex on TOP!!!
Sollange, dzięki za link do Waterloo.
Niestety, to oczywiście nie jest wersja z filmu, lecz bonusowa ścieżka ze scenicznej wersji, która została dodana do reedycji Mamma Mia! w 2004 r. (Pierwsza płytka została wydana, gdy musical pojawił się na West Endzie w 1999 r. Obie płyty dostępne są w niektórych polskich sklepach internetowych.)
Tak, teraz juz to wiem (minęło w końcu kilka dni xD)... Jednak w początkowym afekcie, miałam nadzieję, że to jednak wersja z MM! The Movie 2008. Jak słusznie zauwazyłaś/eś - niestety!
Voulez Vous było świetne jak cała reszta piosenek, ale najbardziej podobały mi się:
-Mamma Mia
-Dancing Queen
-S.O.S.
-The Winner Takes It All
-Slipping Through My Fingers
1)"The winner takes it all"
2)"Dancing queen"
3)"Mamma Mia" (Fragment na końcu)
4)" S.O.S"
5) "Money, money, money"
Meryl Streep ma BoSkI głos ;)
- S.O.S. zakochałam się w niej po prostu.
- Our Last Summer. głos Colina mnie po prostu zachwyca *_*
- Chiquitita
- Take a chance of me
- Honey Honey i I have a dream. W wykonaniu Amandy są piękne.
Mnie całkowicie zachwychwyciło 'The Winner Takes It All'. Meryl ma naprawdę niesamowity głos i wykonała ten utwór po mistrzowsku.
dla mnie oczywiscie Honey Honey-świetny wokal ;) i Our Last summer - zaskoczył mnie śpiew Colin-a ,taki delikatny,przyjemny,miły dla ucha i czysty:) słodko:)
Slipping Through My Fingers (przygotowanie stroju ślubnego)
Our Last Summer (tatusiowie na łódce)
I Have A Dream (otwierająca)
Lay All Your Love On Me (młodzi na plaży)
Moja ulubiona piosenka to The winner takes it all. Wykonanie Meryl było fenomenalne. Szukałam podkładów do tej piosenki, ale znalazłam tylko podkłady z wersją ABBY, a niestety ten podkład nie oddaje takiego pięknego charakteru jaki oddała aranżacja musicalowa.
MAM OGROMNĄ PROŚBĘ jeśli ktoś miałby podkład z tą aranżacją bardzo prosiłabym o link czy o przesłanie podkładu na mojego e-maila : aleksandra93_13@wp.pl
Bardzo tego podkładu potrzebuję, gdyż chciałabym zaśpiewać tą piosenkę na konkursie.
Z góry dziękuje :)
#1 The Winner Takes it all - ohhh...Boska Meryl! Wykonanie 100x lepsze od orginalu :*
#2 S.O.S - Pierce i Meryl
#3 Take a chance on me - Julie Walters & Stellan Skarsgad
#4 Dancing Queen - Meryl Streep, Julie Walters & Christine Baranski + #4 Does your mother know - Christine Baranski & Philip Michael
*Generalnie to wszytskie w ich wykonaniu, ale The Winner Takes it all to mistrzostwo Meryl!!! Niesamowita kobieta!
Ulubione piosenki... oczywiście "The Winner Takes It All" (moja ulubiona ze wszystkich ABBY), "Waterloo"(moja 2 ulubiona), "Dancing Queen" (moja 3 ulubiona ze wszystkich:)). Uwielbiam też piosenkę "Knowing me, knowing you", ale jej nie było;(
nikomu się nie podobał 'Super trouper' ? ;) mnie bardzo! Podczas wieczoru panieńskiego, rewelacja...
Piosenki mające coś wspólnego z Colinem, to w rzeczy samej ;D.
'Slipping to my fingers' też mi się b podoba.
'Mamma mia'
Żałuję, że nie ma w filmie tej sceny z 'The name of the game' choć dodam też, że na sound tracku zawsze przełączałam tą piosenkę, słysząc sam jej początek; dopiero później posłuchałam do końca... Okrutnie mi się nie podoba wstęp.
'Waterloo' jest the best :))))))
no i 'Take a chance on me' aaa! rewelacja; ta wymiana zdań Rose i Billa.
w sumie wszystkie piosenki mogłabym tu wypisać... ;D;)
mi zdecydowanie najbardziej podoba się The Winner Takes It All. Kiedy pierwszy raz oglądałam film niektóre piosenki mnie denerwowały, pod tym względem że je trochę "popsuli". Z czasem jak obejrzałam film jeszcze dwa razy już jakoś bardziej przypadły mi do gustu xP
* "Dancing Queen"
* "Money, Money, Money"
Dużo było świetnych, ale te najbardziej zapadają w pamięci po filmie wg mnie przynajmniej.
Nie umiem wybrać jednej, ale taką mini playlistę omeg zapodać ;P
1.SOS - po prostu rewelacja, duet Maryl i Pearce jest tu genialny, słucham tego na okrągło xD
2.The winner takes in all - Meryl śpiewa rewelacyjnie, dużo emocjii w ogóle ,,och!", ,, ach!" (nie bez powodu nazwano ją cudem ;> )
2.Our last summer- Colin jest tu świetny, już od a capella piosenka brzmi świetnie
2.When All Is Said and Done - spokojnie i stonowanie, Bond wcale nie śpiewa tak źle :)
3.Mamma mia! - podoba mi się interpretacja Meryl :D
4.I have a dream - I belive an angel :)
4.Does your mother know - wesoło i z przymrużeniem oka :)
5.Super Trouper - podobają mi się zwrotki :) Ładnie brzmi (no może trochę fałszu na początku, ale później ok :> )
6.Money, money, money - i znów ta Meryl :)
7.The Name of the Game -zwrotki kiepskie, ale w refrenie wybaczam im wszystko :)
A jak chodzi o Waterloo to uważam tę piosenkę za taką sobie, ale gdy zobaczyłam obsadę w tych kostiumach od razu mi się spodobało :)
Podobnie mam z Dancing Queen, ogólnie neutralna, ale w filmie świetna :)
Zdecydowanie "Take a chance on me" i "Our last summer".
Ta pierwsza za charakter ("Honey I'm still free" :D), a druga za Colina. Swoją drogą akurat tej piosenki nigdy słuchałam, chociaż bardzo lubię ten zespół :). Ale oczywiście wszystkie piosenki są wykonane po mistrzowsku ;).