Jaka jest wasza ulubiona piosenka z musicalu? Moje typy to: Mamma mia, Does Your Mother Know, Thank You For The Music (piosenka dodatkowa na scieżce dzwiękowej), Honey Honey i Gimmie! Gimmie! Gimmie!
A moja ulubina piosenka to: Honey Honey. Strasznie mi sie podobala w wykonaniiu tej dziewczyny... A film buył też bardzo fajny. Polecam. Chyba ze ktos nie lubi ABBAy ;D
Mnie się podobają praktycznie wszystkie piosenki z musicalu, ale stawiam na te mniej znane: Slipping Through My Fingers, Our Last Summer czy When All Is Said And Done. Ponadto podoba mi się fantastyczne wykonanie The Winner Takes It All (Meryl Streep).
Tu można zapytać czy chodzi o piosenki jako takie czy też o interpretacje z filmu? Osobiście uważam, że te wersje filmowe są bardzo dobre (lepsze niż z soundtracku scenicznej wersji).
W wielu zagranicznych komentarzach czytałem i słyszałem o narzekaniach dotyczących śpiewu Brosnana. Uważam, że też poradził sobie dobrze. Jego głos nie jest typowy dla piosenkarza popowego, ale też i Pierce nie chce nim być. Śpiewa bardzo męsko, balladowo (np. When All Is Said And Done). Mnie przypomina takie znane głosy jak Leonarda Cohena, Boba Dylana czy Joe Cockera, a przecież "nikt" nie odmawia im talentu wokalnego.
A co Wy sądzicie o filmowych interpretacjach piosenek ABBY?
A, i jeszcze jedno, nie zapominajmy, że to musical, śpiewanie musicalowe, a nie zwykłe covery ABBY, dlatego te wykonania muszą różnić się od oryginałów. Zresztą zauważyłem już ciekaweróżnice między wersjami, które są płycie CD (u nas od 8 sierpnia br.) a wersjami śpiewanymi w filmie. Ekstra!
Mi osobiście bardziej podobały sie piosenki z filmu niz te w orginalnym wykonaniu ABBY.
Według mnie "When All Is Said And Done" było niepotrzebne i pełne patosu ;) Ale ogólnie moje typy to:
- Does Your Mother Know
- Money Money Money
- Mamma Mia
- Gimme Gimme Gimme
- Dancing Queen
- Lay All Your Love All on me
- The Winner Takes It All
Albo po prostu : wszystkie! ;D
Ja osobiście kocham "The winner takes it all" i przede wszystkim "Take a chance on me"."S.O.S." Tteż niczego sobie :D
Chiquitita niszczy obiekty.
No i oczywiscie Winner takes it all. Pod wieloma wzgledami wykonanie lepsze od oryginalu.
Lay all your love on me.
Podklad mi sie nie podoba (jest taki discopolowaty, u oryginalnej Abby jest lepszy i przypomina troche "Zmiennikow" na samym poczatku, a najlepszy chyba u Cliffa Richarda), ale melodia glowna (spiewana) jest jak najbardziej OK (wykonanie bardziej mi sie podoba, niz u Abby).
The Winner Takes It All - tu Meryl Streep popisała się mocnym głosem. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się tak dobrych wykonań. Dla mnie duży plus za wszystkie piosenki zaśpiewane przez Meryl Streep.
Najlepsze utwory to moim zdaniem: The winer takes it all (dużo emocji), Mamma mia (mocne uderzenie). Zapisuję się do grona osób, które wolą wykonania z musicalu ;)
Słyszałem niestety tylko fragmenty, ale niemożliwe jest, aby ktokolwiek wykonał te piosenki lepiej od oryginału - głosy Agnethy i Anni-Frid są nieziemskie, dziewczyny z ABBY mają niesamowite możliwości wokalne.
Ok, może i są niezłe, ale Meryl Streep jest the best!! W wykonaniu Abby 'Slipping through my fingers' to jakiś pisk a Meryl... WOW! No i oczywiście 'The winner takes it all'. To moje dwa typy.
No proszę Cię! "Slipping through my fingers" w wykonaniu Agnethy jest śliczne i wzruszające - to nie żadne piski! Baardzo się cieszę, że powstaje ten musical, baardzo szanuję i lubię Meryl Streep, ale i baardzo ubolewam nad tym, że niektórzy będą teraz uważać typowo musicalowe wykonania piosenek ABBY za lepsze od oryginału :( Cóż..trudno...
Ehh :) wybacz ale należę do takich osób. Nie cierpię utworów śpiewanych przez ABBĘ. Serio. Dla mnie są bardzo... Poprawne wokalnie i nijakie. A na filmie zakochałam się wprost w tych piosenkach. Wolę wykonanie musicalowe. Mea culpa :)
Zgadzam się. Moim zdaniem piosenki w musicalu są zdecydowanie słabiej wykonane niż w orginale. Dodatkowo są interpretowane na potrzeby filmu i ta interpretacja mnie się nie specjalnie podoba. Musical lekki to dobre określenie, ale daleko mu do klasyków gatunku.
Wlasciwie to wszystkie mi sie podobaly od strony wokalnej i choreograficznej ale chyba tak najbardziej to:
* Lay all your love on me
* Mamma mia
* Money, money, money
Ludzie, dlaczego piszecie "Honey,honey"(?!) Przecież to jest "Money,money"!!
"money, money must be funny....etc. "
Ve filmu jsou obě písničky jak Honey, Honey (Honey Honey,how you thrill me, a-ah, Honey Honey...) tak i Money, Money, Money (Money Money Money, must be funny, in the rich man's world...)
the winner takes it all i money money za super teledysk. wogole film swietny. genialny pastiz no i meryl...
The Winner Takes It All --> Meryl wspięła się na wyżyny. I pomyśleć, że nagrała tę piosenkę za pierwszym podejściem. Brak słów! :)
Mamma Mia --> kolejne dobre wykonanie jak dla mnie Streep.
Money, Money --> nie wiem dlaczego, ale ta piosenka mnie pobudza! ^^
I Have A Dream --> w momencie, gdy zaczyna śpiewać chór ;]
Podsumowując : uwielbiam wszystkie piosenki w wykonaniu Meryl! ;)
Oh, ja też, po prostu Meryl powala całą resztę. Ale... całe szczęście, że nie została piosenkarką, bo nie ujrzelibyśmy jej talentu aktorskiego:))
Moniaa..no co ty?!
Przecież są dwie piosenki "Honey,Honey" i "Money Money"..
"Honey,Honey touch me baby..achaa..honey,honey"
Nikogo chbya nie zaskoczę, jeśli napiszę, że mnie również najbardziej przypadły do gustu:
'Our Last Summer'
'Honey, Honey'
'Mamma mia'
'The winner takes it all'
'Thank you for the music'
Jestem zachwycona tym filmem i chbya wybiorę się na niego raz jeszcze. ;)
Najlepsza piosenka to bez wątpienia "Winner takes it all" w wykonaniu Meryl- doskonałe. Na uznanie zasługuje jeszcze "S.O.S." Meryl Streep i Pierce Brosnan- świetne.
1. the winner takes it all
2. dancing queen
3. ex eaquo: take a chance on me & mamma mia!
Z wyborem jednej ulubionej piosenki byłby niemały problem ;D Dlatego wypiszę kilka :D
Our Last Summer
Honey, honey
I have a dream
Take a chance on me
no i oczywiście Mamma mia (;
Hmmm...chyba Voulez-Vous, Does your mother know, Mamma Mia!....piosenki nawet niezłe, ale oryginalne wykonania o niebo lepsze.
Najbardziej spodobała mi się piosenka "Our last summer", a oprócz tego "S.O.S." i "When All Is Said and Done". W ogóle jestem pod wrażeniem głosu Firtha i Brosnana ;)
the winner takes it all :) ale razem z wykonaniem
świetnie zagrane :)
a także " does your mother know ? " i " take a chance on me "
1. The Winner Takes It All - głos Meryl Streep super
2. I Have A Dream
3. Honey, Honey
4. Does Your Mother Know
5. Slipping Through My Fingers
6. When All Is Said And Done
Szkoda tylko, że nie wszystkie piosenki z filmu są na płycie, zwłaszcza " I Do, I Do, I Do, I Do, I Do" bo fajnie wyszła. Brakuje 4 lub 5, jednej nie jestem pewna czy występuje w filmie (Knowing Me, Knowing You - podobno jest jak Sophie idzie do ołtarza).
Jak dla mnie to Brosnan, może nie śpiewa super czysto, ale nie każdy jest doskonały i mnie się podobało plus brawo za odwagę, a Colin Firth już śpiewał kiedyś w filmie, ale też fajnie śpiewa.
Ogólnie film jest genialny!! :)
W moim osobistym rankingu I miejsce zajmuje "Honey, honey" (i muszę powiedzieć, że znacznie bardziej podoba mi się filmowa wersja niż oryginał w wykonaniu Abby).
Poza tym "Mamma mia" - bo strasznie poprawia mi humor i oczywiście "Money money money" - genialne wykonanie Meryl Streep.
najbardziej powaliło mnie wykonaie przez Meryl Streep "the Winner Takes It All" cudownie zaśpiewała ... "S.O.S." i "When All Is Said And Done" - James Bond dał sobie nieźle radę ze śpiewaniem :) dzięki filmowi poznałam trzy nowe (stare) piosenki
Our Last Summer - bo Firth i Gimme gimme gimme! - Bo zdzieranie odzienia z Firtha + ta piosenka w tle...;D Poza tym Amanda Seyfried ma bardzo dobry głos i Honey honey w jej wykonaniu tez było dobre, Meryl Streep też pokazała się z korzystnej strony;)
Ooooj, ciężko będzie wybrać jedną! Ale na pewno:
- tytułowa "Mamma Mia!"
- S.O.S.
- The winner takes it all
- Does your mother know
- Money, money, money
Zresztą, wszystkie były świetne. Nie wiedziałam, że Meryl Streep potrafi tak śpiewać! Naprawdę byłam pod wrażeniem! :) A i Pierce Brosnan, wbrew temu, co słyszałam, nie poradził sobie najgorzej. No warto wziąc pod uwagę to, ze w końcu jest aktorem, nie piosenkarzem. :)
Bo Pierce jest tak świetnym aktorem, że nic mu nie zaszkodzi, nawet to muczenie jak krowa:) Choć uważam, że z takiej chrypy dałoby się wiele wycisnąć, bo słychać było, że po prostu nie wyciąga niektórych dźwięków, ale barwa w stylu Armstronga.
Slipping Through My Fingers, Our Last Summer, I Have A Dream, Thank You For The Music i oczywiście cudowne wykonanie The Winner Takes It All przez Meryl. A śpiew Brosnana w ogóle mi się nie podobał oprócz S.O.S
ja totalnie zwariowałam na punkcie piosenki Lay All Your Love on Me. Poprostu genialnie wykonana:D
poza tym bardzo podobało mi się też SLIPPING TROUGH MY FINGERS. Totalnie wzruszająca...
Czy ktos nie znalazl moze calej wersji wideo do piosenki "the winner takes it all" .Na youtube znalazlam,ale tylko fragment ;>
Ktoś chciał całą wersję wideo do piosenki 'The Winner Takes It All'.
Oto link : http://pl.youtube.com/watch?v=R0FvaEuH7RE