Moje ulubione:
1.A teraz chodźmy szybko, zanim się zorientują, że to bez sensu... (król Julian)
2. Widzisz Moris, uwielbiają mnie (król Julian)
3. A może nie chce pan, żeby te zdjęcia ujrzały światło dzienne? (Małpy)
4. Ekipa 3: Chuck Norris, zabawa i rozrywka. (Pingwiny)
No i masaaaaaaaa innych :) A Wasze typy?
a mnie najbardziej spodobał się tekst:
[staruszka do Alex'a] Myśli, że jak emerytka, to już nie potrafi...
[Moto Moto do Glorii] Jesteś najbardziej zatłuszczoną dziewczyną jaką znam...
W ogóle większość tekstów była świetna- polecam Madagaskar2 :D
hehe ja mam duuuuzo ulubionych tekstow
"gib słoninę" julian
w ogole julian wymiata xD
"maurice karm mnie, karm mnie"
"przynieś mi fistaszki, koniecznie na srebrnej tacy" xD
"podnieś ręce maurice, z podniesionym rekami jest wiecej zabawnie"
"kocham cie gloriaaaa! tak jak sie kocha balet albo teatr, albooo balet?"
"fundzieeek" ;)
aaaa zapomniałam- pingwiny-
"prawy silnik zgasł, ale najgorsze, że lewy przestał się palić" xD wybuchłam smiechem wtedy na całe kino xD
Ja pracuje w kinie i tak sie sklada ze Madagaskar widizalem juz chyba z 20 razy ;p I troche dziwnie mi sie czyta takie poprzekrecane texty ;p
Niepojete, dlaczego ofiara nie dala sie zlozyc,
przeciez moje rozumowanie bylo bez skazy,
no sam bym wskoczyl do tego wulkanu,
ale kto by tak pieknie gwizdal...
A moze jakas dziewica? Co bez leku spojrzy smierci w oczodol... Taki archedytyczny bohater...
-Gdzie? we wulkanie...
-a co to da?
-no jak to co? doskonale pytanie,
(tego dialogu nie pamietam slowo w slowo wiec nie bede pisal ;) ale wiadomo o co chodzi.
-A czy mozna dac pannie mlodej buzi?
-Nie!! Muzyka.
-Stara magnata, tam nas mozesz wysadzic?? podaj dalej
-Stary nie ma bata, tame mozesz wysadzic!! podaj dalej
-Przerwac manewr, zabijesz nas, to nie moze sie tak skonczyc!! podaj dalej
-Nie przerywaj manewru, trzeba to wreszcie skonczyc,cocker spaniel!!
Zespol chuck norris, catering i rozrywka...
1. Szeregowy! Idziecie ze mną! (szeregowy wyleciał w powietrze)....no to Rico!
2. W sytuacji przymusowego wodowania najpierw zakladamy kamizelke a potem mamy prze...ane
3. Daruj, ale czy moglbys stad wyjsc bo po jest biznes klasa. Naprawde to nic osobistego... po prostu jestesmy od ciebie lepsi
4. Teraz juz wiem ze moge ci powiedziec! Mnie mozesz wszystko powiedziec! Co!? ZEPSULEM CI IPODA!!!
5. Kocham cie Glorio! Zawsze kochalem! (bezcenny widok Alexa i Marty'ego)
Rewelacyjny film. Od pierwszego Madagaskaru za zadnej bajce tak sie nie usmialem :)
"Mam dla was dobra i zla wiadomosc: dobra to taka, ze schodzimy do ladowania. Zla - ze do awaryjnego!"
swietna bajka
Mi sie najbardziej podobał Julian (oczywiście), padłam przy scenie przedstawiania jego zastępcy!! I przy "gwiazdaniu" :D
Tekstem żadnym nie bede zarzucać bo oglądałam film w oryginale ;)
Aż dziw bierze, że nikt nie podał tego tekstu: " Skądś znam te kroki". Dodam iż w tym momencie Alex pokazywał kroki Jacksona :) To mnie rozbawilo, jak i wyżej wymienione teksty :)
Kiedy pingwiny porywają samochód i potrącają babcie, jeden pyta ,,zabilismy ją??!!
,nie!'',
i zawracają, zeby ją dobic xD
Mnie najbardziej podobalo sie jak Alex tenczyl i na koncu mowił "Ryyyczę!" :D i wogole jak tanczyl. No a po za tym:
-(Melman) A ja nadal mówię, że to jest zwykły szpaner.
(Marty) Ale trzeba mu przyznać, ten facet to zwierze.
-(Alex) Jeżeli chcielibyście wpaść na Manhattan to tylko nas uprzedzcie... Nie, ale serio uprzedzcie! Okey?
-(Julian) Jestem kobitką, nie do końca to ja król Julian. Gadać kto do mnie odczuwa pociąg?
-(Julian) Namolne bydle. Nie wpuszczac go. Zrobcie cos. On ma w podrecznym nożyczki i dezodorant...
-(Pingwiny) Paliwo? Jest. Klapy? Są. Silnik? Jest. Ekspres do kawy? Jest. To chyba druga pod względem wielkości proca jaką w życiu widziałem. Wiesz, ale bedzie musiala wystarczyc...
-(Pingwiny) W sytuacji przymusowego wododowania(?) najpierw zakladamy kamizelke a potem mamy prze***bane. Jezeli w kabinie spadnie cisnienie prosze wlozyc maske zeby ukryc wykrzywiona twarz przed reszta pasazerow xD
-(Pingwin) Szefie tu. Opis zjawiska. Prawdopodobnie mała świecaca bulwa sygnalizować jakis istotny fakt... np awarię. A moim zdaniem jest w tym jakieś hipnotyzujace piekno. (hahaha:D)
-Sir chyba skonczylo sie paliwo. Skad wam to przyszlo do... Po prawej silnik zgasł, ale najgorsze, że lewy przestał się palić.
-Uwaga bedzie mówił kapitan czyli ja. Mam dobra i złą wiadomośc. Dobra jest taka, że zaraz lądujemy. A zła...,że awaryjnie.
- (Alex) To chyba koniec Marty, ale chce zebys wiedzial, że taki przyjaciel jak ty trafia się raz na milion.
(Marty) Dzięki stary jestes najlepszym jakiego miałem.
(alex) Teraz juz wiem, że mogę ci powiedziec.
(Marty) Mnie mozesz wszystko powiedziec. Co?
(Alex) Zepsułem Ci iPod'a!
(Marty) Co????
(Alex) Przyciski były takie małe myślałem, że oszaleje!
(Marty) Nieee! To potworne!!
(Alex) Przepraszam
(Marty) Zabiję Cie!!!
To było poprostu niesamowite jedna z kilu scen ktore najbardziej mi sie podobaly no i jeszcze to jak Melman powiedział że
"Kocham Cię Gloria!Zawsze kochałem" i wtedy Alex i Marty tak sie na niego popatrzyli a on
"No tak jak się kocha balet, albo tttteatr, albo balet?
TO BYŁO MISTRZOWSKIE no a wtedy wszyscy zlecieli i cala scenka jak spadali i wyladowali nie liczac jak Alex klocil sie z pingwinem:D ogolnie cała bajka zajebista:D
"Teraz delikatnie, niech to będzie muśnięcie, ledwo ledwo, jakbyś całował siostre... swoją siostre!"
Rozwalilo mnie to:]
Heh a to moim zdaniem najlepszy fragment:P
JUlian:
W góre serca ja was ocale , Jest tylko
jeden sposob zeby znow poplynela woda. jaa wasz
uwielbiany król Julian w swej laskawosci zloze skromną
ofaiare swoim dobrym znajomym czyli bogom wody. Gdzie?
We wulkanie!!!!
nosorozec: a co to da?
julian:
Jak to co?! Doskonałe pytanie. Kiedy wrzeszcząca
ofiara trafi już do wulkanu to moi znajomi bogowie
ją zjedzą. mowie o ofierze.
Mmmm bardzo smaczna, dziekuje za te ofiare.
-a moze jeszcze jedną?
-nie, jedna dziennie wystarczy
-powaznie poczuje sie bardzo dotkniety jezeli nie zjesz jeszcze...
-ale ja nie chce kolejnej ofiary okeeeeeeej?!!
-no ale zobacz jaki ty jestes chudy.
-nie bede nic wiecej jadl jasne?!
Bogowie zjadają moją ofiare sa mi wdzieczni, wiec
dają mi troche swojej wody , a ja ją wam.
xD
Tak wymieniony wcześniej tekst Juliana o ofierze był genialny xD Chyba to była najlepsza scena w filmie :D
A pozatym:
- Morys, oni mnie polubli.
- Witajcie poddani, nowy król tu siedzi.
- On ma w podręcznym dezydorant i nożyczki.
Kiedy Julian opowiadał Melmanowi jak postąpić z Glorią.
- Słuchaj no Moto toto xD
- Do czgo to doszło, że ofiara się nie chce złożyć.
- Podczas mojej nieobecności władzę przejmie... Stefan!
I zażenowanie w tej chwili wszystkich lemurów xD
Już za wiele nie pamiętam, chyba się jeszcze raz wybiorę :-P Ale ogólnie najlepsze w filmie są teksty Juliana, bez niego Madagaskar nie byłby ten sam (i oczywiście bez genialnego dubbingu) :)
Zabawne teksty w tym filmie mozna policzyc, doslownie, na palcach jednej reki. Dialogi sa dramatycznie slabe...
a ja tam widzę tu znacznie więcej dobrych tekstów niż tylko pięć - co kto lubi nie? Ha!
Więc masz cholernie dużo palców, albo może po prostu nie zrozumiałeś większości tych tekstów i wylewasz tu swoją frustrację.
1 Ty dupogryzie
2 stary nie ma bata (wogóle ten głuchy telefon z małpami)
3 Jakbyś całował siostre.. SWOJĄ SIOSTRE!
btw nie wydaje wam się że ciut za ostry ten dubbing (numerki 1 i 2)
Oczywiście pompa jest nieziemska z tego ale miałem wrażenie ze to
jednak delikatne przegięcie bo jakby nie patrzeć to wkońcu film
animowany..
a poza tym, pompa xDD
I co z tego, że film animowany? Typowe podejście: "jak animowany to dla dzieci" :/
ok, wiadomo że to są 'inne' nieco filmy animowane ale oby madagaskar 2
nie był początkiem końca ery świetności polskiego dubbingu. Wierzbięta
też człowiek i kiedyś wkońcu braknie mu inwencji i albo zacznie się
powtarzać albo co gorsza pójdzie w strone języka, że tak powiem,
nieparelamenntarnego.. przecież dotychczasowe animacje były pod względem
poprawne i jednocześnie śmieszyły.
Pewnie zaraz po japie dostane i usłysze że przesadzam ale.. cały urok
polskiego dubbigu polegał właśnie na tym, że śmieszył do łez i
jednocześnie zawsze zachowywał granice. Jeden 'dupogryz' wiosny of
course nie czyni więc poczekamy, zobaczymy.
Szkoda by było gdyby za pare lat animacje leciały z trójkącikiem '+16' a
texty nie różniły się od tych z killera (żeby nie było - lubie ten film)
pzdr
znaczy nie można dopuścić do moheryzmu który szeszyrz. Mianowicie w Polsce notabene kraju po.jebanych ideii ludzie jak widzą coś gdzie nie gra żywy aktor to od razu jest dla dzieci. A niedajboże animacje, czy kreskówki. Jak znam życie 90 % Polaków dałaby dziecku hentai do obejrzenia bo to w końcu tylko bajka.
Ale o czym to ja chciałem powiedzieć. Właśnie to bardzo dobrze, że teksty nie są ugrzecznione i lichowate, bo wyszłaby z tego bajka disneya. Taka dżungla naprzykład, która nie wiadomo czym jest, bo autorzy, bali się dać czadu a zdrugiej strony chcieli, żeby to było dla dzieci.
Któryś z szefów nie pamiętam czy Dreamworksa czy czegoś powiedział, że nie rozdzielają na animacje filmy dla dzieci i nie, bo to jest jakieś dziwne zawężanie, jak mają pomysł to go robią i wali ich to jaka kategoria będzie, grunt to stworzyć ten pomysł co siedzi w głowie, a nie dopasowywać go, zmieniać i robić pod kątem jakiejś grupy docelowej, żeby niby się sprzedało bardziej.
I za to chwała. +16? Jak najbardziej. Czas pokazać skostniałej nacjii, że filmy rysunkowe i animowane nie równa się "dla dzieci"
w takim razie - to chyba rzecz gustu xP Ja uwielbiam kiedy dialogi są
pikantne, owszem, ale mnie chodzi konkretnie o wulgaryzmy. Ok - dupa
moze nie jest zbytnio wulgarna ale róznie może być.. Mnie się poprostu
podobało że polacy potrafią zapewnić doskonałą rozrywkę bez nich. Masz
świętą rację - bajki disneya są nudne jak flaki z olejem, cukierkowate i
miałkkie. Dlatego niech dialogi będą pikantne, niech tworzą aluzje ale
niech jednocześnie będą inteligentne i na poziomie. bo np. nie widzi mi
sie alex rzucający kurwami na prawo i lewo xDD
i nie zarzucaj mi szerzenia czegokolwiek co ma wspólnego z moherem bo to
bardzo nieprzyjemne oskarżenie :P peace
(Alex) To chyba koniec Marty, ale chce żebyś wiedział, że taki przyjaciel jak ty trafia się raz na milion.
(Marty) Dzięki stary jesteś najlepszym jakiego miałem.
(Alex) Teraz już wiem, że mogę ci powiedzieć.
(Marty) Mi możesz wszystko powiedzieć. Co?
(Alex) Zepsułem Ci iPod'a!
(Marty) Co????
(Alex) Przyciski były takie małe, że myślałem, że oszaleje!
(Marty) Nieee! To potworne!!
(Alex) Przepraszam
(Marty) Zabiję Cie!!!
I chcemy macierzyński! Macierzyński?! Dla samców?!
Dobra wiadomość to taka, że lądujemy, a zła, że awaryjnie :)
A najnajnajlepsze (tak jak w 1 części) to : lodzio miodzio panowie, lodzio miodzio :)))
Moje to:
1.(z żarówką)to mała świecąca bulwa (w kinie usłyszałem "kurwa")... i taa dalej, było już to cytowane i po tym jak pingwin powiedział "dajcie mi instrukcje opsługi!"i jak ją dostał to przywalił w tą lampkę...
lol nie chce mi się cytowac innych!
1.O zobacz Morys,ktoś wyrzucił całkiem świeżą głowę.(król Julian)
2.Och dałbym Ci pyska małpo jedna.(Pingwin)
3.Jestem wielki,jestem wielki,jestem wielki (i wulkan wybucha,no dobra wy też (król Julian).
4.Głuchy telefon czyli:Stary nie ma ...,damę możesz wysadzić,normalnie padłam :)
"Moglbys stad wyjsc bo to jest biznes klasa,
naprawde to nic osobistego,
po prostu jestesmy od ciebie lepsi."
Rules
"Nie patrz laleczko finał może być mroczny"
"Mam dobrą i złą wiadomość. Dobra jest taka, że za chwile lądujemy a zła, że awarujnie"
http://www.slashfilm.com/wp/wp-content/images/madagascar2-2.jpg
sorki że zmienię na chwilę temat ale czy ktoś wie jak się nazywa ten robak u juliana na głowie?
"http://www.slashfilm.com/wp/wp-content/images/madagascar2-2....
sorki że zmienię na chwilę temat ale czy ktoś wie jak się nazywa ten robak u juliana na głowie? "
To nie robak, tylko gekon, a nazywa się Stefan.
moje ulubione teksty:
- a teraz chodźmy szybko, zanim się zorientujemy, ze to bez sensu :)))
- wzruszyła mnie ta mała trupia główka :)))
- to nic osobistego, po prostu jestesmy lepsi :)))
generalnie Julian WYMIATA!
i jeszcze jeden tekst. nikt go jeszcze nie wymienił:
jak tan mały leming (nie pamietam imienia) uciekał przed rekinem
- czemu ja się śmieję?!?! :)))
To mówił Mort :)
A mi się jeszcze przypomniało
- "Szaleństwo, szaleństwo"
Wypowiadane przez Juliana w torcie :-P
Mourice:No dobra, dobra! Spokojnie, spokojnie! Shhh! Cisza! Noo, chyba o czymś zapomnieliście.
Julian: Ejjj Szurpreza(?) nie? Szaleństwo! Szaleństwo! He he heee 'paczcie' jestem 'kobitkom', ee? jestem 'kobitkom' co nie? Jeeestem 'kobitkom'. Nie do końca! To JA! Król Julian. Gadać kto do mnie odczuwał pociąg! Rączki do góry! He he he heee, taak.
Julian: Mięczaki, teraz odczujecie 'wielkom' radość, albowiem zabieram, się z wami.
Alex: Ohhh nie, nie dziękujemy.
Julian: Tak dziękujemy! smiley to mój samolot. Dopóki nie wrócę obwieszony łupami z kraju mięczaków, Stefan! będzie sprawował władzę. Stefan rzecze!: Niechaj jedzą ciastka!
:D:D:D
mój ukochany to rozmowa króla Juliana z Melmanem :) i to jak Julian mu ciągle przerywał
-jakaż to? błagam zdradź! :) normalnie płakałam ze śmiechu :]
i jeszcze jedno... po prostu uwielbiam tą piosenkę jak Moto-Moto się pojawia :) słów nie pamiętam, ale było coś o bossskim ciałku :]
a poza tym bajka jest jedną z najśmieszniejszych jakie widziałam!! :D a widziałam ich całkiem sporo ;)
1.Kocham Cie Gloria!Zawsze kochalem!Tak jak sie kocha balet...Albo teatr...Albo balet...
2.Ekipa trzecia:Chuck Norris-zabawa i rozrywka.
3.
-A to poleci?
-Jak sie zlozy tu,i tu,i tu...
-Niezle.
4.Przusywasz sie,najlepiej blisko,patrzysz jej w oczy...I mowisz,jak bardzo jej nienawidzisz.
Podobala mi sie tez ta scena,jak ta babcia do nich przemawia z pochodnia,a jej cien to Statua Wolnosci xD
Pingwiny
1. Mam dobrą i złą wiadomość.
Dobra jest taka że już lądujemy.., zła..... że awaryjnie ;D:D;D
2. Wysunąć podwozie. A teraz gładko, jakbyś całował siostrę ;D;D
PS: Taka bajka jest fantastyczna! szkoda tylko że krótka. Rżyłem jak dzika świnia. P O L E C A M.
dla mnie najlepszy to jak samolot miał się rozbić. ;] jak Alex mówi do tej zebry (kurcze nie pamiętam jak się nazywa;) i mówi w tej chwili chcem, żebyś wiedział, że zepsułem twojego iPoda ;)). a zebra co?! zabiję cię!;]
aaaa i jeszcze ;] jak małpy powtarzały hehe ;] powtórz dalej- cocer spaniel ;] hahaha, poszłabym jeszcze raz ;)