PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558111}

Ludzka stonoga 2

The Human Centipede II (Full Sequence)
2011
3,6 25 tys. ocen
3,6 10 1 25154
4,5 10 krytyków
Ludzka stonoga 2
powrót do forum filmu Ludzka stonoga 2

Mam pytanie, dlaczego zdjęcia z filmu i zwiastuny są czarno białe? czy sam film jest też
czarno biały? czy to przez to, że jest tak obrzydliwy? I kolejne pytanie, czy oglądał ktoś ten
film? Gdzie mogę go obejrzeć? Czy naprawdę jest taki obrzydliwy, jak wszyscy mówią?

missdesire

Jak kolor obrazu ma wpływać na jego treść? Pytanie na poziomie

użytkownik usunięty
smokexthat

Przecież Panna Pożądanie wcale nie pytała o to czy kolory wpływają na treść. Pytała czy film jest naprawdę obrzydliwy.

"czy sam film jest też czarno biały? czy to PRZEZ TO, że jest tak obrzydliwy?" a patrzcie, cannibal holocaust zrobili kolorowy, huehueh

użytkownik usunięty
smokexthat

Ale Cannibal Holocaust to całkiem inny rodzaj filmu.
Trudno przedstawić dżunglę w czarno-białych barwach, aby zrobiła wrażenie. A LS2 miała być brudna, szara, zepsuta... czarno-biały kolor jak najbarzdiej podkreśla atmosferę.

No tak, to nie był do końca dobre porównanie, ale można się domyślić, że tutaj akurat chodziło o luźny przykład :) W każdym razie, ma się to nijak do obecnej dyskusji, w tym mojego pierwszego komentarza.

użytkownik usunięty
missdesire

Tylko internet. Nikt się nie odważy dać ten film do ogólnej dystrybucji handlowej :)

Tak, film jest czarno-biały. Ma to swój urok.

Czy film jest obrzydliwy? Hmmmm... a jak myślisz? :)

ocenił(a) film na 4

dajcie spokój z tym filmem :D obejrzałam go w listopadzie a do dziś nie wiem jaką mu wystawić ocenę
(na zalukaj jest)