PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725816}

Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 239560
4,1 82 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Fantastyczna postać. Bardzo fajnie przedstawiona, a przynajmniej do momentu odzyskania serca. Super fajnie pokazana przemiana (pojawiające się znikąd dłonie).

Ale czy ktoś mi może przypomnieć, bo chyba się pogubiłem w trakcie filmu, jak Rząd USA zdołał ją schwytać ? Jak rząd USA złapał czarownicę z Amazońskiej Jungli (chyba). Przecież ona bez serca była taka potężna, a zaraz po przejęciu nowego ciała miała wszystko czego chciała. Pod koniec filmu kiedy odzyskała serca była taaaaaaaka niby potężna. Więc jak podczas zdarzeń które sa w filmie jedynie wspominane dała się złapać ?

Mam wrażenie, że to przegapiłem. Z góry dzięki za odpowiedź

ocenił(a) film na 5
Pawelek777888

Niby złapali ją za pomocą tego serca. Ale pod koniec dla mnie to się kłóciło - wydawało mi się, że po jego odebraniu dalej była silna. Może niech jakiś uważny widz tutaj się wypowie, bo mnie to kiepsko idzie ;)

urinmyveins

Niby złapali ją za pomocą serca, bo ona chciała je odzyskać. I potrafiła je odzyskać dopiero potem. Ale kiedy je jeszcze miała to co? Dała się złapać? :/

czekamy w takim razie na kogoś kto to załapał, albo widział już wersję rozszerzoną

ocenił(a) film na 5
Pawelek777888

Chodzi o to, ze serce nie dawało jej mocy. Niczym w piratach z karaibów, serce było tylko "zakładnikiem"- kto miał serce, mógł kontrolować Enchantress grożąc, ze przebije to serce.
Enchantress potem odebrała serce od Amandy Waller i je sobie "wszczepiła", by nikt go ponownie nie odebrał.
Dodatkowo walizka była zabezpieczona, serce mogła usunąc tylko Waller, widać chociażby po tym, ze Amanda musiała szybko zidentyfikować odcisk palca po otworzeniu walizki.

viaxon

Ale to nie daje odpowiedzi na podstawowe wyżej zadane pytanie.

Jakim CUDEM Amanda Waller dostała to serce od sprawnej Enchantress, kiedy ta serce miała i miała mnóstwo czasu by uciec/zrobić cokolwiek.

ocenił(a) film na 5
Pawelek777888

Możliwe, że serce było ukryte. Tak czy siak- twórcy tego nie wyjaśnili.

ocenił(a) film na 4
viaxon

Znaleźli serce w ruinach, po tym kiedy Enchantress już je opuściła. Wiedźma tak jakby... zapomniała je ze sobą zabrać. Jak dla mnie totalnie logiczne.

go_frag_yourself

dokładnie

ocenił(a) film na 5
go_frag_yourself

W sumie Enchantress była tam przez tysiące lat.
Wiec po prostu nie mogła go zabrać.

ocenił(a) film na 8
Pawelek777888

Enchantress i jej brat byli tam uwięzieni. Ona chyba nie wiedziała że to serce tam jest, albo nie mogła go znaleźć...

ocenił(a) film na 9
Pawelek777888

Kierując się podaniami ludowymi wysłali ludzi do ruin gdzie znaleźli urnę z sercem i bratem.

ocenił(a) film na 6
Pawelek777888

To dziura fabularna. Może ta archeolog trzymała Enchantress z dala od kontrolowania swojego ciała, a może uśpili archeolog na czas szukania tego serca? Twórcy nie raczyli wyjaśnić.

ocenił(a) film na 7
Pawelek777888

Była scena w której Amanda Waller wspomina że udali się do tej jaskini właśnie po serce, znaleźli je między tymi czaszkami jak dobrze kojarzę.

Ciało Enchantress było zamknięte w tej "lalce",m a serce było w innym miejscu.

ocenił(a) film na 9
Pawelek777888

Wygląd Enchantress był magiczny. Ładna aktorka, po przemianie wyglądała naprawdę epicko i mrocznie. Nie wiem nawet jak to opisać. Tak sobie wyobrażam osobę opętaną przez jakiegoś ducha. Wygląda zarówno pięknie jak i strasznie.

Tłumaczenie serca (uwielbiam na siłe coś tłumaczyć xD):
1. Może po prostu wycieli jakieś sceny
2. Może demon nie mógł cały czas siedzieć w ciele pani archeolog i kiedy ta była sobą to coś zrobiła. W filmie jest scena jak siedzi w wannie z pentagramem czy coś. Może sama stopniowo powstrzymała demona.
3. Może najzwyczajniej w świecie zapomniała o tym sercu i zostawiła je w jaskini a oni je potem znaleźli
4. Może ktoś powiedział że jego matka nazywa się Marta i demon oddał za to swoje serce (trolling)

ocenił(a) film na 7
JohnnyRyper

Nr 4 jest najbardziej prawdopodobny ;)