Zgadzam się, ale jak dla mnie najlepszą częścią jest Powrót Jedi. Te miśki są rewelacyjne. No i ta muzyka w tle: http://www.youtube.com/watch?v=qp6KkmladeE - ogień ; )
Niedawno byłam na zlocie fanów SW i miałam przyjemność poznać panów Billy'ego Dee Williamsa, Kenny'ego Bakera, Jeremy'ego Bullocha oraz Juliana Glovera :) Myślałam, że zemdleję z radości :D
No i kurde AMEN !
Macie rację, film ciekawy i zaskakujący, do tego Vin Diesel w Roli Riddick' a :)
Daję 10 -chę !
Jest zajebisty, jestem miłośnikiem fantastyki od czasów Star-Wars i Blade Runner a ten film mnie bardzo pozytywnie zaskoczył, doskonałe efekty specjalne, akcja, dialogi i fabuła ! 10/10
Nie rób se jaj...
Gwiezdne Wojny, 12 Małp, Incepcja, Dystrykt 9, Jestem Legendą, to są filmy. ;q
które mi się nie spodobały ponieważ ani razu przechodzące ciarki niespowodowały :)
Mnie do Riddicka najbardziej zraziła scena z tym słońcem, które w ciągu setnej sekundy paliło najtrwalsze materiały, a Riddick'a nawet nie poparzyło mimo, że znajdował się pod jego wpływem nawet na kilka sekund. Ogólnie niezły film akcji z typowymi dla tego gatunku głupostkami, ale nic poza tym. ;P
Rzeczywiście trochę to dziwnie wyglądało, ale nie należy zapominać, że Riddick był Furianinem, co dawało mu większą siłę i wytrzymałość.
dokładnie scena Czyściciela (Furianina) kroczącego na śmierć chyba daje odpowiedź
To jest sf kolego zaraz ktos napisze ze jak mu to tak oczy swiecily xd tam moze zdarzyc sie wszystko
Wiem, że to sf, ale są pewne granice głupoty w filmach, które starają się być w miarę poważne.
polecam obejrzeć jeszcze raz szczególnie scenę gdy inny Furianin (Czyściciel) przechodzi kilka kroków w tym palącym słońcu nie paląc się w ułamku sekundy jak to ująłeś .
sci-fi? b... please.. to jest fantasy fiction, zadnego SCIENCE tam nie ma, to ze akcja dzieje sie w kosmosie w innym ukladzie planetarnym or whatever i chodza se jakies dziwne stworki to naprawde nie jest NAUKA, to FANTASTYKA i tyle
w takim razie większość filmów s-f są fantasy fiction tylko po co zawracać sobie głowę zbędnymi rzeczami :/
Kurde jakoś mi nie leży ten Riddick i nie wiem czemu. :/ Już sobie podaruję następną część.
Mi tak samo Riddick nie przypadł do gustu... z całej serii Pitch Black był ok, reszta słabo. Generalnie wg mnie do produkcji Sci-Fi takich jak Odyseja Kosmiczna, Mroczne miasto, Wehikuł czasu, Wyspa, Raport mniejszości, 12 małp, Łowca androidów, Mechaniczna pomarańcza, Planeta małp, serii Obcego, Pandorum, Prometeusza czy Equilibrium i wiele innych mu baaaaardzo daleko. No ale każdy ma swój gust :).
W końcu ktoś napisał to co mi chodziło po głowie ;)
Arcydziełem i realnym klasykiem jest dla mnie "Raport mniejszości", któremu Riddick niestety nie dorasta do pięt :)
Większość forumowiczów w tym temacie chwali sobie ten film, wiec postanowiłem przekonać się czy faktycznie i mi przypadnie do gustu.
I się nie zawiodłem.POLECAM!!!!