Jeśli ten film to jest średni to chciałbym zobaczyć jakie filmy krytycy ocenili na 6 i jakie są ich argumenty. Bo jestem po seansie w kinie i na "nie" widzę niewiele.
Ja na nie to po pierwsze widzę zdolności łowcy, czyli jego latanie po ścianach godne wampira czy samego Spider-Mana, a nie człowieka nawet nafaszerowanego ziołami (nie wiem czy w komiksach też tak działał), a po drugie na nie to jego charakter - jest za dobry, nie widać tu gościa należącego później do Sinister Six. No ale może później stanie się bardziej zły.
Dokładnie tak. Poszedłem bez oczekiwań bo niby klapa finansowa itd. a film od samego początku mi się podobał i mógłby trwać nawet dłużej bo i tak nie miałem ochoty patrzeć na zegarek. Dobre tempo, cały czas coś się dzieje. Bardzo dobry występ głównego aktora i fajnie opowiedziana historia. Przede wszystkim bez tego beznadziejnego, w ogólnie nie śmiesznego pseudo humoru Marvela z ostatnich lat. Przypomniały mi się stare filmy, za które pokochałem Marvela i kino superbohaterskie (m.in. spider-many Sama Raimiego, x-meni, nawet iron-man), gdzie nie były na siłę wciskane te głupie żarciki robiące z filmu jakąś bajkę dla dzieci (niestety kino superbohaterskie poszło w tym kierunku). Jednak film okazał się porażką i sony zapowiedziało, że porzuca inne projekty ze świata spider-mana, żeby nie zaszkodzić samemu spidermanowi ( kij, że film jest lepszy według mnie od samego spider-mana). W sumie nie ma się co dziwić skoro całkowicie bez fabuły i z ogromnym chaosem na ekrainie Deadpol i Wolverine ma dużo wyższą ocenę niż Kraven. Nie chodzi mi nawet o oceny krytyków bo na to nikt nie powinien patrzeć ale zwykli ludzie oceniają filmy w taki sposób że później dostajemy co dostajemy. Ciekawi mnie tylko, czy to głównie dzieci czy po prostu gust większości ludzi poszedł w takim kierunku.
Dokładnie - nie ma głupiego humoru dla 10-latków, jest gore (i to całkiem niezłe, efektowne), nie ma nic wpychane na siłę, akcja się toczy, nie ma zbędnych wątków romantycznych/politycznych/poglądowych... Po prostu film o tym o czym ma być. Nic więcej czy mniej.
Wiadomo - są też minusy i jakieś nielogiczności, ale przecież oglądamy fantastykę. Ogarnijcie się ludzie.
Na tle tych superbohaterskich strat czasu, ten jest naprawdę dobry. Nie rozumiem tak niskich ocen.
Tak jak mówisz, te oceny tutaj to jest jakiś żart, ci wielcy fachowcy co wystawiają opinię nic innego nie umią tylko biadolić, znawcy aż śmiać się chce, jak byśmy mieli czekać tylko na film który zrobi wielką furorę to była by to może jedna produkcja na rok albo słabiej. Wiele filmów ocenionych tutaj dość nisko są całkiem dobrym kinem i przyjemnonym dla oka widza.