Pewnie nie jestem pierwsza osoba ,ktora miala okazje juz ogladac wersje rozszerzona tego filmu..ale musze stwierdziec iz wypuszczanie do kin "paścia" w formie jaka mielismy ogladac jest niedopuszczalene..ale coz widocznie teraz nastala moda na wydawanie "extended" podwojne nabijanie kasy:]]suma sumarum wersja rezyserska powala na kolana:)
Moze ktos wie cos na temat wydania dodatkowego soundtracka z krolestwa...z utworami nie zawartymi na tymze ost.
Wersja rozszerzona soundtracku jest już w necie:D
A co do filmu...
To "Kingdom Of Heaven Directors Cut" jest to poprostu genialny film!
Kurcze..:]] cos nie moge znalezc tego extended ost..jesli masz juz go Acid..to prosilbym o przeslanie brakujacych trackow na gaheris@o2.pl z góry dzieki jakby co:)
Na amazon.com też o nim nie słyszeli
http://www.amazon.com/exec/obidos/search-handle-url/002-4943897-7183244?%5Fencod ing=UTF8&search-type=ss&index=music&field-keywords=kingdom%20of%20heaven [www.amazon.com/exec/obi...]
Harry Gregson Williams - Kingdom of Heaven - complete film version 2cd
01 Balansiya.mp3
13 Epitafio (Epitaph).mp3
16 Vide Cor Meum.mp3
18 The Crow Descends.mp3
19 Valhalla.mp3
20 City of Angels.mp3
21 Family Feud.mp3
24 End Credits.mp3
Są to utwory które nie skomponował Harry.... ale słychać je w czasie filmu(np. początek "Valhalla"z filmu "13thWarriaor" podczas przemowy Baliana)
"Vide Cor Meum"(żałobna pieśń po śmierci BaldwinaIV) i "Family Feud"(ok 1.00 jest tak charakterystyczny moment kulminacyjny gdy Balian woła"Więc, niech przyjdą!")
Panie Acid, jeżeli jesteś w posiadaniu tych utworków to czy byłbyś łaskaw podrzucić je na adres: invidiosus@wp.pl, jeśli to nie jest jakiś większy kłopot dla Ciebie, oczywiście :)
Specjalnie podałem tytuły:p
Ale jesli nie macie jeszcze tych utworów to moge wysłać dopiero 1 lipca.
Nie lubię się narzucać ale naprawdę niczego nie znalazłem :((( Żadnej z podanych empetrójek... Albo nie umiem szukać, albo jestem za stary na zabawę (z) komputerem [tudzież jedno i drugie]. Chyba muszę zdać się na Twoją łaskę, Panie Acid... Zechciej, proszę, wysłać Mi te pliczki, jeżeli znajdziesz trochę czasu :) Będę bardzo wdzięczny :)
zgadzam sie, ze wersja rezyserska wyjasnia emocje towarzyszace Sybilli pod koniec filmu itd, super w porownaniu z okrojona wersja kinowa, ale moze mi ktos wyjasnic o co chodzilo gdy (na poczatku filmu) Bailan wyruszyl za ojcem i spotkal ich w lesie, siedzieli przy ognisku i nagle...strzala przeszywa glowe jednego z towarzyszy Godfryda, a potem przyjezdza "banda poscigowa" za Bailanem..? czemu zanim doszlo do utarczki slownej juz zostal zabity czlowiek?? co to oznaczalo?? oczywiscie nie bylo tego motywu w wersji okrojonej
Rozmowa na zamku w czasie uczty pomiedzy bratem Godfryda i jego syna o bogactwach naszego krzyzowca oraz o jego problemie braku potomka;) swiadczy o prostej intrydze...;)
niebardzo rozumiem, chodzi mi o motyw, kiedy strzala przeszywa glowe kompana Godfryda w lesie, a zadnej rozmowy na zamku nie kojarze...
Siedzieli przy ognisku, po czym zaczeli sprawdzac mlodego kowala, co potrafi w walce na miecze, nastepnie podjechala grupa rycerzy, którzy zostali wysłani przez biskupa, aby zabrać i osądzić Bailana, za to, iż zabił księdza. Wyjść na dobre im to nie wyszło bo jego ojciec sprzeciwił się zabraniu syna, tak więc oni odjechali a za moment zaczęła się draka :) i poleciały strzały..itp.. :)