PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108083}

Królestwo niebieskie

Kingdom of Heaven
2005
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176806
6,4 40 krytyków
Królestwo niebieskie
powrót do forum filmu Królestwo niebieskie

Directors Cut

ocenił(a) film na 10

Pewnie nie jestem pierwsza osoba ,ktora miala okazje juz ogladac wersje rozszerzona tego filmu..ale musze stwierdziec iz wypuszczanie do kin "paścia" w formie jaka mielismy ogladac jest niedopuszczalene..ale coz widocznie teraz nastala moda na wydawanie "extended" podwojne nabijanie kasy:]]suma sumarum wersja rezyserska powala na kolana:)
Moze ktos wie cos na temat wydania dodatkowego soundtracka z krolestwa...z utworami nie zawartymi na tymze ost.

ocenił(a) film na 10
gaheris_2

Wersja rozszerzona soundtracku jest już w necie:D
A co do filmu...
To "Kingdom Of Heaven Directors Cut" jest to poprostu genialny film!

ocenił(a) film na 10
Acid_5

Kurcze..:]] cos nie moge znalezc tego extended ost..jesli masz juz go Acid..to prosilbym o przeslanie brakujacych trackow na gaheris@o2.pl z góry dzieki jakby co:)

ocenił(a) film na 8
gaheris_2

Na amazon.com też o nim nie słyszeli
http://www.amazon.com/exec/obidos/search-handle-url/002-4943897-7183244?%5Fencod ing=UTF8&search-type=ss&index=music&field-keywords=kingdom%20of%20heaven [www.amazon.com/exec/obi...]

ocenił(a) film na 10
gs01

Harry Gregson Williams - Kingdom of Heaven - complete film version 2cd

01 Balansiya.mp3
13 Epitafio (Epitaph).mp3
16 Vide Cor Meum.mp3
18 The Crow Descends.mp3
19 Valhalla.mp3
20 City of Angels.mp3
21 Family Feud.mp3
24 End Credits.mp3

Są to utwory które nie skomponował Harry.... ale słychać je w czasie filmu(np. początek "Valhalla"z filmu "13thWarriaor" podczas przemowy Baliana)

ocenił(a) film na 10
Acid_5

"Vide Cor Meum"(żałobna pieśń po śmierci BaldwinaIV) i "Family Feud"(ok 1.00 jest tak charakterystyczny moment kulminacyjny gdy Balian woła"Więc, niech przyjdą!")

Acid_5

Panie Acid, jeżeli jesteś w posiadaniu tych utworków to czy byłbyś łaskaw podrzucić je na adres: invidiosus@wp.pl, jeśli to nie jest jakiś większy kłopot dla Ciebie, oczywiście :)

ocenił(a) film na 10
Mortifer_BlackHeart

ja rowniez sie jeszcze przypomne w razie czego:)))) gaheris@o2.pl

ocenił(a) film na 10
gaheris_2

Specjalnie podałem tytuły:p

Ale jesli nie macie jeszcze tych utworów to moge wysłać dopiero 1 lipca.

Acid_5

Nie lubię się narzucać ale naprawdę niczego nie znalazłem :((( Żadnej z podanych empetrójek... Albo nie umiem szukać, albo jestem za stary na zabawę (z) komputerem [tudzież jedno i drugie]. Chyba muszę zdać się na Twoją łaskę, Panie Acid... Zechciej, proszę, wysłać Mi te pliczki, jeżeli znajdziesz trochę czasu :) Będę bardzo wdzięczny :)

ocenił(a) film na 8
Mortifer_BlackHeart

zgadzam sie, ze wersja rezyserska wyjasnia emocje towarzyszace Sybilli pod koniec filmu itd, super w porownaniu z okrojona wersja kinowa, ale moze mi ktos wyjasnic o co chodzilo gdy (na poczatku filmu) Bailan wyruszyl za ojcem i spotkal ich w lesie, siedzieli przy ognisku i nagle...strzala przeszywa glowe jednego z towarzyszy Godfryda, a potem przyjezdza "banda poscigowa" za Bailanem..? czemu zanim doszlo do utarczki slownej juz zostal zabity czlowiek?? co to oznaczalo?? oczywiscie nie bylo tego motywu w wersji okrojonej

ocenił(a) film na 10
baduista

Rozmowa na zamku w czasie uczty pomiedzy bratem Godfryda i jego syna o bogactwach naszego krzyzowca oraz o jego problemie braku potomka;) swiadczy o prostej intrydze...;)

ocenił(a) film na 8
gaheris_2

niebardzo rozumiem, chodzi mi o motyw, kiedy strzala przeszywa glowe kompana Godfryda w lesie, a zadnej rozmowy na zamku nie kojarze...

ocenił(a) film na 9
baduista

Siedzieli przy ognisku, po czym zaczeli sprawdzac mlodego kowala, co potrafi w walce na miecze, nastepnie podjechala grupa rycerzy, którzy zostali wysłani przez biskupa, aby zabrać i osądzić Bailana, za to, iż zabił księdza. Wyjść na dobre im to nie wyszło bo jego ojciec sprzeciwił się zabraniu syna, tak więc oni odjechali a za moment zaczęła się draka :) i poleciały strzały..itp.. :)