Byłem na premierze i byłem w szoku jak wiele nazistowskich i faszystowskich podtekstów ma ten film 'dla dzieci'... W szafie pająka widoczna czerwona przepaska ze swastyka? Przez kilka klatek widoczny Mein Kampf? Samolot którym leci pająk na samym końcu wlatuje w World Trade Center? To jest bajka DLA DZIECI? Powinna mieć raczej kategorie wiekową FF - fur fuhrer. Sam pająk w napisach zamiast Inspektor Pająk podpisany jako ADOLF PAJĄK - przypadek? (nie sądze) Nienormalne że taki film dopuszczono do dystrybucji jako bajkę
Też byłem zdziwiony takimi scenami i podtekstami, co ciekawe były one tylko w dzień premiery a potem chyba zostały wycięte bo znajomi byli i mówili że nic takiego nie pamiętają... czyżby zauważyli co wypuścili do kin i szybko się zreflektowali, cenzurując film?
Nie wiem, co se ludzie myśleli, ale ten "dla dzieci" film to jakaś k*rwa parodia. Pająk z swastyką, Mein Kampf, samolot w WTC, a sam pająk podpisany "Adolf Pająk"! To nie bajka, to jakaś psychoza. Dzieciaki pewnie wychodzą z kin traumatyzowane. Ktoś tu się zjechał na wyobraźni, serio. Szok, kurde, szok.
AKTUALIZACJA WĄTKU właśnie obejrzałem ten film w wersji 'ocenzurowanej' na steamingu Ama-zone PRIME i jest jeszcze gorzej niż było! Być może usunęli wątki nazistowskie ale dodali wątki +18! Dubbing oczywiście generowany tam przez AI ale to nie było najgorsze... Niby bajka dla dzieci a co chwile wątki sexualne i niebezpieczne, pająk opryskany spe*mą sam wytryskuje co chwile, gołe pajęczyce i poczwary, naje*busy wszędzie alkohol to jest dla dzieci? Chyba dzieci Żaka TOrresa albo innego ochlejusa. Sam inspektor to wielki NIEUDAS nic mu nie wychodzi jest debilem i nic nie potrafi sam zrobić (Oprócz zakulisowego loda dla Karaluszka co jest niedwuznacznie zasugerowane). Wisienką na torcie było zatrudnienie w ostatniej chwili predatora i s*x offender Rifa Fajnsa (Ralph Fiennes) który dosłownie pojawil sie w tym filmie na 30 sekund żeby rzucić jakimś niesmacznym żartem, rozebrać sie i pokazać pin*dola i zostać zjedzonym przez rybe. Ktoś to widział? Skandaliczne dzieło szatana, omijac szerokim łukiem
Niestety tak było, też oglądałem ten film dzisiaj na streamingu i mogę potwierdzić te słowa :( Oglądałem film z moim dzidziochem i co chwilę pytał dlaczego ten inspektor pająk co chwile pokazuje jakieś banany, ogórki, dlaczego co chwile strzela jakąś białą cieczą, ja sam nie potrafiłem odpowiedzieć na te pytania bo sam byłem w szoku i odebrało mi mowę. Powszechne nagość i seks wszędzie, nagie pajęczyce tańczące w klatkach na rurach? Pająk w poszukiwaniu dowodów otwiera kogoś torbę a tam kondom? Co zrobił pająk oczywiście założył gume na pin*dola i się zabrał za czarną wdowę. Kiedy na ekran wyskoczył Ralph Fiennes z fujarą w ręku wyj*bało mnie z kapci i już miałem wyłączyć to 'dzieło' ale coś mnie tknęło żeby jeszcze kilka sekund poczekać. Jakież było moje zdziwienie kiedy nagle w tle pojawiła się flaga 3 Rzeszy a inspektor Pająk założył charakterystyczną czerwoną opaskę i uniósł ręke wykrzykując jakieś słowa po niemiecku. Niepoważna produkcja a osoby odpowiedzialne za jej stworzenie a potem rozpowszechnienie powinny pójść na długie lata do paki (albo na krzesło elektryczne)