PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 326965
6,3 52 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Dotąd myślałam, że w "Hobbicie" nie będzie większych niedogodności (oczywiście poza tym, że jest podzielony aż na trzy części), ale z każdym kolejnym zwiastunem i artykułem mam coraz większe obawy, czy Jackson nie przesadzi ze zmianami w fabule! Byłoby to straszne, bo przecież cała trylogia WP była, jak na ekranizacje, całkiem wierna. Tymczasem, jeśli chodzi o drugą część "Hobbita", to jest parę rzeczy, które aż kują w oczy. Co na przykład robi tam Legolas?! Z tego, co się orientuję, to takich niespodzianek ma być więcej!
A trzecia część? Jeśli akcja drugiej skończy się gdzieś ok. zabicia Smauga, to na trzecią część przypada już praktycznie tylko Bitwa Pięciu Armii. Co Jackson planuje zrobić, żeby rozciągnąć ją na cały film?
No i ten dubbing... To prawda, że Gollum ma mówić głosem Szyca? Nie chce mi się wierzyć:D

Embema

Co ty wczoraj się urodziłaś? Hobbit został podzielony na 3 części, Jackson dodał coś od siebie i jeszcze jakieś wątki z notatek Tolkiena. Szyc głosem Golluma jest, a czy będzie dalej to nie wiadomo, bo nie wiadomo czy Gollum się jeszcze pojawi.

Embema

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Pustkowie+Smauga-2013-469867/articles

ocenił(a) film na 9
Embema

WP zupełnie nie było wierne z książkowym pierwowzorem, choć faktem jest, że tutaj nawymyślane jest więcej.

ocenił(a) film na 9
Embema

Już ten temat był tyle razy wałkowany tutaj, że radziłabym przeglądnąć forum. A kwestia Legolasa to już w ogóle...

ocenił(a) film na 10
Embema

Legolas będzie w filmie, bo Thrandi postanowił jednak wypuścić go z piwnicy.

Embema

Hahaha wp zgodne z ksiażką? Hahahah skąd ty się urwałeś?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
shady10

Powiedziane dobrze, ale mógłbys nie używać wulgaryzmów?

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

tak mógłbym. przepraszam^

a tu taki bonusik ;d https://www.youtube.com/watch?v=B80WZ-IXT3w#t=45

shady10

Thanks.

użytkownik usunięty
Embema

"Co na przykład robi tam Legolas?! "

Skoro są elfy to może być i Legolas. W książce go nie było bo jeszcze nie został wymyślony, ale spokojnie mógł tam być i dzięki temu będzie silniejszy związek Hobbita z LOTRem. Nie widzę problemu.

użytkownik usunięty

Dla twojej wiadomości Hobbit był napisany po Władcy pierścieni więc był już wymyślony. A wstawienie go tam to jedna z najgorszych, żeczy jakie mogli zrobić w i tak już zpartolonym filmie.

ocenił(a) film na 6

Yyyy, wtf? Mam nadzieję że to trolling (marny)

użytkownik usunięty
Joecrou

Albo pospolita głupota połączona z kaleczeniem polskiej ortografii.

ocenił(a) film na 6

A no... Niestety takich ludzi nie brakuje...

użytkownik usunięty
Joecrou

... jak ty.

ocenił(a) film na 7

I ty donosicielski lewaku śmiesz coś szczekać?

użytkownik usunięty
straightlines

Good, good, let the butthurt flow through you :)

Bolesne, no nie? Ktoś cię wkoorwił i możesz mu naskoczyć. Ach ta bezsilna wściekłość i ból dupy nie do zniesienia :)

ocenił(a) film na 7

WALI MNIE TO, TO TY JESTEŚ TCHÓREZM SKRYWAJĄCYM SIE ZA INTERNETEM:)

użytkownik usunięty

Poloniści od siedmiu boleści się znaleźli, gdzie tam niby były błędy ortograficzne? Poza tym wytłumacz mi dlaczego mój poprzedni post jest dla ciebie taki głupi.

użytkownik usunięty

"żeczy", "zpartolonym"

Jest taki głupi, bo Hobbit był napisany na długo PRZED Władcą Pierścieni.

użytkownik usunięty

Rzeczywiście błąd jest, a Hobbit był napisany przed Władcą Pierścieni, mój błąd :/
Mimo to nie zmienię zdania, że wstawienie tam Legolasa było jedną z gorszych rzeczy jakie można było zrobić.

ocenił(a) film na 6

Nie. Gdyby Tolkien pisał Hobbita po WP, Legolas by się tam znalazł i nie ma co do tego wątpliwości.

użytkownik usunięty
Joecrou

Nie, to nie był trolling.

użytkownik usunięty

"Dla twojej wiadomości Hobbit był napisany po Władcy pierścieni więc był już wymyślony"

Oho, ktoś tu zdaje się w dupie był i gówno widział.

ocenił(a) film na 7

Przynajmniej nie jest lewackim warchlakiem jak ty, tchórzliwy donosicielu.

użytkownik usunięty

Oho, ktoś tu zdaje się dostaje bólu dupy. Polecam pójść do apteki po maść i coś na uspokojenie.

ocenił(a) film na 8
Embema

marny trolling

ocenił(a) film na 7
katedra

Uspokój się, koleś w żadnym miejscu nie trolluje.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Jasne, a temat z serii: PJ psuje Hobbita, bo niby co tam robi ten blady ork, którego nie było w książce!!!11111??" nie są już nawet nudne, to po prostu marnej jakości trolling

ocenił(a) film na 7
katedra

Jak na razie tekstami swoimi bardziej przypominasz trolling. Jakoś inni umieją to zobaczyc i snesownie odpowiadają. Bawisz się w Kamilka, że każdy głos krytyki to trolling. Proszę cię.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Raczej mam dość odpowiadać po raz n dlaczego w Hobbicie pojawiają się takie a nie inne postacie, co to jest to Dol Guldur i właściwie dlaczego nie ma Froda

ocenił(a) film na 7
katedra

To po co odpowiadasz? Nie jest sensowniej milczeć? Poza tym nie każdy musi wiedzieć tyle ile ty wiesz, to rzecz bardzo normalna, stąd też pytania. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
straightlines

Niestety po pierwszej części takie pytania nie są na miejscu

ocenił(a) film na 7
katedra

Jeśli ktoś nie oglądałaś pierwszej części? Każde pytanie jest na miejscu. Jeśli tak bardzo boli Cię treść pytan, to po prostu nie odpowiadaj.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Jeśli tak bardzo bolą cię te wypowiedzi, to ich nie czytaj

ocenił(a) film na 7
katedra

Rozumiem, że w takim razie chcesz bawić się w Kamilka. Ok niech Ci będzie ale nie na tym forum, znajdź sobie inne gdzie będziesz się czepiałą zwykłych pytań ok?

ocenił(a) film na 8
straightlines

Aha czyli ja mam się zamknąć,ale ty nie jesteś już tak miły i nie przestaniesz czytać komentarzy, które cię nie interesują?

katedra

Nie kłóccie się, drogie dzieci.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nikt się tu nie kłóci spokojnie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Bez urazy. Obstawiam, że te dzieci są starsze od ciebie.

ocenił(a) film na 7
Kofwit

Przecież to jest takie proste, czy każdy kto tu wchodzi musi wiedzieć wszystko? Większość to rozumie i normalnie odpowiada, ale zawsze znajdzie się ktoś komu nie pasuje taki obrót sprawy. Ręce opadają.

ocenił(a) film na 7
straightlines

Forum zdominowali znawcy, podobnie jak Grę o tron i chcą się wykazać, a osoba nie znająca się na rzeczy nie ma lekko.

Kofwit

Hahah a wnioskujesz to po...? Wiek nie ma tu znaczenia.

kamilxxx09

Ma... z wiekiem przychodzi i szacunek do zdania innych ludzi

sentia

To wykaż się tym szacunkiem.

kamilxxx09

W którym miejscu teraz się nim nie wykazałam?
Opanuj się człowieku.

sentia

Nie prowokuj i nie odpisuj na stare posty.

kamilxxx09

Masz problem z oceną sytuacji. Ja się nie prowokuję tylko staram ci się wyjaśnić co przychodzi z czasem. Poza tym 4 dni to nie jest stary post. Poza tym nie będziesz mi mówił na jakie posty mogę odpisywać a na jakie nie. Mogę robić co chcę i pisac do kogo chcę i co chcę.

sentia

A ty masz problemy językowe: literówki i powtórzenia.