Dotąd myślałam, że w "Hobbicie" nie będzie większych niedogodności (oczywiście poza tym, że jest podzielony aż na trzy części), ale z każdym kolejnym zwiastunem i artykułem mam coraz większe obawy, czy Jackson nie przesadzi ze zmianami w fabule! Byłoby to straszne, bo przecież cała trylogia WP była, jak na ekranizacje, całkiem wierna. Tymczasem, jeśli chodzi o drugą część "Hobbita", to jest parę rzeczy, które aż kują w oczy. Co na przykład robi tam Legolas?! Z tego, co się orientuję, to takich niespodzianek ma być więcej!
A trzecia część? Jeśli akcja drugiej skończy się gdzieś ok. zabicia Smauga, to na trzecią część przypada już praktycznie tylko Bitwa Pięciu Armii. Co Jackson planuje zrobić, żeby rozciągnąć ją na cały film?
No i ten dubbing... To prawda, że Gollum ma mówić głosem Szyca? Nie chce mi się wierzyć:D
Co ty wczoraj się urodziłaś? Hobbit został podzielony na 3 części, Jackson dodał coś od siebie i jeszcze jakieś wątki z notatek Tolkiena. Szyc głosem Golluma jest, a czy będzie dalej to nie wiadomo, bo nie wiadomo czy Gollum się jeszcze pojawi.
WP zupełnie nie było wierne z książkowym pierwowzorem, choć faktem jest, że tutaj nawymyślane jest więcej.
Już ten temat był tyle razy wałkowany tutaj, że radziłabym przeglądnąć forum. A kwestia Legolasa to już w ogóle...
tak mógłbym. przepraszam^
a tu taki bonusik ;d https://www.youtube.com/watch?v=B80WZ-IXT3w#t=45
"Co na przykład robi tam Legolas?! "
Skoro są elfy to może być i Legolas. W książce go nie było bo jeszcze nie został wymyślony, ale spokojnie mógł tam być i dzięki temu będzie silniejszy związek Hobbita z LOTRem. Nie widzę problemu.
Dla twojej wiadomości Hobbit był napisany po Władcy pierścieni więc był już wymyślony. A wstawienie go tam to jedna z najgorszych, żeczy jakie mogli zrobić w i tak już zpartolonym filmie.
Good, good, let the butthurt flow through you :)
Bolesne, no nie? Ktoś cię wkoorwił i możesz mu naskoczyć. Ach ta bezsilna wściekłość i ból dupy nie do zniesienia :)
Poloniści od siedmiu boleści się znaleźli, gdzie tam niby były błędy ortograficzne? Poza tym wytłumacz mi dlaczego mój poprzedni post jest dla ciebie taki głupi.
"żeczy", "zpartolonym"
Jest taki głupi, bo Hobbit był napisany na długo PRZED Władcą Pierścieni.
Rzeczywiście błąd jest, a Hobbit był napisany przed Władcą Pierścieni, mój błąd :/
Mimo to nie zmienię zdania, że wstawienie tam Legolasa było jedną z gorszych rzeczy jakie można było zrobić.
Nie. Gdyby Tolkien pisał Hobbita po WP, Legolas by się tam znalazł i nie ma co do tego wątpliwości.
"Dla twojej wiadomości Hobbit był napisany po Władcy pierścieni więc był już wymyślony"
Oho, ktoś tu zdaje się w dupie był i gówno widział.
Oho, ktoś tu zdaje się dostaje bólu dupy. Polecam pójść do apteki po maść i coś na uspokojenie.
Jasne, a temat z serii: PJ psuje Hobbita, bo niby co tam robi ten blady ork, którego nie było w książce!!!11111??" nie są już nawet nudne, to po prostu marnej jakości trolling
Jak na razie tekstami swoimi bardziej przypominasz trolling. Jakoś inni umieją to zobaczyc i snesownie odpowiadają. Bawisz się w Kamilka, że każdy głos krytyki to trolling. Proszę cię.
Raczej mam dość odpowiadać po raz n dlaczego w Hobbicie pojawiają się takie a nie inne postacie, co to jest to Dol Guldur i właściwie dlaczego nie ma Froda
To po co odpowiadasz? Nie jest sensowniej milczeć? Poza tym nie każdy musi wiedzieć tyle ile ty wiesz, to rzecz bardzo normalna, stąd też pytania. Pozdrawiam
Jeśli ktoś nie oglądałaś pierwszej części? Każde pytanie jest na miejscu. Jeśli tak bardzo boli Cię treść pytan, to po prostu nie odpowiadaj.
Rozumiem, że w takim razie chcesz bawić się w Kamilka. Ok niech Ci będzie ale nie na tym forum, znajdź sobie inne gdzie będziesz się czepiałą zwykłych pytań ok?
Aha czyli ja mam się zamknąć,ale ty nie jesteś już tak miły i nie przestaniesz czytać komentarzy, które cię nie interesują?
Przecież to jest takie proste, czy każdy kto tu wchodzi musi wiedzieć wszystko? Większość to rozumie i normalnie odpowiada, ale zawsze znajdzie się ktoś komu nie pasuje taki obrót sprawy. Ręce opadają.
Forum zdominowali znawcy, podobnie jak Grę o tron i chcą się wykazać, a osoba nie znająca się na rzeczy nie ma lekko.
Masz problem z oceną sytuacji. Ja się nie prowokuję tylko staram ci się wyjaśnić co przychodzi z czasem. Poza tym 4 dni to nie jest stary post. Poza tym nie będziesz mi mówił na jakie posty mogę odpisywać a na jakie nie. Mogę robić co chcę i pisac do kogo chcę i co chcę.