Nie wiem. Ludzie się tak zachwycają a ja się czuję "oszukana".
Facet skojarzył mi się z kobietą, i to nie jest bynajmniej komplement...Zła Królowa już była i nie w tej bajce...Ktoś tu na forum nazwał go "Barbie w kołnierzu ortopedycznym" i coś w tym jest...
Owszem, prezencja może i odpowiednia ale nie ma w sobie odpowiedniej ilości majestatu jakiej bym po nim oczekiwała. Lee się dwoi i troi, jednak z całym szacunkiem wyszło średnio.
Do tego nieoczekiwanie irytujący i dziecinny, te gorzkie żale do Tauriel, bicz pliz...
I nie dotrzymuje danego słowa. Współczuję Legolasowi ojca palanta, nie dziwota że nawiał z chaty.
Nawet tak wypasionej;P
Ja też się czuję oszukana.. ale tylko dlatego że Thranduila było zdecydowanie za mało. Ogółem wypadł świetnie. Jest właśnie taki jak powinien być król elfów zarówno jeśli chodzi o wygląd jak i zachowanie w odniesieniu do tych"manier" typowych dla królów, o tą wyniosłość, zadufanie w sobie. Dla mnie jest ekstra :)
Bo elfy to takie właśnie takie barbie są, ładne, smukłe , młodo wyglądające, wyniosłe i dumne, ogólnie Narcyze. Do tego mądre i doświadczone ale zawsze zwycięża u nich ich elfia natura:duma, wyniosłość i nie liczenie się z innymi gatunkami ( bo są gorsze).
Thranduila będzie wiecej w 3 czesci. A sama postac genialna i swietnie zagrana. Przebija bez problemu Elronda:)
Odpowiadasz pytaniem na pytanie. Ty porównywałeś sobie zalety techniczne LotR i Hobbita, i że klimat lepszy w Hobbicie i że muzyka lepsza i gra aktorska i wyjeżdżasz mi z tekstem "Na cholerę porównywac Lotra z Hobbitem?" - czyli to tylko twój przywilej porównywać te 2 trylogie? Inni już nie mogą?
Tak jak w obronie hobbita stwierdziłeś że drużyna ma tylko lepszą muzykę końcową a we wszystkim innym hobbit wygrywa
Kłamstwo. Nigdzie nie pisałem, że Hobbit we wszystkim wygrywa tylko jak już, że stoi na takim samym poziomie. i odnosiło się to do 1 części.
Więc porównałeś te dwa filmy
I nie widzisz żadnych wad hobbita który oczywiscie musi byc dosłownie we wszystkim lepszy oprócz jednej piosenki
Kłamiesz jak z nut,przebiegły chłopczyku.
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Niezwyk%C5%82a+podr%C3%B3%C5%BC-2012-343217 /discussion/Wczoraj+obejrza%C5%82em+po+raz+kolejny+Dru%C5%BCyn%C4%99+Pier%C5%9Bc ienia+i...,2121799
Na cholerę porównywac Lotra z Hobbitem?
Ja niczego nie porównuję. I nie, nie mogą.
Tylko w obronie Hobbita, gdy inni pierwsi zaczynają swoje porównania.
Karze?Karać Cię nie będę;)I Ty odsyłasz forumowiczów do nauki poprawnej pisowni?
Jak nie jak tak? To czemu wszędzie głosisz, że Hobbit jest lepszy od LotR w każdej kategorii, że Smaug lepszy od Balroga, że Thranduil lepszy od Elronda? Nie lepiej porównywać filmy z tej samej płaszczyzny?
No to już była po prostu prowokacja, która wywołała kolejną kłótnię. W dodatku kiepska, bo co jak co, ale Elronda z Thranduilem porównywać można, chociażby dlatego, że obaj są elfickimi władcami i swoje przeżyli... Fakt, charaktery inne, ale to nie przeszkadza w zestawianiu postaci, a wręcz może pomóc w wyciąganiu co ciekawszych wniosków...
Popieram. Swoją drogą Elrond chyba zawsze będzie już dla mnie najlepiej przedstawionym elfickim władcą ever
Otóż to. Przecież to tylko dwie (całkowicie różne) postacie filmowe/książkowe zagrane przez aktorów tak jak to reżyser widział/pisarz napisał. To było bardzo dobre spostrzeżenie imho. Jakiekolwiek porównania typu kto "lepszy", "fajniejszy" są totalnie bez sensu, zwłaszcza bez jakiegokolwiek uzasadnienia o co chodzi - charakter, wygląd postaci, czy może o grę aktorską itp.? Jak dla mnie jeśli o to ostatnie chodzi to i jeden i drugi wypadł bardzo dobrze.
zgadzam się, świetnie wykreowana postać nie wiem o co chodzi z tym wątkiem na forum;]]
A ty jaka byś była, gdyby tkwiło w tobie zażenowanie z powodu oberwania grabiami?
No na faceta to typ nie bardzo wygląda.Na hetero faceta rzecz jasna. Co innego Elrond:D
Ja nie wiem co wy z tym homoseksualizmem. Dlaczego nie wygląda na faceta? Wysoki, postawny, niski głos. Wygląda jak elf, po prostu. Wyniosły król i tyle. Totalnie nie rozumiem tych doczepek, że wygląda jak baba. Przecież elfy nosiły te niby kiecki, długie włosy itd. Zresztą twarz ma męską, taki długi nos jak skocznia narciarska. Dlaczego wcześniej nikt tego nie zauważył, po 1 cześci, tylko wszyscy się zachwycali?
co się dziwisz - nie dziw się - mamy coraz bardziej spłaszczone społeczeństwo - typowo męski - właśnie ta twarz - usta i nos - ciekawe ilu napierd....... na niego facetów ma 191 wzrostu i zadbane włosy i tak pięknie wyrzeźbione rysy przy sile dwóch lub trzech ludzi (bo elfowie byli silniejsi od ludzi)........
wszędzie się widzi pedałów - to prawdopodobnie neurotyczne lęki.......:)