PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 326947
6,3 52 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Nie wiem. Ludzie się tak zachwycają a ja się czuję "oszukana".
Facet skojarzył mi się z kobietą, i to nie jest bynajmniej komplement...Zła Królowa już była i nie w tej bajce...Ktoś tu na forum nazwał go "Barbie w kołnierzu ortopedycznym" i coś w tym jest...
Owszem, prezencja może i odpowiednia ale nie ma w sobie odpowiedniej ilości majestatu jakiej bym po nim oczekiwała. Lee się dwoi i troi, jednak z całym szacunkiem wyszło średnio.
Do tego nieoczekiwanie irytujący i dziecinny, te gorzkie żale do Tauriel, bicz pliz...
I nie dotrzymuje danego słowa. Współczuję Legolasowi ojca palanta, nie dziwota że nawiał z chaty.
Nawet tak wypasionej;P

ocenił(a) film na 7
WhiteDemon

Ja też się czuję oszukana.. ale tylko dlatego że Thranduila było zdecydowanie za mało. Ogółem wypadł świetnie. Jest właśnie taki jak powinien być król elfów zarówno jeśli chodzi o wygląd jak i zachowanie w odniesieniu do tych"manier" typowych dla królów, o tą wyniosłość, zadufanie w sobie. Dla mnie jest ekstra :)

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Bo elfy to takie właśnie takie barbie są, ładne, smukłe , młodo wyglądające, wyniosłe i dumne, ogólnie Narcyze. Do tego mądre i doświadczone ale zawsze zwycięża u nich ich elfia natura:duma, wyniosłość i nie liczenie się z innymi gatunkami ( bo są gorsze).

ocenił(a) film na 9

właśnie.

WhiteDemon

Thranduila będzie wiecej w 3 czesci. A sama postac genialna i swietnie zagrana. Przebija bez problemu Elronda:)

kamilxxx09

Przecież to są całkiem inne postaci o różnych charakterach. Na cholerę je porównywać?

hr_dooku

Na cholerę porównywac Lotra z Hobbitem?

kamilxxx09

Odpowiadasz pytaniem na pytanie. Ty porównywałeś sobie zalety techniczne LotR i Hobbita, i że klimat lepszy w Hobbicie i że muzyka lepsza i gra aktorska i wyjeżdżasz mi z tekstem "Na cholerę porównywac Lotra z Hobbitem?" - czyli to tylko twój przywilej porównywać te 2 trylogie? Inni już nie mogą?

hr_dooku

Ja niczego nie porównuję. I nie, nie mogą.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Często porównujesz obie trylogie

pemmil

Tylko w obronie Hobbita, gdy inni pierwsi zaczynają swoje porównania.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Tak jak w obronie hobbita stwierdziłeś że drużyna ma tylko lepszą muzykę końcową a we wszystkim innym hobbit wygrywa

pemmil

Kłamstwo. Nigdzie nie pisałem, że Hobbit we wszystkim wygrywa tylko jak już, że stoi na takim samym poziomie. i odnosiło się to do 1 części.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Czyli w niczym nie jest lepszy oprócz muzyki tak?

pemmil

Jakiej muzyki znowu? Powiedziałem, ze moim zdaniem DP jest lepsza od NP tylko piosenką końcową.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Więc porównałeś te dwa filmy
I nie widzisz żadnych wad hobbita który oczywiscie musi byc dosłownie we wszystkim lepszy oprócz jednej piosenki

pemmil

Tak się kłócicie o to żeby kazdy miał swoją opinię. No to prosze bardzo - to moja.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

To miej ale nie mów nic jak ktoś ma inną

pemmil

Moja sprawa.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Kłamiesz jak z nut,przebiegły chłopczyku.

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Niezwyk%C5%82a+podr%C3%B3%C5%BC-2012-343217 /discussion/Wczoraj+obejrza%C5%82em+po+raz+kolejny+Dru%C5%BCyn%C4%99+Pier%C5%9Bc ienia+i...,2121799

ellleone

gdzie ty masz kłamstwo?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Na cholerę porównywac Lotra z Hobbitem?

Ja niczego nie porównuję. I nie, nie mogą.

Tylko w obronie Hobbita, gdy inni pierwsi zaczynają swoje porównania.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Myśleć za Ciebie nie będę.

ellleone

Nikt ci nie karze

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Karze?Karać Cię nie będę;)I Ty odsyłasz forumowiczów do nauki poprawnej pisowni?

ellleone

Dobra jestem zmęczony twoimi wypocinami? O czym my dyskutujemy? O mojej pomyłce? Czy o filmie?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

O Twojej hipokryzji i braku kręgosłupa.

kamilxxx09

Jak nie jak tak? To czemu wszędzie głosisz, że Hobbit jest lepszy od LotR w każdej kategorii, że Smaug lepszy od Balroga, że Thranduil lepszy od Elronda? Nie lepiej porównywać filmy z tej samej płaszczyzny?

hr_dooku

Nigdzie nie pisałem, ze jest lepszy w kazdej kategorii. Nie zmyślaj.

kamilxxx09

Ooo! to jednak nie jest?! Jestem zaskoczony.

hr_dooku

No co ty nie powiesz.

kamilxxx09

Ale i tak twierdzisz, że jest lepszy tylko piosenką końcową, więc co za różnica...

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

Nie napisał twierdził że jedyną lepszą rzeczą w lotr jest muzyka końcowa

pemmil

Szkoda, że tylko to.

hr_dooku

No to już była po prostu prowokacja, która wywołała kolejną kłótnię. W dodatku kiepska, bo co jak co, ale Elronda z Thranduilem porównywać można, chociażby dlatego, że obaj są elfickimi władcami i swoje przeżyli... Fakt, charaktery inne, ale to nie przeszkadza w zestawianiu postaci, a wręcz może pomóc w wyciąganiu co ciekawszych wniosków...

ocenił(a) film na 8
Suweren1

Popieram. Swoją drogą Elrond chyba zawsze będzie już dla mnie najlepiej przedstawionym elfickim władcą ever

hr_dooku

Otóż to. Przecież to tylko dwie (całkowicie różne) postacie filmowe/książkowe zagrane przez aktorów tak jak to reżyser widział/pisarz napisał. To było bardzo dobre spostrzeżenie imho. Jakiekolwiek porównania typu kto "lepszy", "fajniejszy" są totalnie bez sensu, zwłaszcza bez jakiegokolwiek uzasadnienia o co chodzi - charakter, wygląd postaci, czy może o grę aktorską itp.? Jak dla mnie jeśli o to ostatnie chodzi to i jeden i drugi wypadł bardzo dobrze.

kamilxxx09

Ja też tak uważam. Thranduil był świetny! Dobrze, że w następnej części będzie go więcej ;)

_Sann_

W 3 czesci będzie strasznie duzo różnorodności :)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

zgadzam się, świetnie wykreowana postać nie wiem o co chodzi z tym wątkiem na forum;]]

ocenił(a) film na 10
WhiteDemon

A ty jaka byś była, gdyby tkwiło w tobie zażenowanie z powodu oberwania grabiami?

ocenił(a) film na 8
Annqa

W sumie racjaXD

ocenił(a) film na 7
WhiteDemon

Elrond tysiąc razy lepszy od Thranduila. Bez dwóch zdań.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Annqa

Ja wybieram Elronda. Thranduil to nosi damskie ciuszki i sam zachowuje się jak pedał.

użytkownik usunięty
Klocuch12

Jak to Elf, wyniosły i piękny ale może posiekać albo główkę obciąć.

ocenił(a) film na 9
Klocuch12

jaki pedał matko i córko? ale dlaczego pedał akurat?

ocenił(a) film na 7
Aredhel125

No na faceta to typ nie bardzo wygląda.Na hetero faceta rzecz jasna. Co innego Elrond:D

ocenił(a) film na 9
straightlines

Ja nie wiem co wy z tym homoseksualizmem. Dlaczego nie wygląda na faceta? Wysoki, postawny, niski głos. Wygląda jak elf, po prostu. Wyniosły król i tyle. Totalnie nie rozumiem tych doczepek, że wygląda jak baba. Przecież elfy nosiły te niby kiecki, długie włosy itd. Zresztą twarz ma męską, taki długi nos jak skocznia narciarska. Dlaczego wcześniej nikt tego nie zauważył, po 1 cześci, tylko wszyscy się zachwycali?

ocenił(a) film na 8
straightlines

co się dziwisz - nie dziw się - mamy coraz bardziej spłaszczone społeczeństwo - typowo męski - właśnie ta twarz - usta i nos - ciekawe ilu napierd....... na niego facetów ma 191 wzrostu i zadbane włosy i tak pięknie wyrzeźbione rysy przy sile dwóch lub trzech ludzi (bo elfowie byli silniejsi od ludzi)........

wszędzie się widzi pedałów - to prawdopodobnie neurotyczne lęki.......:)