PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 326947
6,3 52 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Wczoraj obejrzałem Star Trek Into Darkness. Jestem zachwycony grą aktorską, kontrolą swojego głosu oraz kreacją stworzoną dla niejakiego Harrisona ( ;) bez ew. spojlerów dla nie-nerds'ów załogi USS Enterprise). Po tym co zobaczyłem, jestem spokojny o Smauga, a wręcz podekscytowany - jestem pewien, że będzie to jedna z tych rzeczy, które w jakiś sposób odmienią kino i wniosą powiew świeżości do filmów fantasy. A Wy jak myślicie? :)

Gr3gorius

Głos ma w star treku super. Smaug będzie jak Lord Vader;)

ocenił(a) film na 9
obleh

Smaug Smaugiem... ja jestem jednak ciekaw gry aktorskiej w przypadku Saurona :-) Czy faktycznie zostanie ta postać ukazana skoro (jak wspominał w jednym z wywiadów Peter Jackson), ma on dość rozbudowaną rolę w II części filmu...
Do rozwiązania zagadek pozostaje jeszcze pół roku :D

ocenił(a) film na 9
obleh

Głos świetny, ale do tego gra aktorska naprawdę na wysokim poziomie. Jestem ciekaw jak to wszystko wyjdzie z tym jaszczurowatym pyskiem Smauga, nie wierzę, że Peter zadowoli się byle czym :)

ocenił(a) film na 8
Gr3gorius

Boże, jak ja go uwielbiam !!! Nie mam żadnych zarzutów gdy oglądam go w jakimkolwiek filmie ;) polecam obejrzeć serial BBC Sherlock tam pokazał co potrafi i szczerzę oprócz "klasycznego Sherlocka" on jest dla mnie najlepszy w tej roli. Poza tym za każdym razem gdy oglądam ten serial zamiast niego i Watsona "widzę" zawsze - Hobbita i Smauga ;D

ocenił(a) film na 9
calays

No właśnie patrzę, że oceny naprawdę wysoki. Duet widocznie dobrze dobrany w Sherlocku :)

ocenił(a) film na 10
Gr3gorius

Otóż to. To będą najlepsze postacie w Hobbicie - Smaug/Sauron, właśnie też jestem świeżo po Star Treku i jako taki czarny charakter, Benedict wypadł genialnie, że aż pierwszy raz byłam po stronie 'tego złego'. To takie preludium do Hobbita, bo Sauron to przecież zło wcielone, przy nim taki Khan to bardzo sympatyczny koleżka. To fajnie, że postać Saurona ma być rozbudowana, ta część będzie przez to bardziej mroczna.

ocenił(a) film na 9
ewej

Ja starych star-treków nie widziałem, dlatego też trochę stałem po jego stronie :) Dobry manipulator, rozmowa ze Smaugiem będzie arcyciekawa. Wiadomo jakieś konkrety co do postaci Saurona? W jakiej formi/kiedy jak i gdzie? :)

ocenił(a) film na 10
Gr3gorius

Ja też Star Treka nie oglądałam wcześniej, nie moja bajka. Eee Sauron to jeszcze większa zagadka niż Smaug, chociaż głowę widzieliśmy. No to ma być scena w tym Dol Gul Dur, członkowie Białej Rady będą przeganiać Saurona stamtąd. Ale w jakiej formie będzie Sauron to nie wiadomo. Nawet z książek nie pamiętam jak to było.

ocenił(a) film na 10
ewej

Ja Cumberbatcha kojarzę akurat ze 'Stephena Hawkinga', ale i tak dobry jest.