PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 326947
6,3 52 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Mam pytanie odnosnie tego aktora. Smaug, to wiadomo, ale nie kojarze z filmu zadnego nekromanty? O kogo chodzi?

ocenił(a) film na 8
onciaq

Czarnoksiężnik / Nekromanta / Sauron = twórca Jedynego Pierścienia, Nieprzyjaciel, Władca Ciemności
nie wiem, czy można go nazywać " Władcą Pierścieni " tak dosłownie, gdyż w mojej interpretacji owym Władcą jest też Jedyny Pierścień.

lelen_lis

"One Ring to rule them all"... myślę, że masz w pewnym sensie rację z tym Pierścieniem.

latelamb

Zgadza się, tylko, że w pewnym momencie, przynajmniej w moim odczuciu, Sauron = Pierścień.

ocenił(a) film na 8
Kwiiik

Sauron, tworząc Jedyny Pierścień, przelał nań część swojej mocy, obdarzając go pewnym rodzajem osobowości, własnej świadomości, Pierścień potrafi nie tylko wpływać na innych ale też decydować o swoim losie, jest w takim rozkroku: ma własną wolę i świadomość ale bezgranicznie służy swojemu panu i stwórcy.

ocenił(a) film na 6
lelen_lis

Cytat z Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia.

"(...)- Hura! - krzyknął zrywając się Pippin. - Oto nasz szlachetny krewniak! Miejsce dla Froda, Władcy Pierścienia!
- Cicho! - odezwał się Gandalf siedzący w cieniu, w głębi ganku. - Złe siły nie mają wstępu do tej doliny, mimo to nie należy ich wywoływać po imieniu. Władcą Pierścienia jest nie Frodo, lecz pan Czarnej Wieży Mordoru, a jego władza znów rozszerza się na świat cały. Jesteśmy w twierdzy. Dokoła niej gęstnieją ciemności."

onciaq

lelen_lis ma racje wszystko masz wyjaśnione