PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 326947
6,3 52 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga
Urzach

Wszedłem w ten temat by trochę pochichotać nad wypowiedziami zakochanych nastolatek, a, o dziwo, znalazłem naprawdę ciekawą wypowiedź! Dziękuję.

ocenił(a) film na 9
Annqa

Ja bym na twoim miejscu dała sobie spokój i zamknęła temat.

ocenił(a) film na 7
Urzach

To samo napisałem to się rzucają na mnie.

Anastazja315

Legolas, inny koleś niż w WP. Maszyna do zabijania, z twardszym charakterem. Klapki na oczach. This is it:P

ocenił(a) film na 9
krajenar

Wole Barda. Zaden z nich nie jest idealem, jesli chodzo o kodeks moralny, ale wybieram Barda, podoba mi sie jak walczy o rodzine.

cynaminek

Fakt, to przemawia za Bardem. Poza tym myśli..;]

ocenił(a) film na 8
cynaminek

Bard wywarł na mnie duże wrażenie. Bardzo wyrazista postać

ocenił(a) film na 7
Anastazja315

Legolas ratuje ten film

ocenił(a) film na 8
rusek125

dokładnie tak! :D
elfy jednak dużo wniosły :)

jak nie przepadałem za Legolasem w WP to teraz jakoś mi przypdał do gustu, haha

ocenił(a) film na 7
SasuPotter

hahahaah padłem, chłopaki nie żartujcie sobie bo nie wytrzymam:P

ocenił(a) film na 7
rusek125

dobre, najlepszy żart na filmwebie:D:D:D:D:D:D:DD:

ocenił(a) film na 10
straightlines

Haha najlepszym żartem jesteś ty haha :D:D:D:D:D

ocenił(a) film na 7
Lurtz599

wrocil pajac :) co slychac pajacu u ciebie?

ocenił(a) film na 10
straightlines

O co ci teraz chodzi człowieku -.- ?

ocenił(a) film na 9
Anastazja315

Bard ;)))

Anastazja315

Legolas rządzi! ;D

ocenił(a) film na 7
marcelina179

gdzie rządzi? gdzie tak pisali? przyznaj sie, na pudelku?

straightlines

yyy.. bo ja tak uważam? bo to moje zdanie?

ocenił(a) film na 7
marcelina179

Ok to logiczne, tylko nie jest logiczne dlaczego tak piszesz. Więc ja się pytam gdzie on niby rządzi??

straightlines

U mnie? Koniec dyskusji. Pozdro.

ocenił(a) film na 9
Anastazja315

Zdecydowanie wolę Legolasa, elfy mają jakiś taki swój...urok ;-)

ocenił(a) film na 7
Anabea

czyli również wybierasz płytkiego dupka...brawo kobiety widac wyraznie na czym wam w zyciu zalezy :D:D:D

ocenił(a) film na 9
straightlines

Jezu, coś ty taki cięty, nie jesteśmy kamilkiem, opanuj się trochę. Zarówno Legolas jak i Bard są przystojni i mają prawo podobać się kobietom w zależności od gustu. Masz jakiś problem z kobietami, czy o co chodzi?
Legolas jest dupkiem, bo jego ojciec też w sumie jest dupkiem, bo takie było założenie. Nie lubią innych i nieprzyjaciół wolą od razu zniszczyć. To, że Legolas pokazuje za dużo komputerowej naparzanki to nie znaczy, że trzeba go od razu skasować.
Może jeszcze wyjdzie na ludzi w 3 części.

ocenił(a) film na 7
Aredhel125

takie szybkie wybory duzo mowia o czlowieku, same siebie skreslacie:D

ocenił(a) film na 9
straightlines

Potraktuję to jako żart, bo inaczej się nie da. Ogólnie to większość jest tutaj z nas już skreślona bo śmie myśleć dobrze o Legolasie, który twoim zdaniem jest zaprzeczeniem jakiejkolwiek męskości. Dla mnie jest to chore, żeby w ogóle osądzać człowieka wirtualnie poprzez forum. Nie wszyscy mogą mieć identyczne zdanie jak ty. No ale skoro tobie poprawi humor, lub dowartościuje stwierdzenie, że ktoś jest skreślony na podstawie opinii o postaci fikcyjnej to ok, mogę być skreślona nawet milion razy, co mi tam. Przynajmniej na twoim tle wypadnę blado w twoich oczach i zrobię dobry uczynek :D

ocenił(a) film na 7
straightlines

Weź zjeżdzaj z tego forum.

ocenił(a) film na 10
straightlines

Najeżdżasz na kamilka.
Moim zdaniem jesteś po stokroć gorszy.

Anastazja315

Bard. Legolas udawał takiego kozaka, wiecznie niezadowolony ze wszystkiego.

Anastazja315

Thranduila.

A na serio, to z tych swóch wymienionych wolę Barda :D

ocenił(a) film na 10
Anastazja315

Bard i Legolas zupełnie dwie inne postacie :)

Bard łucznik jest przeciwny wyprawie Thorina na Erebor ponieważ boi się o swój lud o rodzinę i chce ich chronić za wszelką cenę robi wszystko aby wyżywić swoją rodzinę

Legolas elf który jest bardzo potężny w walce nie dba o innych mieszkańców śródziemia uważa,że to nie jest jego walka ale mimo to idzie walczyć razem z Tauriel którą z resztą bardzo kochał i to go odmieniło w LOTRZE :)

Ale uważa,że obaj są wspaniali i godni oglądania chociaż mają inne charaktery to ta podróż odmieni ich obu :) Bard odzyska honor a Legolas zmieni podejście do wojny o śródziemie :)

Anastazja315

W filmie Legolas -zostało mi to z LOTR! In real life- Luke Evans ( to nic, że geyyy i tak wymiata ) :DD

ocenił(a) film na 9
Rang_o

że on jest gejem?

Rang_o

On jest gejem ??

filmowy_laufer

http://www.filmweb.pl/person/Luke+Evans-409674/discussion/czy+to+prawda-1960879

ocenił(a) film na 9
Anastazja315

Bard, zdecydowanie. Nie jest taki jednoznaczny. A Legolas, jeśli chodzi o charakter, to jest zwykłym dupkiem, jak jego ojciec, a jeśli chodzi o akcje, to znowu jak w LOTR - może najlepiej niech on wygra całą wojnę, po co inni bohaterowie.

użytkownik usunięty
Anastazja315

Bard. Legolas jest sztuczny. W filmie zrobili go na niezwyciezonego fightera, ktory rozpieprza wszystkich i wszystko (az do pewnej sceny z DoS, z ktorej sie ciesze)

ocenił(a) film na 8

Zdecydowanie Bard. Nie ma dwóch zdań!

Anastazja315

Wolę Legolasa:)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

wolę Barda

ocenił(a) film na 9
Anastazja315

Bard wygląda jak postać z "Piratów z karaibów" i wogole mialem wrazenie jakbym zmiast hobbita oglądal cos podobnego do tego filmu, ale to tylko na plus ;)

ocenił(a) film na 9
sandrasakaszfil

Ja nikogo nie lubie, A legolas jest bardem a bard legolasem, Orlando Bloom z piratów z karaibów jest Bardem z wyglądu a we władcy jest legolasem z roli XDD

Peter Jackson namieszał ludziom w głowach :DD

W każdym razie, przejdźmy do filmu.... Legolas jest synem króla elfów, a król elfów jest tchórzem jak potraktował swoich przyjaciół krasnali, zaś bardem jest potomkiem wojownika którego ludzie cenią i hańbią że nie pokonał smoka. Bard i legolas są dziećmi z hańbionych ojców, ale jako dzieci za pewne oczyszczą swe pochodzenie od rodzinnej hańby ja tak to widze...

ocenił(a) film na 9
secundus

Ojciec Legolasa jest hańbiony ? Chyba tylko przez krasnoludy.

sandrasakaszfil

No jeśli cały naród go nienawidzi to jest z hańbiony wśród krasnali,nawet moze u nie ktorych ludzi ale kto tam wie...

Anastazja315

Wg mnie, Legolas taki sam głupi jak te leśne elfy, zamknąć krasnoluda za nic (tj, zamknąć człowieka, bo jest człowiekiem).

A Bard o wiele lepszy.

Czyli Bard :)

Anastazja315

Wolę Legolasa :D

użytkownik usunięty
_lilka_

Legolasa, choć Barda też bardzo lubię ;-)

ocenił(a) film na 10
Anastazja315

oczywiście, że Legolas :) 100% Orlando ma zdecydowanie lepszy warsztat aktorski, wygląd i spojrzenie;)

ocenił(a) film na 9
Anastazja315

Bard. Niby taki hardy, niby olewa co się stanie z krasnoludami, ale pomaga. To tak naprawdę dobry i poczciwy człowiek. A Legolas ? Za bardzo przypomina tu swojego ojca :P

Anastazja315

Legolas ale ta wersja "ulepszona" z Lotr,a. :)
W Hobbicie zrobili z niego idiotę. :(