PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249641
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies brings to an epic conclusion the adventures of Bilbo
Baggins (Martin Freeman), Thorin Oakenshield (Richard Armitage) and the Company of
Dwarves. The Dwarves of Erebor have reclaimed the vast wealth of their homeland, but now
must face the consequences of having unleashed the terrifying dragon, Smaug, upon the
defenseless men, women and children of Lake-town. As he succumbs to dragon-sickness, the
King Under the Mountain, Thorin Oakenshield sacrifices friendship and honor in his search for
the legendary arkenstone. Unable to help Thorin see reason, Bilbo is driven to make a desperate
and dangerous choice, not knowing that even greater perils lie ahead. An ancient enemy has
returned to Middle-earth. Sauron, the Dark Lord, has sent forth legions of Orcs in a stealth attack
upon the Lonely Mountain. As darkness converges on their escalating conflict, the races of
Dwarves, Elves and Men must decide – unite or be destroyed. Bilbo finds himself fighting for his
life and the lives of his friends as five great armies go to war.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii przynosi epicką wniosku o przygodach Bilbo Bagginsa (Martin Freeman), Thorin Dębowa Tarcza (Richard Armitage), a Spółką z krasnoludami. Krasnoludy z Ereboru nie odzyskał ogromne bogactwo swojej ojczyzny, ale teraz musi zmierzyć się z konsekwencjami które rozpętał przerażającego smoka, Smaug, na bezbronnych mężczyzn, kobiet i dzieci w Lake-town. Gdy ulega smok-choroba, Król spod Góry, Thorin Dębowa Tarcza ofiary przyjaźń i honor w poszukiwaniu legendarnego Arkenstone. Nie można pomóc Thorin patrz powód, Bilbo jest napędzany, aby desperacki i niebezpieczny wybór, nie wiedząc, że jeszcze większe niebezpieczeństwa przed sobą.Odwieczny wróg powrócił do Śródziemia. Sauron, Władca Ciemności, posłał legiony orków w atak na stealth Samotnej Góry. Jak ciemność jest zbieżny na ich eskalacji konfliktu, rasy krasnoludów, elfów i ludzi musi zdecydować - zjednoczyć lub zniszczone. Bilbo znalazł się walczyć o swoje życie i życie swoich przyjaciół, jak pięć wielkich armii do wojny.

realowiec

Możesz to śmiało dodać do weryfikacji.

ocenił(a) film na 4
realowiec

Kali jeść krowa, krowa smaczna. Profesjonale tłumaczenia od dr Google.

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 10
Anthrax91

HAHAHAHAHAHA rozwaliłeś mnie

Joecrou

Fajnie, ze Sauron będzie miał większa rolę :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
spycialec

Dla mnie to dobrze że poszerzyli lub dodali pewne wątki. Nie widzę w tym nic złego.

Kjcdudbjsdv

Biała Rada i Dol Guldur według mnie są trafione ale już dodanie takiej Tauriel i Legolasa (który mógłby być ale tylko i wyłącznie w tle) jest czymś nie na miejscu. Przez to Bilbo i kompania Thorina schodzi jakby na drugi plan.

ocenił(a) film na 4
Edin181

Zgadzam się w 100%. Pierwsze jest strzałem w dziesiątkę, drugie strzałem w kolano.

Kjcdudbjsdv

To wręcz wzbogaca film. To idealne watki :)

ocenił(a) film na 7
Kjcdudbjsdv

Ja czekam na BPA i na elfy :)

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Hmm....no ciekawy może być wątek Saurona. Sam fakt, że będzie Dol Guldur stanowić bedzie dla mnie największe zaskoczenie w tej części filmu :)

ocenił(a) film na 4
khazad7_2

Ale Sauron poza Dol Guldur to chyba nie wyjdzie? A w opisie pominęli ten wątek. Obawiam się, że Dol Guldul może być krótsze niż tego byśmy chcieli. Też jestem ciekawa jak to im wyjdzie. Oby na plus bo bardzo się na to nastawiłam :)

Belief

Też tak sądzę że Dol Guldur może być raptem 20 minut może w EE jakieś 8 minut. Jestem napalony na ten wątek niesamowicie a szczególnie na Lady Galadriele. A co do opisu hmmm to że pomineli to znaczy że będzie mało, ogólnie Sauron ma być głównym wrogiem w ostatniej części Hobbita. Więc może nie napisali Dol Guldur? Wiesz Sauron=Dol Guldur .hmm sam nie wiem co o tym myśleć. Jednak liczę na coś świetnego!

Gandalf_Szary_2

"Jestem napalony (...) a szczególnie na Lady Galadriele" - jak to zabrzmiało hahaha :D

ocenił(a) film na 9
Gandalf_Szary_2

A ja też czekam na wątek Gandalfa i sprawy z kosturem Radagasta :) Mam nadzieję, że trochę więcej Brązowego Czarodzieja dadzą w 3 części filmu.

ocenił(a) film na 3
Joecrou

Nieźle, przecież oni naparzali się o złoto jedynie i tylko o złoto hehe :) Dobra zmiana:)