PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249603
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Nazgule

ocenił(a) film na 1

Czy jak pojawią się nazgule to będą oni pod postacią czarnych jeźdźców? Bo chyba dopiero w DP byli jako czarni jeźdźcy. :O

DerdziuV2

Oni powinni być teraz w Minas Morgul tak dla ścisłości. Ale skoro poświęcono czas ich grobowcom, myślę, że się pojawią. Czy pod postacią jeźdźców? Może...

hr_dooku

Pod postacią jeźdzów ale tylko wódz i myśle że pod koniec filmu może się pojawi mordor i Nekromanta będzie rozmawiać z czarnoksiężnikiem z Angmaru wiadomo że oni już są w Minas Morgul

DerdziuV2

Jeśli się pojawi to tylko wódz nazgulli którego widzieliśmi w Hobbit Niezwykła Podróż ale tylko w postaci Ducha

DerdziuV2

Na bank sie pojawią. Bo przeciez nie poruszano by ich kwestii w 1 i w 2 czesci dla jaj. Zresztą, kjakiś aktor nawet to kiedyś potwierdził. Ale raczej będa to duchy, a nie postaci w kapturach i czarnych płaszczach.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Ja myślę, że jedynym momentem w którym moglibyśmy zobaczyć Nazgule, powinna być akcja w Dol Guldur i przepędzenie zła przez Białą Radę. Wtedy ich obecność byłaby całkiem sensownie uzasadniona bo Nazgule stanowiłyby w Dol Guldur ucieleśnienie zła, które tam się odrodziło. Moc i mądrość Białej Rady w konfrontacji z pająkami, jakimiś resztkami sił w Dol Guldur byłoby po prostu trochę głupie....
Liczę na pojedynek światła z ciemnością. A jeśli taki pojedynek miałby mieć miejsce np. z tytułu obecności Galadrieli w Dol Guldur (oby się tam pojawiła), to naprzeciw niej nie stanie przecież Ork a raczej Nazgul....
Nie wierzę jednak w pojedynek Białej Rady z samym Sauronem. Myślę, że tutaj Twórcy zachowają zgodność z książką i Sauron czmychnie z fortecy nim Biała Rada do niej dotrze.

ocenił(a) film na 4
khazad7_2

Bardzo fajna teoria :). A myślisz że Galadriela jakby się pojawiła to będzie walczyć mieczem czy jakimiś "mocami"?

ocenił(a) film na 9
Belief

Nie wiem.

khazad7_2

Bardzo możliwe. Dlatego robią zestaw Lego z Galadrielą i Witchkingiem :)

kamilxxx09

Na szczęście rzadko się sprawdza to co mówisz, więc mam nadzieję, że nazgule będą wyglądały tak ja w WP :)

Lonelier

Obejrzyj Niezwykłą Podróż i zobaczysz, jak wygląda Czarnoksieżnik z Angmaru.

kamilxxx09

I co z tego, że w Niespodziewanej Podróży wygląda jak duch? Może PJ pójdzie po rozum do głowy i w 3 będą wyglądały normalnie

Lonelier

Normalnie? To w pelerynach może wygladają nienormalnie, co?

kamilxxx09

Jako duchy powinny być widziane tylko przez kogoś kto założył pierścień, tak jak było we Władcy :)

Lonelier

Nikt nie powiedział, ze Radagast go widział. Może go wyczuwał. Był widoczny jedynie dla widzów.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Czemu mają być w postaci duchów? W tych czarnych strojach wyglądają o wiele lepiej i są bardziej rozpoznawalne.

Anthrax91

Tu nie chodzi o to, co wygląda lepiej tylko jak to pasuje. Nazgule dopiero co zostały uwolnione z grobowców, wiec są jeszcze słabe. Dlatego będa jako duchy według mnie.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Skoro są takie słabe to na kiepskie poranki z grobowców polecam kawę.

Anthrax91

HEH :)

ocenił(a) film na 1
Anthrax91

Nie pyskuj! XD :D

kamilxxx09

A ciała to sobie skąd wytrzasnęli?

hr_dooku

A widziałes kiedyś żeby Nazgul miał ciało?

kamilxxx09

A to w filmie nie mieli? Czyli mogli latać i nosić swoje łachy na bycie niematerialnym? A tak w ogóle to czemu te grobowce ich były porozwalane od wewnątrz? Przecież dla ducha to tylko przejście z jednego miejsca na drugie, nie muszą niczego rozwalać.