PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249626
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jak w temacie. Zastanawiam się, które kino wybrać. W Piaście niestety nie grają wersji z napisami w 2D a właśnie na taką najchętniej bym się wybrał. Z kolei w Heliosie jest chyba ciutkę drożej a dla mnie liczy się każda złotówka, jestem oszczędny. Do tego dochodzi walor graficzny, że tak powiem. Czy w kinie Piast doznania wzrokowe (słuchowe też) są na tak wysokim poziomie jak w Heliosie? Czy warto pójść do Heliosa czy może jednak nie ma różnicy i lepiej wybrać się do małego kina?

ocenił(a) film na 7
DarthDream

Dzisiaj byłem w kinie Piast na wersji 3D. Jak wrażenia?
Widoczny, mniejszy ekran niż na najmniejszej sali w Heliosie, dźwięk o wiele gorszy jakościowo, dźwięk dochodzi tylko z ekranu i po bokach, o wiele ciszej niż w Heliosie. Okulary dostajesz już na zawsze, plastikowe, inne niż w sieciowkach. Wygodniejsze, oczy mi się nie męczyły. Bilet w cenie 17,18 zł plus 3 za okulary, Helios 26 zł w weekend.

Efekty 3D?
mierne, ale myślę ze to wina samego filmu. Poza dwoma, trzema scenami nie było nic specjalnego.

Teraz mam zamiar zobaczyć film ten sam w Heliosie, jako że pracuje tam nie będę miał problemu z porównaniem obu wersji z obydwu kin.

napiszę dokładnie jak obejrzę :)

ocenił(a) film na 9
Koziom

Dzieki za odpowiedz. :) Bardzo mi sie to przydalo. Chyba wybiore Helios w takim razie.