Oba filmu zapowiadają się znakomicie ale według mnie Hobbit nie da rady z warcraftem
Nowe informacje o widowisku fantasy "Warcraft"
Adam Siennica | 27.07.2014 08:31
Legendary Pictures podczas swojego panelu promowało także superprodukcję "Warcraft" opartą
na serii gier studia Blizzard. Pokazano pierwszy teaser oraz ujawniono szczegóły.
Warcraft" zapowiada się na jedną z pierwszych adaptacji gier komputerowych, która może
odnieść sukces i prezentować wysoką jakość. Ma to zapewnić reżyser i scenarzysta Duncan
Jones, którego widzowie znają z takich filmów jak "Kod nieśmiertelności" oraz "Moon".
Jones, zapalony gracz w "World of Warcraft", opowiada, że chciał zobaczyć, jak rozpoczął się
konflikt pomiędzy ludźmi a orkami. Zależało mu na tym, by stworzyć film, który z taką samą
przyjemnością będą oglądać fani tego świata oraz zwyczajni widzowie. Uważa, że nie jest to zbyt
trudne i za przykład podaje wielbicieli filmów o superbohaterach, którzy potem bez problemu
wciągają się w komiksy. Mówi, że "Warcraft" może osiągnąć to, że ludziom zacznie zależeć na
świecie z gry komputerowej. Duncan Jones twierdzi, że praca nad filmem "Warcraft" to jest jak
tworzenie na raz "Władcy Pierścieni" i "Avatara". Wcześniej ujawniono, że "Warcraft" to
batalistyczny film fantasy. Tymczasem zaprezentowano animowane logo filmu:
Specjalnie na San Diego Comic-Con przygotowano zwiastun. Pokazano w nim świat akcji, który
jest kolorowy, wyraźny i pełny detali (tarcze, broń, kostium, krajobrazy itd.). Przedstawia on świat
Azeroth z dwóch perspektyw. W rolę przywódcy ludzi wciela się Travis Fimmel z serialu
"Wikingowie". Spędza ona więcej czasu na ochronie króla niż własnego syna i zastanawia się,
czy to sprawia, że jest honorowy, czy głupi. Wszystko wskazuje na to, że gra postać Anduina
Lothara. Potem pokazano przywódcę orków, który zastanawia się, co poświęcił, by chronić swój
lud. Mówi na głos, że jego dom został zniszczony i zadaje pytanie: "czy zbliża się wojna?". Ta
postać to prawdopodobnie Durotan. Następnie pokazano sceny akcji, w których ludzie walczą z
orkami. Widać było postać Bena Fostera, który jest magiem - szykuje się on w scenie do
rzucenia potężnego czaru ofensywnego. W innym ujęciu postać grana przez Fimmela rusza do
boju na wielkim orle.
Panel zebrał pochlebne opinie, a zaprezentowano sceny pobudziły apetyt. Na razie post-
produkcja trwa 2 miesiące, więc jeszcze trochę czasu minie, zanim nie zostanie opublikowany
oficjalny zwiastun. z hata.k pl będzie ciekawie :)
Jak myślicie który film okazje się ostatecznie lepszy ??? w Fabule ,Efektach specjalnych i w grze
aktorskiej ???
>Jeżeli chodzi o grę aktorską – absolutnie wgrywa Hobbit, choćby przez obecność brytyjskich aktorów teatralnych i nie tylko . Ok. w „Warcraft" mają Warlowa ale on mnie strasznie wkurzał w Czystej Krwi więc w sumie nie wiem czy go zdzierżę w tym filmie ;p ( to takie osobiste odczucia)
>Fabuła? Zależy kto co lubi, ja jestem fanką idei Tolkiena i jeżeli w 3 części Hobbita zobaczę to na co czekam a motywy książki nie zostaną potraktowane postronnie to sądzę, że Hobbit będzie lepszy. Ale to zależy kto co lubi. Do mnie ogólnie świat Warcrafta jakoś super nie przemawia. Owszem lubię ale jest mi to kompletnie obojętne co będzie się działo w tym filmie. Chyba trzeba obejrzeć aby zdecydować ;)
>Efekty specjalne? Może Warcraft? Nie wiem tak zapowiadają wielkie „WOW”, że faktycznie efekty mogą być przednie – pytanie komu na tym zależy bo moje stanowisko chyba znasz co efektów ;p
Jak grałaś np w warcrafta 3 to powinęłaś wiedzieć że fabuła zawsze była mocna strona tej serii a świat warcrfta jest bogatszy o różne razy a bitwy mogą wyglądać lepiej :)
Nie wydaje mi się, żeby świat tej gry był bogatszy od świata Tolkiena. Poza tym chyba Warcraft opiera się trochę na pomysłach Tolkiena
Nie sama 3 gry i jedna gra mmo plus komiksy i książki wiec polecam i wydaje mi się i ja tak samo uważam że jest bogatszy od Tolkiena znam oba światy wiec wiem co piszę .
Jakoś trudno jest porównywać grę z książkami lub filmami. To są jednak różne rzeczy.
Średnio się znam na grach, więc się nie będę mądrzyć;)
calays no masz racje gust to już inna sprawa jeśli utrzymają piękny świat fantasy i zarazem będzie w mrocznym klimacie to jestem o ten film spokojny dzięki za komentarz :)
spoko :) a jak tobie się wydaje w tym zestawieniu w jakich kategoriach obstawiasz "wygraną" ;)?
To zależy calays
Jeśli fabuła będzie w warcraftcie na poziomie gry warcraft 3 to z pewnością wygra z hobbitem
Gra aktorska nEi znam za bardzo aktorów z warcrafta wiec nie skomentuję
Efekty specjalne warcraft powinien wygrać o ile twórcy nie cie zepsują
a bitwy większy rozmach powinien być w warcrafcie :)
;) zastanawiam się na co postawią na fabułę czy na bitwy-efekty (???) bo rzadko zdarzają się filmu dobrze wyważone. Jeżeli mają (muszą być) bitwy to przecież 5 minut nie będą trwać? Dobre przedstawienie ich odbiera czas na rozwinięcie fabuły eh to jest błędne koło takie filmy powinny trwać po 4h jak dla mnie ale pewnie nikt by nie wysiedział. ;p
2 godziny i 30 mi wystarczy :) mam nadzieje że to jakoś wyważą :) zawsze mogą go podzielić na cześci :)
Powiem szczerze, że dzięki tobie zainteresowałem się tą produkcją a jeszcze jak dowiedziałem się, że zagra tam aktor z mojego ulubionego serialu Travis Fimmel to jeszcze bardziej się zainteresowałem. Mimo, że uwielbiam wprost Tolkiena i bardzo wyczekuje ostatniej części "Hobbita" to tej produkcji zacznę się przyglądać i może zagram w gry :)
Uwielbiam obydwa uniwersa - myślę że będzie to wyglądać w następujący sposób - plot, fabuła oraz gra aktorska - Hobbit , Efekty, plenery wystrój i sprzęt oraz inne grafiki - Warcraft ;) Dzięki za inf....z tego co napisałeś Warcraft szykuje się na konkretne widowisko ....;)
Za chwile wpadnie tu kamilek i będzie gadał: "Jak to hobbit jest najlepszym filmem, gandalf to jedyna osoba na którą patrząc mogę się spuścić, pomijając moich ojców"
Witaj Wort :) dawno się nie pisałem na forum z braku czasu ale na ten temat chętnie odpowiem
Znając oba ter światy fantasy to widzę to tak
Jeśli twórcy Warcrafta wykorzystają potencjał tego pięknego świata np w bitwach w świecie warcrafta jest wiele tworów które mogą brać udział w bitwach czarowników ,rożnych magicznych potworów różnych ras dzięki którym bitwy mogą lepiej wyglądać w warcraftcie niż w hobbie
Siema :) jeśli uwaga możliwy spoiler jeśli ludzie będą w sojuszu z Elfami i krasnoludami to liczę na takie jednostki na polu walki
-Czarodziejkach/czarodziejów
-Kapłanów
-Gryfi
-Rycerze
-Łamaczy Zaklęć
-Machiny Oblężnicza
-Jeździeców Smoczego Jastrzębia
a z rasy Orków
-Siepaczy
-Trolle Łowców Głów
-Szamanów
-Trollów Znachorów
-Pasterzy Duchów
-Wiwerny
-Taurenów
-Trollów Jeździeców Nietoperzy
jakieś nawiązanie to nocnych Elfów i nieumarłych pod koniec filmu i na mroczny klimat jak to będzie to jestem spokojny o sam film :)
Akcja ma się dziać podczas pierwszej wojny ludzi i orków (wydarzenia z Warcraft 1), więc na taurenów, nocnych elfów i nieumarłych nie ma co liczyć :P
Jak efekty specjalne powinny być lepsze np w hobbicie 2 było to koszmarne np sztuczny koń jeśli takich wpadek warcraft nie będzie miał to jestem spokojny o Efekty. A jęśli chodzi o samą fabułę jeśli będzie na poziomie warcrafta 3 to z pewnością warctraft okazie się lepszy od hobbita ,A na temat Aktorów się nie wypowiadam nie znam tych co mają zagrać w warcrafcie.
fabularnie i aktorsko bedzi leżał w porównaniu do Hobbita...z muzyką też może być różnie...jedynie efekty pewnie będą lepsze.
fabularnie no nie wiem gry Warcrafta zawsze były chwalone za fabułę wiec ja myślę inaczej ale mimo to dziękuje za twoją opinie .
zgadza się jak na fabułę gier miały bardzo dobre recenzje, ale jak to często bywa filmy na podstawie gier już gorzej wypadają fabularnie...obym się mylił bo też chce po Hobbicie zobaczyć jeszcze jakieś porządne fantasy :)
Strategia? Przyznam że nie przepadam za grami strategicznymi. Ale film na pewno obejrzę :)
Grafika jest świetna. Może będzie to jedyna strategia którą polubię. Mam jeszcze pytanie. To jest trudna gra?
No to może zagram. Strategii nigdy nie lubiłem. Gdy tylko wyświetlały mi się te okienka z możliwością szkolenia żołnieży, stawiania budynków, zdobywania surowców itd. to łapałem się za głowę i wyłączałem grę :D Mam nadzieję że teraz tak nie będzie.
Wiesz nie wiem, ja miałem problemy z paroma misjami ale nie sprawia jakiegoś problemu a fabuła to najlepsza strona gry .
Tak :) -Moją ulubioną kampanią była kampania Nieumarłych i była trudna to fakt ,największe kłopoty miałem z tym rozdziałem gdzie trzeba było uciec z labiryntu .
Nie, dzięki. Nie ciekawi mnie to. A zaden film jeszcze nie wyszedł i niewiele o nich wiadomo, więc bez sensu dyskutowac.
Skoro lubisz fantasy to Warcraft 3 to pozycja obowiązkowa dla ciebie.Fabuła to jedna z mocniejszych stron tej gry,jeśli nie najmocniejsza...
No raczej że gra :D A karcianki to nie wiem,bo nie grywam.Gra jedna z najlepszych w swoim gatunku.Proszę bardzo.http://www.filmweb.pl/videogame/Warcraft+III%3A+Reign+of+Chaos-2002-60810 5