PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249603
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jak wyglądała walka Galadrieli z Sauronem?

ocenił(a) film na 10
OMG_225

Wyglądała rewelacyjnie :-) Ona majestatyczna (jak w Drużynie) kontra 9ciu i Sauron !!

ala0001

A ile trwała miej więcej walka ???? Galadrieli oczywiście.

kamil_313

I ile było pokazane w filmie ujęć z Dol Guldur ??

ocenił(a) film na 10
kamil_313

Z tego co ja pamiętam ok 2 min sama Galadriela a całość ok 10 min. Saruman nieźle laską wywijał :-)

ocenił(a) film na 10
kamil_313

Kopiuje wpis użytkownika (moja pamięć aż taka dobra nie jest !!)
darkar1998
w odpowiedzi na post: khazad7_2 | 8 dni temu
ocenił(a) ten film na: 10

To najbardziej epicka scena w calym filmie ! Gdy już Saruman i Elrond pokonują Nazgule a Gandalfa zabiera Radagast nagle pojawia się postać Saurona a w okół niej pierścień ognia jego ogniste oko i przed nim zjawiają się Nazgule ustawione tak jak w Prologu do WP. W postaci duchów oczywiście, Elrodn się cofa a Saruman ukazuje (po mimice twarzy) strach oraz wielką fascynację Sauronem wtedy też podnosi się Garadriela i przybiera postać Mrocznej Królowej tak jak w Drużynie w tej też postaci rzuca jak by zaklęcie na Saurona lub coś w tym stylu ponieważ mówi do niego w normalnym języku ale jak by formułą, Nazgule znikają i toczy się bitwa między nią a Sauronem w tej też bitwie Pani Lorin przepędza Saurona po czym upada na ziemię z wyczerpania. Elrond ją zbiera jednak mówi, że trzeba ostrzec Gondor na co Saruman każe mu zająć się Galadrielą a sam wypowiada EPICKĄ już kwestie "Leave Sauron to me" i wtedy też niestety kończy się ten wątek. Więc podejrzewam, że coś więcej będzie w wersji reżyserskiej.

użytkownik usunięty
kamil_313

przeszło 2 minuty a cały wątek Dol Guldur trwa 7 minut

ala0001

Galadriela wygląda tam tak jak w Drużynie po tym jak Frodo ofiarował jej Pierścień, tak?
Zawsze wydawało mi się, że to postać, którą Galadriela przybrałaby jako Władczyni Ciemności, ale przecież to by oznaczało, że Jackson po prostu bezsensownie recyklinguje motywy z poprzedniej trylogii.

użytkownik usunięty
Xoxoxox

w sumie dobrze że ją pokazali w takim świetle. Sauron ponoć ją kusi... widziałem tą scenę i nawet jest epicka co więcej na tym forum pojawiły się już recki i opinie i muszę powiedzieć że Dol Guldur jest plusem i mnie to cieszy nawet bo czekam na ten wątek :) w każdym bądz razie jeśli jeszcze nie wiesz to opinie o filmie są wyważone plus/minus nie jest zle

ocenił(a) film na 10
Xoxoxox

Jeśli mnie pamięć nie myli to wyglądała identycznie jak z Władcy