PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=223469}

Hitman

2007
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96689
4,4 16 krytyków
Hitman
powrót do forum filmu Hitman

Napiszcie jakie znacie jeszcze produkcje filmów na podstawie gier. Mi na myśl przychodzą jedynie:
- Hitman
- Tomb Raider ?
- Mortal Kombat ?

A może ktoś wie jakie filmy są w planach na najbliższy okres ? Proszę o napisanie.

bruce007

Resident Evil
Bloodrayne
Alien vs Predator był w dużej mierze inspirowany grą.
Ale to raczej słabe produkcje są

Kiniek16

Mnie to się marzy, żeby ktoś zrobił film na podstawie "Diablo"
Fantasy postacie i herosi, fantasy stwory, fantasy bronie
i zbroje, cały świat fantasy i wszystko fantasy. Po prostu magia!
Chciałbym też by powstał kiedyś film albo chociaż serial na podstawie gry "Fallout" a konkretnie na podstawie "Fallout Tactics" - przygody oddziału bractwa stali. Wiecie post-atomowa rzeczywistość, problemy rasowe, problemy ideologiczne i pokoleniowe. Wreszcie problemy z wyposażeniem, amunicją i zapasami. Wyraziste postacie oraz postacie fantastyczne - ghule, szpony śmieci i super mutanci. Cała gama uzbrojenia dla fanów militariów od patyków i samopałów przez broń białą, pistolety, rewolwery, broń automatyczną, strzelby, granaty, garanatniki, miny i bomby, wyrzutnie rakiet, ciężkie karabiny, miniguny na broniach laserowych i plazmowych kończąc. Jeden wspólny cel - przywrócenie ładu i zjednoczenie na pustkowiu. To by było coś!

ocenił(a) film na 10
Kiniek16

Film na podstawie Diablo jest w trakcie (lub będzie) tworzenia. To samo tyczy się filmu na podstawie World of Warcraft :P

Kiniek16

Mało kto wie, że seria gier fallout była wzorowana na filmie Mad Max...awiec ta ekranizacja odpada

bruce007

Ja chciałbym zobaczyć ekranizację Max Payne'a. Z tej gry wg mnie, można byłoby zrobić świetny film.

ocenił(a) film na 6
grzegorz_02

Max Payne będzie...
inne znane?
-Silent Hill, SH 2 (zap.)
-Splinter Cell (zapowiadany)
-Return To Castle Wolfenstein (również zapowiadany)
-Punisher, Punisher 2 (zapowiadany)
-Postal (błeeee :/)
-Halo (zapowiadany)
-Soul Calibur (eh... zapowiadany)
-Dungeon Siege (...)
Ja bym tylko chciał/marzę o tym by nie spartolili filmu "Hitman"... Wierzę w Olyphanta... a Ci co mówią że lepszy byłby Statham to się grubo mylą bo z "Hitmana" zrobili by "siekę". Dobrze by było także zobaczyć dobrą robotę przy "Max Payne'ie". To 3 moja ulubiona gra. Drugą jest Half - Life... Tu chyba sprawa jest prosta i ekranizacji nie zobaczymy ;( Bardzo szkoda... Pozdrawiam:)

ClubFoller

Punisher był na podstawie komiksu (gra też była na podstawie komiksu). Z ekranizacji gier był jeszcze DOOM - straszna kicha, ale był.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
grzegorz_02

A ja marzę o ekranizacji GRAND THEFT AUTO ale Rockstar Games pewnie nie sprzeda praw....

ocenił(a) film na 7
BOZZ

I jeszcze coś słyszałem o Splinter Cell film i byłoby super go zobaczyć

BOZZ

Grand Theft Auto też już był film, gra jest równierz poczęście na nim inspirowana....film jest z roku 1977

ocenił(a) film na 7
bruce007

Ma powstać film "Prey" na podstawie gry ,ale to nie jest jeszcze pewne.

ocenił(a) film na 8
Kadmus

zapomnieliście o takich 'hitach' jak Super Mario Bros i Street Fighter :P

no i jeszcze szykują się adaptacje takich gier jak:
Far Cry (uwe bolla...)
Gears of War
Metal Gear Solid
Prince of Persia
Driver
itp...

Coś tam jeszcze o Quake'u kiedyś słyszałem, ale póki co nikt sie za to nie bierze. Szkoda tylko że Half-Life'a nie zrobią.. chociaż może to i lepiej? Nie wiadomo co by z tego wyszło..

użytkownik usunięty
zolmaster

Ja najbardziej oczekuję Prince of Persia. Jestem fanem gry i mam nadzieję, że film będzie godny obejrzenia i zapamiętania. Moim zdaniem do roli Prince'a pasowałby idealnie Josh Halloway :)

ocenił(a) film na 5

a ja tam nie jestem za ekranizacją gier , a przynajmniej większości , to co doskonale sprawdza sie w grze w której można grac godzinami niekeidy kompletnie nie pasuje od filmu , śmieszą mnie ludzie którzy chcieliby zobaczyc ekranizajce swoich ulubionych gier , a tak naprawde większośc wogóle nie nadaje się na fabułę filmową , jak można zrobic dobrą ekranizację np WoWa , gra jest świetna ale gra się w nią długie godziny , co najwyżej można zrobic przeciętny film fantazy lekko nawiązujący do gry , podobnie ejst z GTA o którym ktoś wspomniał , no i jak ty sobie wyobrażasz film ?? teraz ekranizacje gier są na topie , ponieważ masa i młodych i tych starszych gra w gry , więc najlepiej jest nakręcic film na podstawie jakiegoś znanego tytułu tylko dla kasy (taki WoW, ponad 9 mln aktywnych kon i jestem prawie pewien że większośc z graczy na film pójdzie , zreszta jak i większosc ludzi którzy słyszeli o tej grze w samych superlatywach ),a potem są tylko narezekania że to było inaczej ,ze nie było wątku miłosnego itp , tak samo jest z Hitmanem , ludzie się czepiają że aktor nie podobny , że za dużo strzelania będzie , za duzo akcji ,a przecież filmy mają sie zupełnie inaczej, muszą byc efektowne zeby przyciagnac wieksza publike a nie tylko fanów gry , co do ekranizacji hitmana nic niema , po zwiastunie spodziewam się świetnego filmu akcji i chociarz grałem w 3 częśc gry to nawet niema zamiaru zwracac uwagi na niescisłosci w zwiazku z gra , a co do ekranizacji gier to jak dla mnie naprawde sensowny jest Max Payne , scenariusz z gry idelanie pasuje na film , czekam również na Prince of Persja ale w tym wypadku chodzi mi o efektywnośc i o to że produkcja ma się zając Bay wiec film będzie napewno efektowny , zawierał duzo akcji , ten bajkowy klimat i akcje rodem z parkour , mi to wystarczy ,a co do innych gier to Prey , Far Cry czy inne podobne to świetne gry ale na film materiał niestety nie wystarczajacy , to jest moje zdanie na ten temat , pozdro :D

ocenił(a) film na 5
spider0

dla przykładu dodam jeszcze Gothic , chyba moją ulubioną gre , jest genialna , ten klimat i świat ale ogromnie się ciesze ze nie zrobią filmu na jej podstawie bo to byłoby bez sensu , ta gra była genialna przez ogromny swiat , ciekawe potwory i misje , klimat i tą wolnośc , mozna było w nią grac godzinami ale film byłby albo porażka albo wysokobudżetowym hitem kasowym fantasy nijak mającym sie do gry ,to jzu chyba tyle z mojej strony !!

ocenił(a) film na 7
spider0

Każdą grę dało by się zekranizować(no prawie:) tylko że na to trzeba mieć pomysł. Taki np. Mortal Kombat świetnie oddaje klimat gry i dość wiernie trzyma się założeń gry a jednak jest też atrakcyjny dla osób jej nieznających. Filmy na podstawie gier NIE powinny odtwarzać ich scenariuszy(bo to by było bez sensu) a co najwyżej mieszać elementy fabuły z rożnych części(vide Sillent Hill). Inaczej jest z różnymi detalami jak postacie czy bronie - te powinny już być wiernie oddane bo fan się ucieszy a dla zwykłego widza to bez znaczenia.

Rzekłem! :p

ocenił(a) film na 3
bruce007

S T A R C R A F T ! ! ! : )

ocenił(a) film na 5
bruce007

Teoretycznie film na podstawie GTA już powstał. Jest to Crank. Nie wiem czy na podstawie licencji ale na pewno inspirowany.

Do tego jeszcze:
Alone in the dark

ocenił(a) film na 5
GOLONEK

I to niezły moim zdaniem. Klimatu gry nie odda (w pełni)żaden film, tak samo jak książki. Ale może byc niezły...

GOLONEK

Gra GTA jest na podstawie filmu o tym samym tytule z 1977 roku
http://www.filmweb.pl/Grand+Theft+Auto,1977,o+filmie,Film,id=5924

bruce007

chciałeś to masz - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_films_based_on_video_games

forfeitthegame

wszyscy zapomnieli o street fighter ;P?? btw gniot niezly... i IMO robienie filmu na podstawie bijatyki mija sie z celem... fabula wola o pomste do nieba

Picek_3

DOOM był fajny a co do Max Payne to zblizony jest film ''Until Death''

ocenił(a) film na 4
bruce007

w planach jest Rainbow Six... modlę się tylko by nie zrobili z tego durnego filmu akcji... :P

darkavenger18

A grał ktoś w Project I.G.I ? Gierka stara ale mnie zaje..cie wciągnęła, już sobie wyobrażam podstarzałego komandosa Bruca Willisa w roli głównej :D

bruce007

Co jak co ale jak narazie króluje Resident Evil, słusznie zreszta.... inne kreanizacje moga się w porównaniu do niego jedynie uczyć.

bruce007

Jest jeszcze cos takiego jak "Alone in the dark" ale niestety w rezyserii Uwe Boll, czyli domyslcie sie sami :), no i "House of the dead" :), bogajze tego samego goscia :P:P

ocenił(a) film na 9
Shagohad

A ja bym chciał żeby zekranizowali Chińczyka lub Warcaby...to by dopiero był film akcji...(rolling eyes)

bruce007

Szkoda, że robią mnie fimów na podstawie gier niż odwrotnie. Gry na podstawie filmów ciągle powstają przy każdym nowym tytule, a odwrotnie... bardzo mało produkcji czekam na nowego Mortal Kombat. Mam nadzieje, że nie okaże sie on kichą jak druga część filmu mimo że i tak mi sie podobała ;p

bruce007

hmmm na starym leciwym Comodore C - 64 była jescze giera "Cobra" na podst. filmu z Sylvestrem Stallone . Niedawno tez wyszły "Ojciec Chrzestny" oraz "Scarface - This World is Your" na podst. kultowych tytułów z Alem Paacino .

ocenił(a) film na 7
MilesQuaritch

jeszcze jest film Dead of Alive na podstawie fajnej bijatyki:D

ocenił(a) film na 4
bruce007

ten film GTA to mnie rozwalił a co do AvP to nie jest zły film fakt genialny nie jest ale i tak pamiętając predatora 2 to ja wole nawet dooma ;p ale że drugą cześć dooma robią to zadziwiające zwykle jak film jest super tandetny to nie robią go dalej, po za tym mogli by grę z filmu "Zaginiony w akcji" zrobić to by była gra wyobrażacie sobie kody do niej ? "bronie zadają normalny dmg" albo "przeciwnik nie ginie po jednym strzale" czy "helikopter nie da się zestrzelić dwoma strzałami" :D ale tak serio to rzeczywiście mogliby tego AvP3 w przyszłości i naprawdę dać z 1000 alienów 600 marines + neutralni ludzie i do tego z 10 predatorów jako głównych bohaterów i wokół nich kręcąca się fabuła no i nie tylko jakieś 108 minut tylko co najmniej 180 żeby jeszcze wykorzystać wątek że predatory jakiegoś artefaktu szukają i film byłby THE BEST

bruce007

chyba pierwszy film na postawie gry był oparty na grze Mario Brothers:) hehe (straszny gniot xD) słyszałem że ma powstać film na podstawie Tekkena