X czy Y - zabawa, zobaczyłam ją na innym forum i mi się spodobała...;)
Pewnie niektórzy ją znają....;)
Przykład:
film czy książka ;)
I niech to będzie chociaż trochę związane z Harrym Potterem..;) Obojętnie czy z książką czy z filmem...;)
Więc jedna osoba zadaje pytanie np. książka czy film , a druga wybiera jedną z tych rzeczy i też zadaje pytanie...;)
Więc ja zaczynam..;)
Harry czy Ron ?
Na pierwsze pytanie na któro nie było odpowiedzi...:
Ron i Hermiona(jako para)...;)
Lavender Brown...przynajmniej nie próbowała z eliksirem miłosnym....;DD
Grimmund Place 12 czy Nora ?
...;)...
Durmstrang, ale tylko dlatego, ze pochodził z niego Crum.
Tórniej Trójmagiczny:
Pierwsze zadanie(Smok), czy Trzecie zadanie(Labirynt)?
Hm....sama nie wiem...na miejscu chłopaka powiedziałabym , ze Ron...ale , że jestem dziewczyną powiem HERMIONA...;)
Ron czy bliźniacy ?
...;)...
no to żes mi trudny wybór dała...i Ron i Bliźniacysą smieszni, wieć podziele to tak:
W filach fajniejsi są bliźniacy, ale w książkach fajniejszy jest Ron.
Śmierć Syriusza, czy Śmierć Dumbledora
Żadna....obie były wielkim wstrząsem...;( Ale chyba Syriusza było mi bardziej szkoda....a śmierć Dumbldore'a była smutniejsza....nie wiem...
Mrużka czy Bujdka ?
...;)...
Mróżka, niestety Bujdki nie pamiętam.
Przypomnisz mi co to była Bujdka?
Harry Potter i...(ósma część, jako czasy po Insygniach), czy
Harry Potter i...(ósma część, jako czay przed Kamieniem)?
Mam nadzieje, że Rowling napisze jescze kiedyś ósmy tom. Trudno mi się pogodzić z tym, że Insygnia Smierci to była ostatnia część. :(
Bujdka to skrzatka, która służyła Chefsibie Smith - taka gruba starsza pani, której Tom Riddle zwinął medalion Slytherina i czarkę Hufflepuff i uczynił nich horkruksy. Już pamiętasz? ;)
A co do książki to nie wiem... Jeśli część po Insygniach ma być na temat szczęśliwego życia Harry'ego i Ginny, to jestem za częścią z wydarzeniami sprzed Kamienie.
Hipogryfy czy centaury?
MAm tak samo...tez nie moge sie pogodzić z tym , ze to ostatnia część Harry'ego.... ;(
Bujdka to był skrzat domowy który służył bardzo bogatej czarownicy - Chefsiby Smith. Ona jest we wspomnieniu Toma Riddleya, który okrada tą babke i modyfikuje pamięć Bujdce , że ta myślała , że dosypała coś do pokarmu swojej pani... Biedny skrzat...
Harry Potter i...(ósma część, jako czay przed Kamieniem)- chciałabym przeczytac jak to jednak było, gdy Voldemort był u szczytu władzy....;)
Latanie czy teleportacja ?
...;)...
Ooo tak masz rację, Voldi u szczytu władzy, to by był coś ;P
Wolę latanie, teleportacja nie jest zbyt wygodna.
Knot czy Scrimgeour?
Na Twoje pierwsze pytanie : Hipogryfy...
A z tych dwóch to chyba (żaden!).....och niech będzie Scrimgeour...przynajmniej nie wmawiał komuś że ten kłamie...
Amecys czy Alecto Carrow ?
...;)...
Dzięki już pamiętam :)
Odpowiem na pytanie Evy Derridle, ponieważ na to pytanie nie została udzielona odpowiedź.
Zdecydowanie Hipogryfy - są to naprawdę wspaniałe zwieżęta.
Pytanie Evy Riddle:
Knot, czy Scrimgeour?
Powtarzam swoją odpowiedź...: Scrimgeour.
I powtarzam swoje pytanie: Amecys czy Alecto Carrow ?
...;)...
Ojej, jak się tu bałagan zrobił ;) Ale juz jest okej.
Mi Amycus i Alecto są obojętni.Takie rodzeństwo śmierciożerców... Ale nich będzie Alecto.
Profesor Quirell czy Barty Crouch Jr?
Barty Crouch Junior....chyba....
Mieć jednego Horkruksa czy jednen przedmiot z trzech Insygiów ?
...;)...
Jeden przedmiot z trzech insygnów. Najbardziej bym chcał pelerynę niewidkę ;)
Tomy 1-4, czy Tomy 4-7?
Hmmm... wszystkie tomy są świetne ale.. chyba wolę 4-7
A teraz łatwe pytanie do książki..Na jakie przeszkody trafili Harry,Ron i Hermiona kiedy w nocy poszli po Kamień Filozoficzny?
W tym temacie podajemy dwie propozycje, a ktoś inny musi wybrać, jedna z nich, jak w temacie X, czy Y. To pytanie powinno być zadane w temacie: jak dobrze znasz książki o harrym?, więc takie pytania zadawaj w tamtym temacie. Oczywiście nic do ciebie nie mam, tylko cię poprawiłem. Skoro zadałeś już pytanie to na nie odpowiem.
Nie pamiętam dokładnie wszystkich pułapek po kolei, ale spróbuje ułożyć jej w odpowiedniej kolejności:
1.Trój głowy pies(Puszek), którego trzeba było uścpić za pomocą fletu.
2.Diabelskie sidła, które, aby pokonać trzeba było być rozluźnionym.
3.Tysiące kluczy, w których trzeba było znaleźć ten właściwy.
4.Szachy czarodziejów, z którymi trzeba było wygrać, aby przejść dalej.
5.Troll, który miał zabić bohaterów, a został pokonany przez Quireella.
6.Eliksiry, z których trzeba było wybrać jeden, aby przejść dalej.
7.Quirrell, którego poprostu trzeba było pokonać.
Ojojoj, ale się rozpisałem.
Dipett, czy Dumbledore?
Dumbledore zdecydowanie ;) i sorki za błąd
Quirrel jako jąkała czy facet o dwóch twarzach?
Qiirrell jako jąkała :)
Lepiej być po stronie Dumbledora, czy Lepiej być po stronie Voldemorta?
Chyba lepiej być po stronie Voldemorta...ale ja i tak bym była po stronie Dumbldore'a ...;)
Bac się pająków czy dementorów ?
...;)...
ja niestety bardzo boje się pająków, więć bać siępająków.
Uwaga Spoilety!!!Jak kotś nie czytał Insygni śmierci to niech się powtrzyma od przeczytania pytania!!!
Śmierć Syriysza, Cedrica i Sneapa, czu Śmietć Dumbledora, Freda i Zgredka?
Och no wiesz....takie pytanie...:)
nie wiem...według mnie nie powinien umrzeć Syriusz, Snape, i Fred.... ich mi najbardziej było szkoda...reszty też ale mniej.... Dlatego chyba wezmę: Śmierć Syriusza, Cedrika i Snape'a....ale zamiast Cedrika tam powinien być Fred...
Umrzeć poprzez zaklęcie Cruciatus...czy umrzeć poniżonym.....?
...;)...
Chyba umrzeć po zaklęciu Cruciatus;)
No wolałabym nie umierać będąc poniżoną, więc wybieram pierwszą opcję.
Być pocałowanym przez Voldemorta czy dementora? ;P (to chyba najgłupsze pytanie jakie zadano, ale co tam;)
nie jest fajne..., bardzo fajne,....:D
A więc wolałabym być pocałowana przez Voldemorta....;) Tego szesnastoletniego(z Komnaty Tajemnic) ;DDDDDDDDDDDDD
Ożenić się z Draconem czy Ronem ?
...;)...
Oooo tak tego 16-letniego z "Komnaty"... najprzystojniejszy jest ;P Ten 11-letni z "Księcia" też niczego sobie, ale nieco za młody :D
Na ciekawe tematy schodzimy... ;)
Oczywiscie lepiej mieć za męża Draco, chociaż on moze być nieco zaborczy, zarozumiały albo zazdrosny... No ale cóż można pocierpieć;P ale Ron ma poczucie humoru... nie, jednak Draco.
Leciec z Syriuszem na motocyklu czy powiedzmy z Harrym na Błyskawicy? ;)
Ja wolałbym lecieć z syriuszem na motocyklu :)
Teraz zada pytnie, na któe i tak zna odpowiedź(żadnego!!!).
Pocałunek z Crabem, czy Pocałunek z Goylem?
aaa i sorki za tamto pytanie :(
O kurde... Faktycznie :) żadnego!!!
A moze powiem tak: z Crabbem, bo nie żyję i nie ma raczej sposobu, aby doszło do pocałunku ;)
Może zmienię tematykę z pocałunków na motoryzację: motocykl Syriusza czy latający ford anglia? (pewnie motocykl :)
Masz rację MOTOCYKL!!!
TO może coś...hmhmhm...mam!!!
Hogwart ukazany w Kamieniu i kmnacie, czy Hogwart ukazany w Więźniu, Czarze, Zakonie i Księciu? Chdzi mi tu o wygląd tego najwspanialszego zamku na świecie.(Tylko film).
Ojej, ja w ogóle nie lubię filmów o Potterze... W takim "Księciu" to bardzo Hogwartu nie było widać, tak więc wybieram Hogwart w pierwszych dwóch częściach.
Ginny w wieku 11 lat, którą "opętał" Tom Riddle czy Ginny jako świetna laska, która chodzi z Harrym?
Co do tego nie mam wątpliwości. Ginny jako świetna laska, która chodzi z Harrym.
To może coś podobnego:
Draco Malfoy, jako mały chłopiec dokuczający Hareremu(Tomy 1-5), czy Draco Malfoy, jako nastolatek, który nie jest świadom tego co robi, bo jest przerażóny i zastraszany przez Voldemorta(Tomy 6-7)?
Mam tu na myśli rozkaz Voldemorta, aby Draco zabił Dumbledora.
Głupie pytanie...prawda?
Nie, pytanie jest okej. A co moje o Ginny było głupie? :P
Na pewno Draco starszy - właśnie taki przerażony i zastraszany, taki zagubiony chlopiec, był fajniejszy, bo nie był tylko małym zarozumiałym smarkaczem.
Lepiej odwiedzić sklep Weasleyów czy kupić różdżkę u Olivandera?
Tak zgadzam się...Draco jako starszy był lepszy...;DD
I też wolałabym ożenić się z Draconem niż z Ronem...;)
I lepiej odwiedzić sklep Freda i Georga. ;DDD
Pansy Parkinson czy Marietta Endgecombe (nie wiem czy dobrze napisałam)?
...;)...
Nie!!!pytanie o Ginny nie buło głupie...ja tylko myślałem, że moje jest głupie.
Pansy Parkinson!!!
Fasolki wszystkich smaków, czy Czekoladowe żaby?
Właśnie miałam zadać to pytanie o słodyczach;)
Chyba czekoladowe żaby, mam do nich jakiś sentyment.
Dziennik Toma Riddle'a czy Potworna Księga potworów?
Chyba Dean... Przynajmniej jest z Gryffindoru. Ale ogólnie nie lubię tych wszystkich chłopaków, jacyś nudni mi sie wydają.
Szalonooki Moody czy Kingsley Shacklebolt?
Kingsley Shacklebolt..;)
hm... Harry powinien mieć rodziców czy Ron więcej pieniędzy ?
głupie...no ale...
...;)...
Lepiej żeby Harry miał rodziców. Pieniądze nie są ważne. ;)
Różdżka z piórem feniksa czy różdżka z włosem jednorożca?
Tez tak myślę...:) Yyyy chyba różdżka z piórem feniksa ;D
Hermiona głupia czy Nevill najmądrzejszy ?
..;)...
haha...nie mogę sobie tego wyobrazić..:DDDDD
No więc...chyba chciałabym dostać cukierka od Snape'a....;pppp
xDDDD
Mój brat wymyślił : Harry jako gej czy Hermiona jako lesbijka ?
<sorry za to pytanie ale nie mam w tej chwili innego> ;DD
...;)....
Hermiona jako lesbijka hehe, a pozatym niezłe pytanie ;)
Harry jako geja nie widzę, ale Hermionę jako lesbijkę, czemu nie ;)
Barty Crouch, czy Barty Coruch Junior?
Jak coś to sorki za literówki ;)
Dlaczego nie widzisz Harry'ego jako geja?;) Zobacz to moze zmienisz zdanie:
http://i77.photobucket.com/albums/j50/razzyorg/harry-draco.jpg ;P
Eeee... Chyba Crouch Jr jest ciekawszy. Crouch Jr jest nudnym starym urzędnikiem, a do tego wrednym, a Barty Jr jest świrem, całkowicie oddanym Voldiemu. Taak, wolę Croucha Jr.
Fenrir Greyback czy Bellatrix Lestrange?
No może i masz rację Harry jako gej też pasuje, ale...już sam nie wiem, a ty jak uważasz? pytanie poza grą.
Bellatrix Lestrange - jest świrniętą idotką, która zabiła Syriusza, ale ma w sobie to coś, czyli jest szalona i nieprzewidywalna, a na dodatek oddana Voldiemu.
Fenrir Greyback - wilkołak o dużej sile, ale brakuje mu tego co ma Bella, po prostu jest on nudny. W przeciwieństwie do Bellatrix jest on zwykłym zabujcą na zlecenie, a Bella...hm...jest inna i jej postać coś nawiązała do głównego wątku. Zabiła ona Syriusza, a on był przecież ważną postacią.
Wybieram Bellatrix Lastrange!!!
Newille, jako wieczny fajtłapa, czy Newille, jako nauczyciel zielarsta w Hogwarcie?
A wracając do poprzedniego pytania: Daniel Radclife(Harry Potter) jest gejem?
Daniel? Z tego co wiem, to nie, ale nigdy nic nie wiadomo;) Ale Dumbledore książkowy gejem jest :P
Neville- fajtłapa. Nie bardzo wiem jakim był nauczycielem, więc wybieram tą opcje.
Tom Riddle- 11-letni uroczy chłopczyk z sierocińca czy Tom Riddle - ambitny i czarujący młodzieniec uczący się w Hogwarcie?
To zdjęcie to był fotomontaż...ja jednak dałabym radę wyobrazić sobie Harry'ego jako geja...;DD
Tom Riddle - ambitny i czarujący młodzieniec uczący się w Hogwarcie.
Dobra załóżmy , że Harry to gej..a więc Harry z Ronem..czy Harry z Draconem ? ;DDDDD
Już na prawde nie wiem co wymyślać..;) Wybaczcie..;)