Autorka niedawno wyznała, "to naprawdę smieszne, że nikt sie nie domyslił, że wąż
wypuszczony przez Harry'ego to Nagini" Co o tym myslicie? jak tak dobrze sobie
przypomnieć, to był przy wężu jakiś wątek z Albanią, a przecież tam ukrywał się Voldemort! Aż
w końcu Glizdogon go odnalazł. Nagini mogła wrócić do swojego ojczystego kraju- Albanii i
spotkać tam voldemorta. To na serio śmieszne, że nikt się nie domyslił...
Zdaje mi się, że chodzi o tego węża z Zoo w pierwszej części, kiedy kuzyn Harrego miał urodziny. Ale magiczny wąż miałby być w ZOO? To raczej nie możliwe. Chyba, że chodzi o innego węża, ale nie przypominam sobie, żeby Potter wypuścił jeszcze jakiegoś.
To bzdura. Rowling nigdy tak nie powiedziała i nie jest to ten sam wąż. Z tej prostej przyczyny, że Voldemort planował uczynić ją horkruksem jeszcze przed zabiciem Harrego.
Ja to gdzieś na kwejku czytałem, fakt, mogłobyć po angielsku i fak mogłem to trochę źle przetłumaczyć, ale chyba o to chodziło...
Ta kwejk to super wiarygodne źródło... Podam Ci teraz mój ulubiony cytat ever :3
"Tylko idioci wierzą w cytaty napisane w internecie"
- Abraham Lincoln
Wszystko będzie wyjaśnione na oryginalnej stronie Rowling (na 100% jest taka - każdy poczytny pisarz ma obecnie taką, a co dopiero twórczyni kultu). Wystarczy poszukać. Mi się nie chce. ;)
Tymczasem http://pete.com/files/photos/harry-potter-mind-blown1.jpg
Dosłownie 5 minut szukania
http://harrypotter.wikia.com/wiki/Nagini
"There was a rumour that Nagini was the snake Harry released from the zoo in Harry Potter and the Philosopher's Stone. This was proven false, as Nagini is some type of viper while the snake in the zoo was a boa constrictor. Furthermore, the snake was given a male voice in the film, while Nagini is female."
Jak wspomniał/a OptimusPrime666 wąż z HPiKT był z Brazylii. Coś słyszałam o wspomnianej przez Ciebie wypowiedzi, ale zapamiętałam ją w sposób następujący: Autorka była rozbawiona tym, że i w jedynce i w następnych częściach graficy komputerowi użyli tego samego węża. Wąż z jedynki wygląda tak samo jak późniejsza Nagini. Tak to zrozumiałam, ale pewności nie mam.
Ja też cos o tym słyszałem i fajna sprawa jak dla mnie.
Nigdy o tym wcześniej nie myślałem...